Nasz wymarzony ogródek. Zosia i Andrzej! - 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p
Od: 6 maja 2007, o 10:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

JSZFRED pisze:Dzięki Zosi za zgodę na podglądanie, ja tez tak po cichu jeszcze myslę gdzie tu upchnąc jakis okazik , tyle jest piękności na rynku,
Pozdrowionka cieplutkie,
:oops: :lol: :oops:
Asiu nie przejmuj się , bo wszyscy mamy obsesję na punkcie pięknych kwiatów . Chciałam sobie dokupić liliowców , bo na nie zachorowałam w tym sezonie . Obrazek
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nic nie wiedziałam ,mogłaś się nie śpieszyć z tą wysyłką ,lecz sie Zosieńko ,nie pracuj i kuruj się,żebyś wyzdrowiała bo wiesz w naszym wieku ......... :P ;:196
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

Zosiu wiosenka u ciebie piękna , a i zakupy są super.
Widzę że szykujesz nasionka do wysiewu :P .
Zosiu oszczędzaj się trochę bo potem są tego skutki jak widziałam na zdjęciu :( . Czy już ci trochę lepiej :roll: :?:
Ja dzisiaj też byłam na działce i miałam trochę roboty :oops: , i zrobiłam tak jak ty a plecy bolą że hej :x . Za to radość wielka że można już wyjść na działkę i popielić te chwaściory co już wyłazą.
Mam pytanie :D , czy lepiej dać olej do oprysku czy ludwik bo przecież płyn to chemia :roll: a jak płyn to ile na 5 litrów.

Pozdrawiam cieplutko.
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

Karolcia pisze:O właśnie przyznała się,ja nie chciałam tego pisać :oops:
Oj Madziu muszę się z tego jak najszybciej wygrzebać , bo niedługo trzeba nawozić drzewka i robić opryski , a ja mam sztywny kręgosłup i do niczego się nie nadaję . Obrazek
Spis wątków
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

korzo_m pisze:Zosiu mówiłaś,że u Ciebie w ogródku tylko róże rosną ,a tu takie zakupy, aż miło popatrzeć. Irysy bardzo orginalne. Czekam na oferty róż, ale Karolcia obiecała mi ,że za mnie wszystko załatwi. :P :P :P :P
Dorciu muszę zapełnić jeszcze wolne miejsca , bo jest ich sporo . Dlatego muszę zasadzić sporo bylin wieloletnich ,żeby nie męczyć się z plewieniem chwastów . Ty sama to sobie załatwisz , bo będziesz miała tę możliwość . Obrazek
Spis wątków
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

nezka pisze:Zosiu pięknie, och te moje sklepy jakieś takie marne :wink:
Aga u nas w piątek ma być super dostawa bylin , więc postanowiłam się wybrać i znów może coś przytargam .
Pozdrawiam Zosia
Spis wątków
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

alana pisze:Zosiu, u Was to już prawdziwa wiosna :!: u mnie tylko wody wszędzie pełno i błota :( A zakupy widać, że udane ;:333 piękne będą te kosaćce.
Ja widziałam w ogrodzie sąsiadów i muszę Ci Alano powiedzieć , że są naprawdę piękne . Są wysokie i mają duży kwiat . Muszę Cię pocieszyć , że u nas też pada dziś deszcz i zrobiło się zimno . Obrazek
Spis wątków
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

reniazt pisze:Zosiu - ale zrobiłaś zakupy. Ta jedna z lilii to chyba pełna - to nowość.
A co to jest za roślina ta na ostatniej fotce?
Reniuś ja muszę poszperać w necie więcej o tym kwiatku , bo też go nie znam i nie ma szczegółowego opisu . Lilia jest pełna i liliowce też . Już nie mogę się doczekać kiedy zakwitną . Obrazek
Spis wątków
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Zosiu dziękuję Ci za to ,że o mnie myślisz. Nie przemęczaj się ,chroń swój kręgosłup, bo przed nami tyle pracy i na cały sezon musisz rozłożyć siły. :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

ewab123 pisze:Zosiu ,zakupy wspaniale. Mam chyba taką lilię, kwitła w ubiegłym roku bardzo ładnie. Kosaćce mają bardzo ciekawe kolory. Sadź, a my będziemy je podziwiać w twoim ogrodzie. Wczoraj przyleciały do nas żurawie, mam nadzieję, że już będzie wiosna i weźmiemy się za róże. Czekam na Twój sygnał do działania. Pozdrawiam.
Ewuś ja nie miałam takiej , dlatego się zdecydowałam na jej zakup . Dostałam parę tych zwykłych irysków od sąsiadki , a te będą ozdobą wsród nich . Tak bardzo bym też chciała , żeby już było ciepło , bo pracy jest dużo na wiosnę . Chyba pięknie wyglądają klucze lecących żurawi , chciałabym kiedyś zobaczyć . Możesz uwiecznić na zdjęciu ?Ewo na razie jeszcze jest nie pora na nasze różyczki , musimy poczekać , pogoda lubi płatać figle . Obrazek
Spis wątków
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

bogusia177 pisze:Nic nie wiedziałam ,mogłaś się nie śpieszyć z tą wysyłką ,lecz się Zosieńko ,nie pracuj i kuruj się,żebyś wyzdrowiała bo wiesz w naszym wieku ......... :P ;:196
Doruś dziś mi sąsiadka dopiero przyniosła te inne kanny . Wsadzę je na razie do ziemi , a jak
coś wykombinujemy , to je również będziesz miała , bo są pełne i trochę inne od tamtych . Byłam w gorszych tarapatach i wyszłam z tego , to mam nadzieję , że teraz też mi się uda , tylko trochę czasu mi potrzeba . Obrazek
Spis wątków
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

andriu53 pisze:
bogusia177 pisze:Nic nie wiedziałam ,mogłaś się nie śpieszyć z tą wysyłką ,lecz się Zosieńko ,nie pracuj i kuruj się,żebyś wyzdrowiała bo wiesz w naszym wieku ......... :P ;:196
Doruś dziś mi sąsiadka dopiero przyniosła te inne kanny . Wsadzę je na razie do ziemi , a jak
coś wykombinujemy , to je również będziesz miała , bo są pełne i trochę inne od tamtych . Byłam w gorszych tarapatach i wyszłam z tego , to mam nadzieję , że teraz też mi się uda , tylko trochę czasu mi potrzeba . Obrazek
CZy to do mnie pisane :P
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

Jolu dokupiłam kilka odmian aksamitki i pomarańczową dimorfotekę , ale aksamitki wsieję do gruntu . Nie lubię się oszczędzać , jak człowiek pracuje w ogrodzie to nie ma czasu myśleć o chorobie . Wyrywałam nadmiar skalniakowatych , bo się bardzo rozrosły , a chwaściory jeszcze u mnie nie rosną . Jolu tego płynu to nakrętkę , nie więcej , ale wtedy jak są mszyce . Najbardziej zadowolona jestem z liliowców , bo tak o nich marzyłam . W piątek ma być cała gama i będzie z czego wybrać . Dziś przepikowałam cynie do doniczek tych na zdjęciu . Obrazek
Spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”