Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

Czytam o zdolnym wnusiu.
A może od razu pójdzie do drugiej klasy?
Bo faktycznie najgorsze, jak dziecko na lekcjach się nudzi
Czytam też o przeprowadzkach
Ja też musze to zrobić, ale na razie jeszcze nie skończyłam prac porządkowych. Przesadzanie zostawiam na przyszły tydzień
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cudny, słoneczny dzień. Jakie to szczęście, że mogę spędzać dużo czasu w ogrodzie. ;:215 Jeszcze nigdy nie miałam tak wypielonych rabat. Wszystkie chwasty w kompostowniku, a mam jeszcze dużo czasu. Właściwie więcej spaceruję, niż pracuję. ;:306
Z braku zajęcia przygotowałam donice na pomidory i kwiaty tarasowe. ;:173

Podglądam bociany, które budują gniazdo i mozolą się, szukając pokarmu na suchych ugorach. ;:174

Z warzywnika już korzystamy, lubczyk, szczypiorek i pietruszka naciowa ładnie się zielenią. Wzeszła też marchew, pietruszka i dymka pokazała szczypior.

Dorotko dzięki za życzenia zdrowia i nazwanie żółtego kwiatka. ;:196 Już wyrzuciłam złoć, ponieważ przeczytałam, że jest ekspansywna, a przeróżnych siewek mam i tak w nadmiarze. ;:108
Tulipany Exotic Emperor mam w takiej liczbie, że będę je w każdym poście pokazywać. :D Inne dopiero w pąkach.
Nieduże fragmenty miskantów zadoniczkowałam dla zaprzyjaźnionych ogrodników.

Gosiu założone przeprowadzki roślin już w większości zrobiłam. ;:173 Gleba tak wysuszona, że codziennie biegam z konewką, żeby to wszystko podlać. Dziś M uruchomił już podlewanie kropelkowe, więc włączyłam na najsuchszej rabacie, żal podsychających roślin. Czekam na deszcz, żeby dokończyć przesadzanie i rozmnażanie żurawek.
Jestem przeciwniczką przyśpieszania edukacji, bo dzieci mają wiedzę, ale mentalnie są na takim poziomie, jak rówieśnicy. Szkoda narażać je na stresy w starszej grupie. Pół roku walczyłam w szkole, żeby synowi nauczyciel dawał trudne zadania, które z radością rozwiązywał i nie przeszkadzał na lekcji. Problemy się skończyły w piątej klasie, bo zrozumiał, że wychylanie się jest niemile widziane wśród nauczycieli. Zdobywał wiedzę w dziedzinach, które go fascynowały, ale nie chwalił się tym w szkole. Dopiero na studich i aplikacji ujawnił jak dużo się nauczył. ;:108
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ja także z zadowoleniem jestem w grupie szczęśliwców mogących obcować do woli z naturą... :heja ;:333 Dzisiejszy kolejny dzień także miło spędzony na luziku .. Roboty z grubsza chwilowo przerobione , troszkę podlewania ,miłe sąsiedzkie pogaduszki przez miedzę ..Dzisiaj bardziej cenne jak zwykle... ;:131

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu też przez płot dziś kowersowałam z sąsiadką. Przyszła po dalie i nie mogłysmy się rozstać. :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Soniu, w Twoim ogrodzie nie tylko do podziwiania pięknie kwitnące wiosenne kwiatki, ale i do smakowania pierwsze nowalijki warzywno - ziołowe. ;:138 ;:138 ;:138
Czytam, że przeprowadzki dokonane, porządeczki wykonane, roślinki podlane, a nawet sąsiedzkie pogaduszki uskutecznione. ;:215 ;:138
Za chwilę święta, aczkolwiek nietypowe, trochę smutne, mniej rodzinne niż zwykle, ale jednak niosące nadzieję, niech więc upłyną Wam w zdrowiu, spokoju i radości związanej ze Zmartwychwstaniem Pańskim. ;:167 ;:167 ;:79 ;:79
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Soniu :wit . Piękne te Twoje tulipany. Ja miałam sporo Exoticów i została garstka ;:145 . Ogólnie strasznie dużo cebulowych mi zniknęło i jestem bardzo zawiedziona tym faktem. Zieleniące się warzywka wyglądają smakowicie ;:108 . Ja dopiero w tygodniu wysiałam i czekam na wschody. Susza okropna i bez podlewania nie ma na co liczyć. Dobrze , że jesienią zaopatrzyliśmy się w długiego węża na wózku i nie ma teraz problemu . Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia oraz wszystkiego dobrego w Święta :wit .
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p
Od: 24 sty 2013, o 21:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wesołych Świąt Zosiu.
;:3
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wszystkim wspaniałym forumowiczom i sympatykom, zdrowych Świąt Wielkanocnych i dużo radości z budzącego się życia. ;:4

