Na leśnym balkonie
- Leśny Duch
- 1000p
- Od: 10 lut 2009, o 12:40
cieszę się, że Ci się podobają.. miały być większe, ale postanowiłam pociąć, by było dla większej liczby osób, a przecież i tak urosną ;)
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
- Leśny Duch
- 1000p
;)
miałam napisać póżniej, ale teraz po krótcę spieszę donieść;) że papiruski rosną jak na drożdźach, pelargonia wypuściła nowy listek, a begonka się ukorzeniła:)
miałam napisać póżniej, ale teraz po krótcę spieszę donieść;) że papiruski rosną jak na drożdźach, pelargonia wypuściła nowy listek, a begonka się ukorzeniła:)
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
- katarzyneczka
- 1000p
- Od: 1 mar 2009, o 17:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No Kochana, to się napracowałaś
Pięknie wyglądają te małe hojki z nowymi przyrostami
U mnie niestety nic nie widać
No i ta begonka-przecudnie wygląda 

Pozdrawiam Katarzyna
Moje wątki Zapraszam;)
Moje wątki Zapraszam;)
- rastharsis
- 200p
- Od: 20 sie 2008, o 22:56
- Leśny Duch
- 1000p
Tak anoli, odmiana keysii ma meszek;) mam też zwykłą australis bez meszka:)
rastharsis - adenium nie wyszło:( czekam cały czas, ale nic nie widać. Może dlatego, że najpierw nie przykryłam ziemią.. stoi w słonecznym miejscu pod folią, wietrzę, ale nic nie widać.. niedługo odkopię nasiona i dam znać, w jakim są stanie.
Graszko trzykrotki czy też zebrinki rosną pięknie:) trzymałam je w wodzie, aż wypuściły korzonki, a potem posadziłam w donicy wraz z zieloną trzykrotką. Już widać, że się przyjęły i rosną, więc bardzo się z tego powodu cieszę:)
katarzyneczkoprawda, że begonka śliczna?:) rastharsis otrzymuje moją jedyną szczepkę - ja nie posiadam dorosłej rośliny. Powiem Ci, że z każdym dniem coraz bardziej mi się podoba;) więc pewnie kiedyś się uśmiechnę do rastharsis, jak jej ta roślinka urośnie hihi;)
rastharsis - adenium nie wyszło:( czekam cały czas, ale nic nie widać. Może dlatego, że najpierw nie przykryłam ziemią.. stoi w słonecznym miejscu pod folią, wietrzę, ale nic nie widać.. niedługo odkopię nasiona i dam znać, w jakim są stanie.
Graszko trzykrotki czy też zebrinki rosną pięknie:) trzymałam je w wodzie, aż wypuściły korzonki, a potem posadziłam w donicy wraz z zieloną trzykrotką. Już widać, że się przyjęły i rosną, więc bardzo się z tego powodu cieszę:)
katarzyneczkoprawda, że begonka śliczna?:) rastharsis otrzymuje moją jedyną szczepkę - ja nie posiadam dorosłej rośliny. Powiem Ci, że z każdym dniem coraz bardziej mi się podoba;) więc pewnie kiedyś się uśmiechnę do rastharsis, jak jej ta roślinka urośnie hihi;)
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
- rastharsis
- 200p
- Od: 20 sie 2008, o 22:56
Asiu, posadziłam w poniedziałek 3 nasionka dla treissi, 2izy i Ciebie. :P Na razie wzeszła ta dla Monisi.Leśny Duch pisze:rastharsis - adenium nie wyszło:( czekam cały czas, ale nic nie widać.

Jak tylko będzie z czego dzielić, to się uśmiechnijcie.Leśny Duch pisze:katarzyneczkoprawda, że begonka śliczna?:) rastharsis otrzymuje moją jedyną szczepkę - ja nie posiadam dorosłej rośliny. Powiem Ci, że z każdym dniem coraz bardziej mi się podoba;) więc pewnie kiedyś się uśmiechnę do rastharsis, jak jej ta roślinka urośnie hihi;)

- Leśny Duch
- 1000p
Rastharsis, dziękuję! Dziwię się, że mi nasionka nie wzeszły..
na pewno coś źle zrobiłam.
Skrętniczki dla Ciebie i katarzyneczki mają po kilka małych listeczków! Poprzednim razem też miały, ale wsadziłam do ziemi z maleńkimi korzonkami i zepsułam. Na szczęście za drugim razem wypuściły ładne korzonki, jak zresztą widać. ;)
Sabinko mam pytanie co do afelandr - wypuściły nowe listki na szczycie, a żadnego po bokach w miejscach, gdzie chyba były liście poprzednio. Czy to tak zawsze wygląda? Czy wypuszczą listki po bokach?

Skrętniczki dla Ciebie i katarzyneczki mają po kilka małych listeczków! Poprzednim razem też miały, ale wsadziłam do ziemi z maleńkimi korzonkami i zepsułam. Na szczęście za drugim razem wypuściły ładne korzonki, jak zresztą widać. ;)
Sabinko mam pytanie co do afelandr - wypuściły nowe listki na szczycie, a żadnego po bokach w miejscach, gdzie chyba były liście poprzednio. Czy to tak zawsze wygląda? Czy wypuszczą listki po bokach?
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Leśny Duch
- 1000p
Grażyno, szybko rosną: powojnik, wiciokrzew, lobelia, goździki, pelargonie, petunia, tunbergia, podobno pokrzywki (u mnie nie rosły za szybko) i wiele innych, które mam na balkonie, a nie znam ich nazw niestety:( Na sianie wiosennych już za późno, można kupić sadzonki, ale można siać jeszcze letnie roślinki.
skrętnika mam tylko tego, ktorego listeczki rozdaję. Zeżarły go mszyce, lecz udało się uratować 3 listeczki - 1. sobie zachowałam - już siedzi w ziemi i też puszcza maluszki, a 2 pojadą do nowych domków.
A co do ukorzeniania - ukorzeniły mi się wszystkie gałązki fikusa baniamina i Ali
tylko pytanie, co ja zrobię z taką ilością drzewek;)
katarzyneczko! - grudniki i wielkanocniki zaczęły wypuszczać korzonki spomiędzy członów... czy mam pooddzielać i rozszadzić? Myślalam, że korzonki puści tylko człon w ziemi;)
skrętnika mam tylko tego, ktorego listeczki rozdaję. Zeżarły go mszyce, lecz udało się uratować 3 listeczki - 1. sobie zachowałam - już siedzi w ziemi i też puszcza maluszki, a 2 pojadą do nowych domków.
A co do ukorzeniania - ukorzeniły mi się wszystkie gałązki fikusa baniamina i Ali

katarzyneczko! - grudniki i wielkanocniki zaczęły wypuszczać korzonki spomiędzy członów... czy mam pooddzielać i rozszadzić? Myślalam, że korzonki puści tylko człon w ziemi;)
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
- katarzyneczka
- 1000p
- Od: 1 mar 2009, o 17:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To super, że benki się ukorzeniły
Będziesz miała z nich dżunglę albo towar na wymianę
. A co do grudników i wielkanocników- one tak mają
Możesz je pooddzielać i posadzić razem w doniczce aby uzyskać później gęściutką roślinkę w doniczce lub tak zostawić- jak wolisz 

Pozdrawiam Katarzyna
Moje wątki Zapraszam;)
Moje wątki Zapraszam;)