Mój mały kawałek raju
- TerDob
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój mały kawałek raju
Krysiu ja też potwierdzam - cudne azalie a ile pączków mają
Widzę też piękny klonik czerwony
Widzę też piękny klonik czerwony
-
- 200p
- Od: 19 mar 2013, o 16:19
Z wielką przyjemnością przespacerowałam się po Twoim ogrodzie.Bajecznie kolorowo.Moje klimaty.
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Krysiu, a Jaśminowiec Snowbelle jak u Ciebie się spisuje?
Mój już 3 sezon i ledwie ruszył z miejsca. Mam niedaleko jaśminowiec wonny variegata i olbrzym prawie mojego wzrostu, a ten malutki do kolan i nie chce dalej ruszyć. Kwitnie obłędnie ale nie rośnie.
W jakim stanowisku i ziemi go masz, może u mnie coś nie tak
Mój już 3 sezon i ledwie ruszył z miejsca. Mam niedaleko jaśminowiec wonny variegata i olbrzym prawie mojego wzrostu, a ten malutki do kolan i nie chce dalej ruszyć. Kwitnie obłędnie ale nie rośnie.
W jakim stanowisku i ziemi go masz, może u mnie coś nie tak
- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie
Zuza z moim jaśminowcem jest podobnie jak z Twoim też mam go trzeci sezon i nie urósł za dużo za to pięknie i obficie kwitnie, stanowisko słoneczne, ziemia nie jakaś specjalna, na jesieni podsypałam go trochę obornikiem, nie zrobiłam dzisiaj zdjęcia w całości, ale jak tylko zrobię to wstawię wcześniejsze i tegoroczne dla porównania. Tak sobie myślę,że skoro u Ciebie też nie śmiga to pewnie ten typ tak ma
Bietka1964 zapraszam częściej.
Tereniu Z klonikami to było tak;pojechałyśmy z córcią na zakupy i wstąpiłyśmy do ogrodniczego, tam spodobał nam się klonik, przyjechałyśmy do domu i zaczęłyśmy biegać po ogrodzie, gdzie go posadzić i stwierdziłyśmy,że przydałby się drugi bo fajnie będzie wyglądać rabatka, ubrana w czerwień, więc moje dzieciaki na dzień mamy kupiły mi drugiego, ciekawa jestem tylko czy zimę przeżyją
Tereniu Azalie bajecznie kwitną, aż nie chce mi się do pracy iść jak jest ładna pogoda, wolałabym w ogródku Po przekwitnięciu będę sprawdzać jak tam przysypane gałązki Pozdrawiam
Ola Dziękuję bardzo za tak miłe słowa,które dopingują mnie aby cały czas ulepszać. Bo ja to mam wrażenie,że mojemu ogrodowi to jeszcze duuużo brakuje, oglądając tutejsze wątki ogrodowe. Pozdrawiam
Alu O tej porze roku moja podwyższona rabata kolorowo się prezentuje
Spodobały mi się Azalie wielkokwiatowe i takie dzisiaj upolowałam;już posadzone
Azalia Rosenkopfchen
Azalia Golden Sunset
Floksiki które deszcz ściapał, ale się podniosły
Zuza z moim jaśminowcem jest podobnie jak z Twoim też mam go trzeci sezon i nie urósł za dużo za to pięknie i obficie kwitnie, stanowisko słoneczne, ziemia nie jakaś specjalna, na jesieni podsypałam go trochę obornikiem, nie zrobiłam dzisiaj zdjęcia w całości, ale jak tylko zrobię to wstawię wcześniejsze i tegoroczne dla porównania. Tak sobie myślę,że skoro u Ciebie też nie śmiga to pewnie ten typ tak ma
Bietka1964 zapraszam częściej.
