Dzień bez działki, to dzień stracony cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Dzień bez działki, to dzień stracony cz.2

Post »

MARYSIU.....przyjdzie taki moment, że jednym pociągnięciem ciachnę i po bólu.....ale zanim to nastąpi muszę wiele stamtąd wygrzebać a jest tego sporo..... ;:196
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Krysiu :D
trochę pospacerowałam po twojej działce :D jeszcze muszę w drugim wątku pospacerować :D
masz pięknie i zadbanie na działeczce , u mnie trochę doprowadziłam do porządku , ale gdzie tu jeszcze :D
pozdrawiam serdecznie papa :wit
beatab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2009, o 09:25

Post »

Krysiu- piękny ten pustynnik- u mnie coś nie chcą rosnąć ;:303
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BOŻENKO.....oj nie....ładu u mnie brakuje wszędzie....i tu i tam......muszę to przetrwać bo innego wyjścia nie ma.....dzisiaj będąc na działce działałam jak w amoku.......biegam za chwastami za chwilę dojrzałam pilniejszą pracę, przekwitnięte róże i sypiące się płatki na ziemię...usłana ziemia wokół nich jak ulice po procesji po Bożym Ciele.....a jeszcze na koniec wzięłam się za wykopywanie roślin z błota......wytargałam prawie cały samochód.....
...i właściwie nic do końca nie zrobione....ale to tak bywa jak się ma zaległości i brak czasu.....

BEATKO.....pustynnik rzeczywiście był ładny, szkoda tylko ze jeden egzemplarz....lubię jak tworzą dużą kępę....
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Krysiu, wiszę, że praca wre ;:108 Piękna ta pierwsza różyczka. ;:3 życzę, bo u mnie jest od samego rana :D
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krystynko witaj trafiłam do Ciebie z wątku Beatki czytając twe wypowiedzi skusiłam się na spacer po twym ogrodzie.
Troszkę historii już znam ale lato to nie czas na poznanie całej. Czytałam,że wygrałaś walkę z turkuciami a ja chyba dopiero zaczynam i jak do tej pory to one wygrywają. Złapałam ze 3 ale ile może ich być pod ziemią - tego nikt nie wie.
Czy podzielisz się praktycznymi radami odnośnie tępienia turkuci - bardzo proszę ;:168
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

duju....za ;:3 dziękuję ale z nim to różnie bywa....chyba podobnie jak u mnie.....na razie prawie na okrągło pada......
....mimo to rośliny kwitnące mają się nie najgorzej......

....na dowód.....

Obrazek

Obrazek

KRYSTYNO....imienniczko moja.....podzielę się sposobem na tępienie turkuci......nie jest to humanitarny sposób ale inne walki które zastosowaliśmy......były przegrane......
MESUROL.....to środek stosowany na ślimaki.......turkuć wędrując pozostawia po sobie ślad w postaci wzruszonej ziemi...... na jego drodze robi się maleńkie otworki i wsypuje w jego kanaliki granulki MESUROLU.....lekko zakrywając miejsce umieszczenia granulek listkiem i odrobinką ziemi.......po dwóch godzinach możesz chadzając po tych miejscach spotkać na powierzchni miotające się turkucie.....myślę, że dochodzi do porażenia Centralnego Układu Nerwowego i stad takie ich zachowania......a jakie to zobaczysz......

....życzę powodzenia w walce.....my na pierwszej wyprawie odłowiliśmy ponad 300 sztuk...........zdarzają się do tej pory ale nie mają racji bytu za długo.......mój eM ich bardzo nie lubi...
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Jesteś wspaniała - dziękuję za podzielenie się swymi praktycznymi wiadomościami ;:196
Po niedzieli kupie ten środek i działam - ciekawe ile my zbierzemy a o humanitarności w tym wypadku nie ma mowy. On mi zniszczył rośliny, napsuł krwi i bardzo stresował - czy to humanitarne tak sie znęcać nad ogrodniczką ?
beatab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2009, o 09:25

Post »

Krysiu- czy to chodzi o te niebieskie granulki na ślimaki??? bo to mam 1kg- tylko rozsypywałam na powierzchni???

-- So 13 lip 2013 20:54 --
leszczyna pisze:MIECIU....zapraszam na wątek z prawdziwym podwórzem.....a to dlatego prawdziwe bo wszystko tam znajdziesz......nawet glinę do lepienia garnków.......
jak przestanę pracować to nudzić się nie będę....garnki będę lepiła..... ;:108 ;:108
A ja chce nauczyć się robić koszyki- na emeryturze ;:306 ;:306 ;:306
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BEATKO......tak.....to niebieskie granulki tylko ja kupowałam w małych opakowaniach bo inwazji ślimaków nie miałam, natomiast turkucie zjadły by mnie żywcem :;230 :;230 ale pokonaliśmy je i teraz na bieżąco podkarmiamy....

Beatko jak będziesz pobierała nauki to daj znać...też się zapiszę.....

KRYSIU........nas turkucie tak zdołowały, że nie chciało nam się nic wysiewać na działce i to trwało dość długo....różnych metod używaliśmy i bez skutku dopiero Mesurol je załatwił.....
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Krysiu ;:167 i tu też kuknęłam, żeby zobaczyć, co u Ciebie słychać :wit
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

HALINKO....na działce mimo podmoknięcia dzieje się dużo....liliowce zaczęły swoje podboje....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

I u mnie kwitną liliowce...zupełnie świeżo posadzone, jesienią :) więc tym bardziej się zachwycam; do tej pory nie miałam ich wcale, a takie są piękne :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”