Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Witaj Geniu mój miły gościu, myślę, że najlepiej by było, gdybyś założyła swój wątek, masz niezwykły ogród, tak piękne kwiaty i tak kolorowy, że masz naprawdę czym się pochwalić. Twój ogród obejrzałoby wielu forumowiczów a tak mają okazję zobaczyć tylko ci do których Ty napiszesz. Na pewno miałabyś wiele ciekawych wpisów i komentarzy. Jeżeli chodzi o zdjęcia moich gości to każdy umieszcza je w swoim wątku. Geniu jeżeli miałabyś jakieś pytania to z przyjemnością na nie odpowiem a tymczasem serdecznie i ciepło pozdrawiam.

Halinko ale mnie zasypałaś miłymi słowami, dziękuję. Widzę, że chyba wszystkie strony przejrzałaś, przez lata nazbierało się trochę tych różności, też jak Ty "chorowałam" na różne kwiaty i krzewy, wiosną jak się przypomnisz to coś będziemy działać. Miłego wieczoru.

Dzisiaj zrobiłam chyba ostatnie jesienne fotki, zakwitły też najpóźniejsze kwiaty chryzantemy.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Irenko, dziękuję ślicznie, wiosną na pewno się przypomnę :-)

Pozdrawiam cieplutko :***
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Irenko. Jak przeczytałam że działka twoja ma 400m to nie mogłam uwierzyć. Toż ona wygląda jak by miała jeszcze raz tyle. Och masz tego wszystkiego..różnorodność niesamowita. Nie potrafię nawet wyliczyć co mi się podoba, bo wszystko. Pięknie urządzona działeczka..i tyle kwitnących. ;:63
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Irenko. Jesteś bardzo miła .Piszesz ,że najlepiej byłoby gdybym założyła swój wątek . Nie bardzo wiem jak to zrobić.Od niedawna mam internet . I tak się ciesze ,że umiem wejść na forum i pisać Jeżeli chodzi o zdjęcia to robię sama a syn wprowadza do komputera. Na fotosiku są zdjęcia robione wczoraj. Pozdrawiam Genia
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

miłej niedzieli Irenko dziękuję za odwiedzinki :D
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

e-genia pisze:Witaj Irenko. Jesteś bardzo miła .Piszesz ,że najlepiej byłoby gdybym założyła swój wątek . Nie bardzo wiem jak to zrobić.Od niedawna mam internet . I tak się ciesze ,że umiem wejść na forum i pisać Jeżeli chodzi o zdjęcia to robię sama a syn wprowadza do komputera. Na fotosiku są zdjęcia robione wczoraj. Pozdrawiam Genia
Większość z nas to przechodziła.Pytaj..a chętnie ci pomożemy.Wątek założyć to łatwizna...wchodzisz w moje ogródki i piszesz ..nowy temat..i zatytułować..napiszesz jak chcesz. Pozdrawiam. :lol:
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zeniu dziękuję za miłe słowa, okazuje się, że mamy wielkością równe działki. U Ciebie też jest różności, masz bardzo ciekawe iglaki, jest na co popatrzyć, cały ogród piękny. Pozdrawiam, przyjmnego wieczoru.

Isiu niedziela udana, dziękuję.

Geniu obejrzałam Twoje zdjęcia, masz piękny ogród, u Ciebie nie widać jesieni, musisz to koniecznie pokazać forumowiczom. Geniu skoro możesz pisać do innych to oznacza, że przeszłaś etap rejestracji. Aby założyć swój wątek wystarczy wejść na stronę główną dalej mój piękny ogród i kliknąć w lewym górnym rogu "nowy temat", w górnej wąskiej linii wpisujesz nazwę lub tytuł tematu, który pozostanie na stałe (po nim będzie można szybko znaleźć Twój ogródek) np. "Kolorowy ogród Geni" a poniżej treść, gdzie możesz napisać na wstępie kilka słów o swoim ogródku. Geniu spróbuj, jeżeli coś nie wyjdzie to pisz a z chęcią wyjaśnię. Pozdrawiam serdecznie i powodzenia.
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

Witaj Irenko
Nigdy nie mogę dogonić czasu ale dziś nadrabiam zaległości.Jesień u Ciebie piękna.Azalie widać ,że bardzo zdrowe a i ostatnie chryzantemy zachwycają kolorem.U mnie nie chcą rosnąć azalie a tak bardzo mi się podobają
Milutkiego wieczoru
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Irenko Właśnie zrobiłam tak jak mi radziłaś no i mam swój wątek . Jak wróci mój synek to poproszę żeby wprowadził kilka zdjęć Bardzo zapraszam Cię Irenko abyś mie odwiedzała . Pozdrawiam Genia
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Haniu dość dawno nie było Ciebie, miło, że znalazłaś chwilę żeby mnie odwiedzić, wspominasz o azaliach u mnie też nie wzystkie rosły w zależności gdzie kupowałam, niektóre z nich słabo kwitły i musiałam wymienić. Dziękuję i serdecznie pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

Witaj Irenko
To co napisałaś o azaliach natchnęło mnie ochotą znów spróbować je posadzić.Napisz jaką masz ziemię.i jakie mogłabyś mi polecić abym dochowała się jakiego takiego kwiatu z nich
U mnie ziemia pozaklasowa i mikroklimat raczej ostry
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Haniu pytasz o azalie, otóż ziemia u mnie prawie jak u Ciebie (V klasa) dużo ją użyźnialiśmy dawniej obornikiem, teraz kompostami. Pod azalie i różaneczniki przy sadzeniu daję specjalny torf do azalii i Rh. Kopię większe dołki i sypię dość dużo torfu a po posadzeniu daję nawóz do azalii. Kiedy krzewy już rosną, torfem i nawozem podsypuję każdego roku. Co do gatunków trudno mi powiedzieć, które są wytrzymałe na wszelkie pogody, u mnie mimo dość ostrych mrozów żadna nie zmarzła a rosną w różnych warunkach na słońcu i półcieniu. Pozdrawiam i życzę udanych zakupów.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Irenko moje azalie czasem chorują i często muszę kupować nowe a i z rododędronami mam casem kłopot. Brązowieją i zwijają się liście. Nie wiem co im brakuje

Pozdrawiam Genia :lol: : :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”