Na leśnym balkonie

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Leśny Duch
1000p
1000p
Od: 10 lut 2009, o 12:40

Post »

cieszę się, że Ci się podobają.. miały być większe, ale postanowiłam pociąć, by było dla większej liczby osób, a przecież i tak urosną ;)
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Awatar użytkownika
Graszka
1000p
1000p
Od: 1 gru 2007, o 15:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To prawda a tak można obdzielić większą ilość zainteresowanych osób i przy tym dostać jakieś fajne kwiatki :D
Pozdrawiam, Grażyna
Moje rośliny i roślinki cz.1, cz.2
Awatar użytkownika
Leśny Duch
1000p
1000p

Post »

;)
miałam napisać póżniej, ale teraz po krótcę spieszę donieść;) że papiruski rosną jak na drożdźach, pelargonia wypuściła nowy listek, a begonka się ukorzeniła:)
Na leśnym balkonie
Awatar użytkownika
Graszka
1000p
1000p
Od: 1 gru 2007, o 15:19

Post »

O to bardzo fajnie niech ci pięknie rosną a co słychać u trzykrotek :?:
Pozdrawiam, Grażyna
Moje rośliny i roślinki cz.1, cz.2
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
katarzyneczka
1000p
1000p
Od: 1 mar 2009, o 17:41

Post »

No Kochana, to się napracowałaś :wink: Pięknie wyglądają te małe hojki z nowymi przyrostami :D U mnie niestety nic nie widać :cry: No i ta begonka-przecudnie wygląda :wink:
Pozdrawiam Katarzyna
Moje wątki Zapraszam;)
Awatar użytkownika
rastharsis
200p
200p
Od: 20 sie 2008, o 22:56

Post »

Asiu, dziękuję! ;:197
Skrętniczek jest ukorzeniony tak, że hej :wink: a begonka z malutkimi listkami to mistrzostwo świata, jesteś czarodziejką! :shock:
Tylko jedna sprawa mnie martwi - co z nasionkami Adenium?
Sabina
Pozdrawiam i zapraszam Zielone rastharsis
Rośliny to dla mnie zielona magia. ;)
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Śliczne sadzoneczki hodujesz. Powiedz proszę to australis to taka z meszkiem na spodzie? Szukam nazwy mojej - dlatego pytam :D
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
Leśny Duch
1000p
1000p

Post »

Tak anoli, odmiana keysii ma meszek;) mam też zwykłą australis bez meszka:)
rastharsis - adenium nie wyszło:( czekam cały czas, ale nic nie widać. Może dlatego, że najpierw nie przykryłam ziemią.. stoi w słonecznym miejscu pod folią, wietrzę, ale nic nie widać.. niedługo odkopię nasiona i dam znać, w jakim są stanie.
Graszko trzykrotki czy też zebrinki rosną pięknie:) trzymałam je w wodzie, aż wypuściły korzonki, a potem posadziłam w donicy wraz z zieloną trzykrotką. Już widać, że się przyjęły i rosną, więc bardzo się z tego powodu cieszę:)
katarzyneczkoprawda, że begonka śliczna?:) rastharsis otrzymuje moją jedyną szczepkę - ja nie posiadam dorosłej rośliny. Powiem Ci, że z każdym dniem coraz bardziej mi się podoba;) więc pewnie kiedyś się uśmiechnę do rastharsis, jak jej ta roślinka urośnie hihi;)
Na leśnym balkonie
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49

Post »

Jeju,jeju :shock: .Taka cudowna variegatka na mnie czeka :tan
Jakże ja Ci się Asiu o wielkim serduchu odwdzięczę :D .A Julka to chyba pod sufit będzie skakac :wink:
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Dziękuję, to teraz już znam imię mojej hojki :D
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
rastharsis
200p
200p
Od: 20 sie 2008, o 22:56

Post »

Leśny Duch pisze:rastharsis - adenium nie wyszło:( czekam cały czas, ale nic nie widać.
Asiu, posadziłam w poniedziałek 3 nasionka dla treissi, 2izy i Ciebie. :P Na razie wzeszła ta dla Monisi. :D Trzymaj kciuki, by Twoja też niebawem się pokazała! :)
Leśny Duch pisze:katarzyneczkoprawda, że begonka śliczna?:) rastharsis otrzymuje moją jedyną szczepkę - ja nie posiadam dorosłej rośliny. Powiem Ci, że z każdym dniem coraz bardziej mi się podoba;) więc pewnie kiedyś się uśmiechnę do rastharsis, jak jej ta roślinka urośnie hihi;)
Jak tylko będzie z czego dzielić, to się uśmiechnijcie. :wink:
Sabina
Pozdrawiam i zapraszam Zielone rastharsis
Rośliny to dla mnie zielona magia. ;)
Awatar użytkownika
Leśny Duch
1000p
1000p

Post »

Rastharsis, dziękuję! Dziwię się, że mi nasionka nie wzeszły..:( na pewno coś źle zrobiłam.
Skrętniczki dla Ciebie i katarzyneczki mają po kilka małych listeczków! Poprzednim razem też miały, ale wsadziłam do ziemi z maleńkimi korzonkami i zepsułam. Na szczęście za drugim razem wypuściły ładne korzonki, jak zresztą widać. ;)

Sabinko mam pytanie co do afelandr - wypuściły nowe listki na szczycie, a żadnego po bokach w miejscach, gdzie chyba były liście poprzednio. Czy to tak zawsze wygląda? Czy wypuszczą listki po bokach?
Na leśnym balkonie
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Asiu-widziłąm u Ciebie coś ładnego na balkonie-powiedz mi jakie doniczkowe na taras szybko rosna :?: :?: :?:
I jeszcze-jakie masz skrętniki :?: :?: :?:
a poza tym masz śliczne kwiatuszki... :lol: :lol: :lol:
a do ukorzeniania ti widzę tu Mistrza :D :D :D
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
Leśny Duch
1000p
1000p

Post »

Grażyno, szybko rosną: powojnik, wiciokrzew, lobelia, goździki, pelargonie, petunia, tunbergia, podobno pokrzywki (u mnie nie rosły za szybko) i wiele innych, które mam na balkonie, a nie znam ich nazw niestety:( Na sianie wiosennych już za późno, można kupić sadzonki, ale można siać jeszcze letnie roślinki.

skrętnika mam tylko tego, ktorego listeczki rozdaję. Zeżarły go mszyce, lecz udało się uratować 3 listeczki - 1. sobie zachowałam - już siedzi w ziemi i też puszcza maluszki, a 2 pojadą do nowych domków.

A co do ukorzeniania - ukorzeniły mi się wszystkie gałązki fikusa baniamina i Ali ;:1 tylko pytanie, co ja zrobię z taką ilością drzewek;)

katarzyneczko! - grudniki i wielkanocniki zaczęły wypuszczać korzonki spomiędzy członów... czy mam pooddzielać i rozszadzić? Myślalam, że korzonki puści tylko człon w ziemi;)
Na leśnym balkonie
Awatar użytkownika
katarzyneczka
1000p
1000p
Od: 1 mar 2009, o 17:41

Post »

To super, że benki się ukorzeniły :wink: Będziesz miała z nich dżunglę albo towar na wymianę :wink: . A co do grudników i wielkanocników- one tak mają :D Możesz je pooddzielać i posadzić razem w doniczce aby uzyskać później gęściutką roślinkę w doniczce lub tak zostawić- jak wolisz :D
Pozdrawiam Katarzyna
Moje wątki Zapraszam;)
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”