Kolejny rok zmagań w ogrodzie - 2017
- karolacha
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kolejny rok zmagań w ogrodzie - 2017
Witaj. Chcę Ci powiedzieć że Chojsia od Ciebie dobrze się ma. Wiem ,że to miło wiedziec życzę zdrówka
Dzięki Karolka Widziałam na zdjeciu, bo cichcem podczytuję wątki innych forumków - Twój też
Wiosna w ogrodzie zaczęła już jakiś czas temu, ale dopiero w tę sobotę byłam po raz pierwszy na działce. Sezon zapowiada się u mnie marnie - obawiam sie, ze ogródek mi zarośnie zielskiem.... Sadzonek zrobiłam mało, ale szczawik Deppei zrobił mi przyjemność i już zakwitł
To zapewne na pociechę, bo niestety straciłam foliak... Wygląda teraz tak:
Na działce zastałam jeszcze resztki kwiatków jaśminu nagokwiatkowego i ciemierników.
Nawet niektóre tulipany już przekwitają
To zapewne na pociechę, bo niestety straciłam foliak... Wygląda teraz tak:
Na działce zastałam jeszcze resztki kwiatków jaśminu nagokwiatkowego i ciemierników.
Nawet niektóre tulipany już przekwitają
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu, smutno się robi na widok zniszczenia foliaka, ale nie to jest dzisiaj najważniejsze. Przede wszystkim dbaj o zdrowie, a działka nie zając, nie ucieknie i jeszcze zdążysz ją uporządkować i zagospodarować tak, że oglądającym będzie dech w piersi zapierać.
Moja działka też jak dotąd zostawiona samej sobie. Czekam na prawdziwą wiosnę, by cokolwiek zacząć tam robić. Dotychczas wpadałam jedynie, by zobaczyć, co tam się wydarzyło, zrobić jakieś fotki i tyle. Zresztą takich jak ja jest więcej, tak że nie zostałaś w tyle.
Wkrótce słońce ogrzeje ziemię na tyle, że będzie można coś zacząć robić i wówczas dopiero coś się ruszy, byle zdrowie pozwoliło, czego życzę Ci z całego serca.
Moja działka też jak dotąd zostawiona samej sobie. Czekam na prawdziwą wiosnę, by cokolwiek zacząć tam robić. Dotychczas wpadałam jedynie, by zobaczyć, co tam się wydarzyło, zrobić jakieś fotki i tyle. Zresztą takich jak ja jest więcej, tak że nie zostałaś w tyle.
Wkrótce słońce ogrzeje ziemię na tyle, że będzie można coś zacząć robić i wówczas dopiero coś się ruszy, byle zdrowie pozwoliło, czego życzę Ci z całego serca.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Dziękuję Lucynko W tym roku czarno widzę moją działkę. Wszystkie plany wzięły w łeb. Miałam przesadzić morelę, wiciokrzew, wykopać oczko wodne.... A tymczasem działka zielskiem zarasta... W sumie jak ziemia odpocznie, to w przyszłym roku będą lepsze plony
Po ostatniej wizycie zostało mi jeszcze kilka zdjęć.
Po ostatniej wizycie zostało mi jeszcze kilka zdjęć.
- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
Witaj Kasiu
Co się stało z folią? Wiatr?
U mnie też rabaty poprzerastane trawą, czekają mnie przeróbki
Co się stało z folią? Wiatr?
U mnie też rabaty poprzerastane trawą, czekają mnie przeróbki
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Kasiu . Szkoda foliaczka , czyżby to wiatr? Przykro mi , że sporo planów musisz odłożyć na przyszłość. Może to mało pocieszające ale działka na Ciebie poczeka . Wiem , że najchętniej człowiek by wszystko rzucił i pojechał pracować ale realia niestety są jakie są. Teraz najważniejsze jest zdrowie i tego życzę Tobie i Twojej rodzinie .
- Florian Silesia
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
Ładnie rozrasta się sangwinaria. Moja przepadła. Trzymaj się ciepło!
Kasiu - na pewno wiatr. Niestety rurki są pogięte, więc raczej naprawić się już nie da. W tym roku już nawet nie liczę na realizację planów ogrodowych - trzeba będzie przełożyć na przyszły rok.
Szafirki niewyrośnięte ledwie spod liści wystają, bo nawet nie miałam kiedy wiosennych porządków zrobić.
Ewelinko dziękuję i wzajemnie. Niestety ostatnio wieją takie silne wiatry. Dwa lata temu też mi złożyła foliaka, ale nie do tego stopnia... Wiem, ze pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć, więc musze przełożyć moje plany - może część uda się zrealizować na jesieni.
Florku posadziłam sangwinarię w dwóch miejscach - w jednym zniknęła, a w tym drugim chyba jej pasuje, bo w zeszłym roku były tylko dwa kwiatuszki, a w tym jest ich 4x tyle
Szafirki niewyrośnięte ledwie spod liści wystają, bo nawet nie miałam kiedy wiosennych porządków zrobić.
Ewelinko dziękuję i wzajemnie. Niestety ostatnio wieją takie silne wiatry. Dwa lata temu też mi złożyła foliaka, ale nie do tego stopnia... Wiem, ze pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć, więc musze przełożyć moje plany - może część uda się zrealizować na jesieni.
Florku posadziłam sangwinarię w dwóch miejscach - w jednym zniknęła, a w tym drugim chyba jej pasuje, bo w zeszłym roku były tylko dwa kwiatuszki, a w tym jest ich 4x tyle
- Florian Silesia
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
Widzę ładną kępkę kwitnącej złoci. Przypomniałaś mi o niej ale moja chyba wyginęła. Jutro sprawdzę, bo znacznik został.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu, a dlaczego takie czarnowidztwo?
Dlaczego wszystkie plany odkładasz?
Mam nadzieje, że wszystko u Ciebie w porządku
Dlaczego wszystkie plany odkładasz?
Mam nadzieje, że wszystko u Ciebie w porządku
- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
Kasiu pomalutku zrobisz wszystko Szkoda foliaczka , ale coraz gorsze te wiatry u nas...
Zdrówka życzę
Zdrówka życzę
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Kasiu szkoda foliaka, no ale cóż poradzić, siła, natura, a z nią nie wygramy, ja też miałam wielkie plany na ten sezon, ale jak to bywa, plany sobie, a życie pisze swoje scenariusze, już wiem, że wiele nie zrobię, ale to nic, kwiatami i tak sie pocieszę, Kasiu zdrówka zyczę, czego nie zrobisz w tym sezonie, zrobisz w następnym