Tereniu Z klonikami to było tak;pojechałyśmy z córcią na zakupy i wstąpiłyśmy do ogrodniczego, tam spodobał nam się klonik, przyjechałyśmy do domu i zaczęłyśmy biegać po ogrodzie, gdzie go posadzić i stwierdziłyśmy,że przydałby się drugi bo fajnie będzie wyglądać rabatka, ubrana w czerwień, więc moje dzieciaki na dzień mamy kupiły mi drugiego, ciekawa jestem tylko czy zimę przeżyją
Tereniu Azalie bajecznie kwitną, aż nie chce mi się do pracy iść jak jest ładna pogoda, wolałabym w ogródku Po przekwitnięciu będę sprawdzać jak tam przysypane gałązki Pozdrawiam
Ola Dziękuję bardzo za tak miłe słowa,które dopingują mnie aby cały czas ulepszać. Bo ja to mam wrażenie,że mojemu ogrodowi to jeszcze duuużo brakuje, oglądając tutejsze wątki ogrodowe. Pozdrawiam
Alu O tej porze roku moja podwyższona rabata kolorowo się prezentuje
Spodobały mi się Azalie wielkokwiatowe i takie dzisiaj upolowałam;już posadzone
Azalia Rosenkopfchen
Azalia Golden Sunset
Floksiki które deszcz ściapał, ale się podniosły
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Krysiu,warto mieć azalie i rododendrony ,to takie bezproblemowe rośliny i bardzo zdobią ogród,śliczne sobie kupiłaś ,ale Twoja skarpa nie ma sobie równych ,to cudna wizytówka ogrodu,pozdrawiam
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Krysiu Twoja skarpa powala na kolana
Jaki śliczny kicia - pogłaskaj go ode mnie
Pozdrawiam serdecznie
Jaki śliczny kicia - pogłaskaj go ode mnie
Pozdrawiam serdecznie
- Krychna
Martusiu słyszeć pochwałę od posiadaczki takiego wspaniałego ogrodu to zaszczyt faktycznie Azalie i rododendrony to wspaniałe rośliny, rodków nie mam dużo i chyba muszę zwiększyć swoją kolekcję. Dziękuję i pozdrawiam
Tereniu kiciuś pogłaskany skarpa fajnie zarosła i są tego efekty, szkoda że za moment azalie skończą swój spektakl. Przesyłam
Wstąpiłam ostatnio do szkółki i pani miała piękne róże, a wsród nich Novalis po prostu nie mogłam się oprzeć tej ślicznotce, oto ona jeszcze w donicy i chyba na razie tak ją zostawię, a jesienią posadzę na miejsce stałe
Irysy i Kosaćce
Jeszcze Azalie
Troszkę mniejsze kwiatuńki
Już niedługo
Tereniu kiciuś pogłaskany skarpa fajnie zarosła i są tego efekty, szkoda że za moment azalie skończą swój spektakl. Przesyłam
Wstąpiłam ostatnio do szkółki i pani miała piękne róże, a wsród nich Novalis po prostu nie mogłam się oprzeć tej ślicznotce, oto ona jeszcze w donicy i chyba na razie tak ją zostawię, a jesienią posadzę na miejsce stałe
Irysy i Kosaćce
Jeszcze Azalie
Troszkę mniejsze kwiatuńki
Już niedługo
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Śliczny ogródek te rabatki pod płotem otoczone kamieniem są naprawdę super. pięknie Ci wszystko kwitnie
- Krychna
Karolinko dziękuję bardzo,rabatka pod płotem, wiesz chyba tak ją nazwę Teraz jest fantastyczny czas, kolejne roślinki wychylają swoje kwiatuchy, aby słonko je ogrzało i ukaza ich piękność, aż nie chce się wychodzić z ogrodu...chwilo trwaj. Pozdrawiam
- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Krysiu pięknie prezentuje się Twoja skarpa, szczególnie z kwitnącymi azaliami . Myślę ,że później też masz na nim mnóstwo pięknych kolorów. Iryski zjawiskowo piękne, szkoda tylko ,że tak krótko kwitną. Stworzyłaś piękny ogródek
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Krysiu azalie przecudne i białe irysy również...
A co to za roślinka na pierwszym zdjęciu zatytułowanym ,,już niedługo"?
A co to za roślinka na pierwszym zdjęciu zatytułowanym ,,już niedługo"?
- Krychna
Beatko Iryski faktycznie nie cieszą nas kwiatami tak długo jak azalie czy róże, ale mają w sobie tyle uroku, że chociaż to chwilka...warto je mieć. Pozdrawiam
Olu dziękuję w imieniu azali i irysa, jeśli nie masz takiego to jak karpa trochę się powiększy będę mogła się podzielić[sama je dostałam od miłej Forumki] Ta roślinka to Pęcherznica, bardzo szybko rosnący krzew. Przesyłam
Olu dziękuję w imieniu azali i irysa, jeśli nie masz takiego to jak karpa trochę się powiększy będę mogła się podzielić[sama je dostałam od miłej Forumki] Ta roślinka to Pęcherznica, bardzo szybko rosnący krzew. Przesyłam
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Ja mam irysy niebieskie , brązowe i żółte....Białego nie mam , więc chętnie w przyszłości przyjmę....Z góry dziękuję.
Pęcherznica duża rośnie? Zaraz sobie ją wygoogluję.
Pęcherznica duża rośnie? Zaraz sobie ją wygoogluję.