Wiosna w wiejskim ogrodzie
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiosna w wiejskim ogrodzie
Marysiu jak nie masz w tym patykowym lesie Kyushu i Anabell to mów ,spakuje ci z rózami
Ale to w poniedziałek marysiu, bo po tym wsiowym wyjezdzie sie nie wyrobiłam a w czwartek to strach wysyłać
Hortensjowa aleja ....to jest to , zapiera dech ,zycze ci aby ci pieknie rosły te patyki
Ale to w poniedziałek marysiu, bo po tym wsiowym wyjezdzie sie nie wyrobiłam a w czwartek to strach wysyłać
Hortensjowa aleja ....to jest to , zapiera dech ,zycze ci aby ci pieknie rosły te patyki
-
- 500p
- Od: 13 cze 2012, o 18:52
Marysiu, cieszę się że paczuszka dotarła ja swoje zeszłoroczne patyczki ukorzeniałam w doniczkach, te ze słoiczków nie wyszły w szczególności ta podobna do Anabelki po prostu zgniły,
zeszłoroczna Limelka pozostawiona na zimę przed domem bez szczególnego zabezpieczenia (patyczuszki cieniuteńkie jak rózeczki -niteczki )rozjechana przez M dzisiaj przesadzałam do większej doniczki bo chcę ją zabrać na działkę.
oby ładnie Ci rosły Ela
zeszłoroczna Limelka pozostawiona na zimę przed domem bez szczególnego zabezpieczenia (patyczuszki cieniuteńkie jak rózeczki -niteczki )rozjechana przez M dzisiaj przesadzałam do większej doniczki bo chcę ją zabrać na działkę.
oby ładnie Ci rosły Ela
pozdrawiam Ela
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Z tego wniosek, że muszę gdzieś iść naciąć hortensji, tylko kiedy najlepiej?
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Marysiu jaka chemie proponujesz na liliowe robaki? Jak lilie Twoje popodgryzane ale żyja?. Jakos jasno zrobiło sie u Ciebie po tych wycinkach drzew
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dobrze że ja patyczków nie wsłałam bo by Marysia miała las patyczkowy
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ewo majowa straszliwie mnie podnieca takie mnożenie i ukorzenianie to takie późne macierzyństwo
Dorotko wśród tych co opisała Ela nie ma jak szaleć to szaleć A poradź mi czy dębolistną też trzeba ścinać albo czy można ją rozmnażać z patyków, bo mam taka z nasionka ale jaka była taka jest
Eluniu muszą nie mają innego wyjścia
Dorotko 71 najlepiej teraz! jak znasz miejsce ....
Ewko w nie wiem czym kropiłam rok temu, bo nie mogłam sobie poradzić z draństwem, a ja mam i czosnek i kwiatki. Było cholerstwo wszędzie! i najgorsze nie chrząszczyki (które bardzo łatwo spadają i spie......) tylko jajka - to trzeba bardzo dokładnie wyzbierać. Wiem, że mi mój ulubiony sprzedawca coś dał na nie, ale co roku mam na szparagach też takie chrząszcze i o tym nawet mój sprzedawca nie słyszał. Kropię jedno i drugie tym samym środkiem i po prostu wykończyłam buteleczkę , bo właśnie sprawdziłam w mojej siateczce chemicznego mordercy PO niedzieli jadę do ogrodniczego po nowy środek skoro się france pokazały
Eluniu następnym razem teraz dostałam 8 rodzajów od drugiej Eli i jeszcze Dorotka 2 przyśle
Dorotko wśród tych co opisała Ela nie ma jak szaleć to szaleć A poradź mi czy dębolistną też trzeba ścinać albo czy można ją rozmnażać z patyków, bo mam taka z nasionka ale jaka była taka jest
Eluniu muszą nie mają innego wyjścia
Dorotko 71 najlepiej teraz! jak znasz miejsce ....
Ewko w nie wiem czym kropiłam rok temu, bo nie mogłam sobie poradzić z draństwem, a ja mam i czosnek i kwiatki. Było cholerstwo wszędzie! i najgorsze nie chrząszczyki (które bardzo łatwo spadają i spie......) tylko jajka - to trzeba bardzo dokładnie wyzbierać. Wiem, że mi mój ulubiony sprzedawca coś dał na nie, ale co roku mam na szparagach też takie chrząszcze i o tym nawet mój sprzedawca nie słyszał. Kropię jedno i drugie tym samym środkiem i po prostu wykończyłam buteleczkę , bo właśnie sprawdziłam w mojej siateczce chemicznego mordercy PO niedzieli jadę do ogrodniczego po nowy środek skoro się france pokazały
Eluniu następnym razem teraz dostałam 8 rodzajów od drugiej Eli i jeszcze Dorotka 2 przyśle
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu masz rację rano jak się idzie do ogrodu to z każdej strony widać jakieś wystające rogi i co dzień jest tego więcej i coraz gorzej robić porządki, trzeba uwaać aby wszystkiego nie połamać, ale nam to lato szybko przyszło
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Marysiu widzę, że zakładasz patyczkowe przedszkole..... trzymam kciuki za świetne efekty
- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
A ja swoje trzymam w wodzie i widzę, że nic z tego nie wyjdzie, przesadzę do doniczki może jeszcze załapią.
Marysiu, możesz zobaczyć u mnie jak mój ogród wygląda pod wodą.
Marysiu, możesz zobaczyć u mnie jak mój ogród wygląda pod wodą.
- kwiaty_poli
- 500p
- Od: 5 gru 2011, o 16:10
ja też swoje patyczki moczę, też ciężko im idzie
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Z 6 patyczków mam trzy roślinki hortensji. Ukorzeniałam przez zimę w wodzie i faktycznie jestem zadowolona, że się udało. Tylko matka ze mnie lekko wyrodna, bo sadzonki zostały którejś nocy na podwórku i przymrozek pokąsał im liście. Troszkę brzydkie, ale rosną śmiało dalej
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu, to fakt, to całe ukorzenianie budzi emocje prawie jak pierwsza ciąża Ja co dzień rano lecę do ogrodu popatrzeć jak moja patykowa szkółka rośnie, a duma we mnie rośnie gdy widzę, ze coś się przyjęło. Hortensje z patyczków ja wtykałam wprost do ziemi i widzę, że nawet to co podmarzło w marcu, to teraz nowe liście puszcza, natomiast po licznych doświadczeniach stwierdzam, ze w wodzie słabo się roślinki ukorzeniają, a nawet jak puszczą korzenie to szybko giną...dereń od Ciebie jeden w wodzie zdechł, natomiast te trzymane w piasku mają chyba z 70 procent przyjęć
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Dziń dybry
Marysiu no to okejos pojadą badyle i fajnie , bo ja nie lubie wyrzucać ,jak widzę ,ze dziewczynom takie piekne sadzonki wyrastają,Anabell ponoć super sie ukorzenia ,ja nie mam doświadczenia ...teraz spróbuję z Anabellkami jeśli chodzi o tą drzewiastą...to mozesz napiść do Fuksjowego Adriana, na pewno ci podpowie
Marysiu no to okejos pojadą badyle i fajnie , bo ja nie lubie wyrzucać ,jak widzę ,ze dziewczynom takie piekne sadzonki wyrastają,Anabell ponoć super sie ukorzenia ,ja nie mam doświadczenia ...teraz spróbuję z Anabellkami jeśli chodzi o tą drzewiastą...to mozesz napiść do Fuksjowego Adriana, na pewno ci podpowie