Malachitowe parapetowe i balkonowe :)
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Malachitowe parapetowe i balkonowe :)
Jesień też ma swoje uroki
Piękne widoczki
Piękne widoczki
Imponujący masz balkon, wielkie pokłony,że udaje Ci się utrzymać na balkonie tak piękne rośliny.Kiedy ja miałam balkon to wszystko mi tam schło.Podziwiam:)
Cudownie u Ciebie wszystko takie zadbane i zdrowe a doniczkowe to aż się błyszczą ,czy Ty ich czymś polerujesz
Fajne jesienne kolorki.
Jestem pod wrażeniem Twojego balkonu, wspaniała różnorodność.
Jestem pod wrażeniem Twojego balkonu, wspaniała różnorodność.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Zazdroszczę pozytywnie zajęć w tak pięknym miejscu ;)
Tyle kolorów...
Tyle kolorów...
- Malachitek
- 1000p
- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A weźcie z tym balkonem, w tym roku to była patelnia i przędziorki
Niemniej jednak dziękuję!
Kacha żebyś wiedziała, jakie one są zakurzone, tylko tego na zdjęciach nie widać.
A ogród botaniczny we Wrocławiu jest naprawdę ładny. Mieliśmy tam kolejne zajęcia, tym razem z bylin:
Przez to zapragnęłam posadzić astry
Niemniej jednak dziękuję!
Kacha żebyś wiedziała, jakie one są zakurzone, tylko tego na zdjęciach nie widać.
A ogród botaniczny we Wrocławiu jest naprawdę ładny. Mieliśmy tam kolejne zajęcia, tym razem z bylin:
Przez to zapragnęłam posadzić astry
-
- 200p
- Od: 30 paź 2007, o 18:46
Piękny widok, co rosnie między astrami
Pozdrawiam cieplutko. Ulka
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Nie dziwię się, że teraz chciałabyś astry, co za widoki
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
- Malachitek
- 1000p
- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
Wszystkiego Najzieleńszego w Nowym Roku!
Ostatnio ciężko mi złapać słońce do zdjęć, bo albo mnie za dnia w domu nie ma, albo słońca brak, a i w doniczkach za wiele zmian nie ma, więc wątek trochę się kurzy.
Niemniej jednak ostatnio postanowiłam wyplątać z kwietnika trzykrotkę i nieco ją od góry zagęścić, więc przy okazji zrobiłam jej zdjęcie. I pomyśleć, że to wszystko to roczny przyrost (przy czym i tak już ją rozdawałam), bo rok temu przyniosłam jej dwie malutkie szczepki jeśli jakaś roślina kiedyś opanuje mój dom, to będzie to zapewne ta trzykrotka:
Może tego nie widać, ale te łodygi mają po około 1m długości
Z innych szaleństw, to bukiecik koleusów już nie jest bukiecikiem, tylko kolorowym gąszczem. Przy czym największe są te, które pierwsze trafiły do doniczek, zaś te dłużej stojące w wodzie dopiero się rozkręcają:
Najbardziej bawi mnie jeden z nich, który uparł się, że zakwitnie. Oczywiście urwałam mu kwiatostan, żeby wybić mu to z głowy i przy okazji, żeby się trochę rozgałęził. Co prawda do punktu drugiego się dostosował, ale na rozgałęzieniach postanowił spróbować jeszcze raz z kwitnieniem
Nie wiem czy to widać, takie zielone, mechate na końcach to kwiatostany. Uparta bestia
I tak na zakończenie - ile śnieguuu!
Ostatnio ciężko mi złapać słońce do zdjęć, bo albo mnie za dnia w domu nie ma, albo słońca brak, a i w doniczkach za wiele zmian nie ma, więc wątek trochę się kurzy.
Niemniej jednak ostatnio postanowiłam wyplątać z kwietnika trzykrotkę i nieco ją od góry zagęścić, więc przy okazji zrobiłam jej zdjęcie. I pomyśleć, że to wszystko to roczny przyrost (przy czym i tak już ją rozdawałam), bo rok temu przyniosłam jej dwie malutkie szczepki jeśli jakaś roślina kiedyś opanuje mój dom, to będzie to zapewne ta trzykrotka:
Może tego nie widać, ale te łodygi mają po około 1m długości
Z innych szaleństw, to bukiecik koleusów już nie jest bukiecikiem, tylko kolorowym gąszczem. Przy czym największe są te, które pierwsze trafiły do doniczek, zaś te dłużej stojące w wodzie dopiero się rozkręcają:
Najbardziej bawi mnie jeden z nich, który uparł się, że zakwitnie. Oczywiście urwałam mu kwiatostan, żeby wybić mu to z głowy i przy okazji, żeby się trochę rozgałęził. Co prawda do punktu drugiego się dostosował, ale na rozgałęzieniach postanowił spróbować jeszcze raz z kwitnieniem
Nie wiem czy to widać, takie zielone, mechate na końcach to kwiatostany. Uparta bestia
I tak na zakończenie - ile śnieguuu!
-
- Od: 23 sie 2010, o 11:08
Bo on Cię tak kocha, że chce ci przynieść kwiatki - ludzie tak robią, a Ty jakiś brak zrozumienia dla biedactwa wykazujesz
Ale fajnie razem taka grupka kolorowa wygląda!
A śniegu owszem, a u mnie w nocy dopadało
Ale fajnie razem taka grupka kolorowa wygląda!
A śniegu owszem, a u mnie w nocy dopadało
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
-
- 200p
- Od: 31 lip 2013, o 03:51
Dorotko jaka cudowna trzykrotka A czy ja dobre widzę i masz tam dwie odmiany czy to tylko jedna gałązka się odbarwiła?
Pozdrawiam Asia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=86554" onclick="window.open(this.href);return false; - moje doniczkowe
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=86554" onclick="window.open(this.href);return false; - moje doniczkowe
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Niezłą ilość trzykrotki uhodowałaś, nic, tylko sałatkę robić
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
Dorotko trzykrotka pięknie rozrośnięta Swego czasu też miałam kilka odmian ale co roku musiałam je odmładzać....więc z nich zrezygnowałam
Koleusy widzę, że nieźle sobie radzą One zimą troszkę się wydłużają i słabiej się wybarwiają ale latem zawsze nabierają i pod względem wzrostu i koloru
Koleusy widzę, że nieźle sobie radzą One zimą troszkę się wydłużają i słabiej się wybarwiają ale latem zawsze nabierają i pod względem wzrostu i koloru