Lucynko dziękuję. ;:196 Przyjemnie wybiec z domu i zerwać coś zielonego na śniadanie. Dziś była sałata i szypiorek, a wczoraj pietruszka i lubczyk do zupy. ;:215
Tulipany coraz śmielej kwitną, a żonkili mam długi rząd pod płotem, obsypane kwiatami. Dziś robiłam bukiety do domu. :tan

Ewelinko dziękuję. ;:196 U mnie też dwie kępki Exotic tak przetrzebione, że tylko kilka kwitnie. ;:174 Na szczęście nie do wszystkich gryzonie się dobrały. W niedzielę pewnie będę biegać z aparatem po ogrodzie, pokażę więcej.

Aniu dziękuję. ;:168 Nie robiłam specjalnych przygotowań na święta. Babka i malutka wuzetka, jedna salaterka sałatki i to wszystko. ;:108 Mało jemy, a mama wiekowa, więc też oszczędza się.
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Soniu, tyle pięknych kwiatuszków już kwitnie, aż miło popatrzeć.
Pierwsze nowalijki to niebo dla podniebienia :lol: Warto sobie coś zawsze wyhodować, w miarę możliwości.
Patrząc na Twojego miskanta zaniepokoiłam się nieco o mojego. Jeszcze nic zielonego nie pokazuje. Boję się że oberwał w te ostatnie przymrozki. Rozplenice zresztą podobnie wyglądają. :roll: Zastanawiam się czy już się martwić .
Wszystkiego dobrego z okazji Świąt :D
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Soniu szkoda, że nie masz komu oddać traw, aż żal wyrzucać ;:145
Piękne kępy masz tulipanów i hiacyntów/żonkili ;:167
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Soniu spokojnego, zdrowego ,drugiego dnia Świąt Ci życzę :D U mnie właśnie mocno popaduje.Cieszę się, bo już było bardzo sucho.
Wysiałam do donicy koper i rzodkiewkę.Sałata w pojemniku też mi wzeszła.Narobiłam sobie smaku jak zobaczyłam ile masz nowalijek do kanapek:)
Wysiałam też kolendrę prosto do gruntu.Kopru sypnęłam ,bo lubię w każdej ilości:)
Mam sąsiadkę za płotem, która mówi: "Znowu pani coś sadzi?" A ja tylko chwasty wyciągam małe ;:303
A za chwilę: "No bo dużo pani tego ma"....nie wiem jak mam to odebrać?

Miłego ,spokojnego dnia Soniu:)
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Soniu, spokojnego i zdrowego świętowania.
Twój wiosenny warzywnik robi wrażenie. Ja jestem jak zwykle spóźniona, bo róże organizują mi cała wiosenną robotę ;:306
Czy narcyzy kwitną Ci co roku :?: Wyglądają na bardzo rozrośnięte. Co z nimi robisz, bo u mnie giną. ;:131
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ależ niezwykłe sasanki ;:138 U mnie było sporo odmian w ogrodzie, bo namiętnie je kolekcjonowałam na początku tworzenia ogodu, ale chyba wymarzły, bo z każdym rokiem było mniej i teraz nie mam już żadnej :( Szkoda, bo to śliczne kwiaty ;:167
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Pozdrawiam cię Soniu serdecznie z mojego odosobnienia. Wiosna wybuchła u Ciebie wszystkimi kolorami, zdjęcia robisz bardzo udane, nic tylko oglądać i podziwiać. Czuje się, że masz teraz mnóstwo energii i po porostu Cię "nosi". I parapety, i rabaty, i przesadzanie, wykopywanie. Ja teraz przyhamowałam, bo znów przymrozki nocne zapowiadają. Boję się, że pączki azalii mi pomarzną. Ciągle jakieś przykre niespodzianki się zdarzają. Wisona przyszła wyjątkowo wcześnie, ale jakoś nie może się ustabilizować. No nic, nie marudzę już i uciekam. ;:196
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Wow....piękne zdjęcia, pięknych kolorowych, wiosennych kwitnień.... Koleżanka jaszczureczka już też cię odwiedziła...super. Ciekawe czy moja parka w tym roku też u mnie zamieszka.
Wnusia masz utalentowanego, ale ma to po kim dziedziczyć.... Z jednej strony masz rację że będzie się w szkole nudził , z drugiej trzeba się cieszyć że tak mu szybko wszystko łatwo wchodzi do głowy.....
Pozdrowienia dla was.....dużo słoneczka na nadchodzące dni. ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”