Ogródek Gosi cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 7

Post »

Gosia witaj. :wit
Dziękuję za odwiedziny, ;:196 zaniedbałam kilka znajomych wątków i nawet jak je śledzę, to na wpisanie brakuje czasu, gdyż opiekuję się wnuczkiem.
Rzeczywiście trawki otrzymałaś bardzo dorodne, ciekawa jestem, czy proso jest trawą jednoroczną, czy byliną? :)
Różaneczniki ślicznie Ci kwitną, bardzo zdrowo wyglądają.
Widzę, że także zaszczepiłaś się kulkowymi iglaczkami, nie zaprzeczam, że są ładne, jeśli ktoś ma na nie miejsce.
Pozdrawiam Cię serdecznie . :)
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Wpadłam zobaczyć co tam słuchać u Ciebie a tu widzę nowości zamiast szerokich chabazi. Fajne te iglaczki, trawki też ładne dostałaś. Rh cały obsypany kwiatami to cudny widok. ;:138
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jula, w tak przepastnym ogrodzie wszystko może się zdarzyć :;230
Te moje są takie mikre, że u mnie może się to zdarzyć.
Chociaż chciałbym, żeby troszeczkę podrosły :wink:

Kasiu, dzieje się, dzieje. najważniejsze, że spotkałam się z forumkami. Niezapomniane wrażenie.
Kasiu, jest organizowanych tyle spotkań w Wa-wie. Może kiedyś się załapiesz.

Gosiu, niestety mam tylko 2 takie rh. Jak patrzę na kwaśne rabaty innych to po prostu nie mogę wyjść z podziwu.
Ciekawe, czy kolejne , które kupiłam dadzą radę.
W głowie, to ja mam całe mnóstwo. Tylko realizacji pewnie się nie doczekają :roll:

Viola, a ja bym chciała miec bardzo miejsce na pomidorki, bo je uwielbiam. Całe szczęście, że pojawiły się już nasze szklarniowe, bo tych sztucznych z marketów nie mogłam wcale przełknąc.
Dlatego cały czas próbuję uprawiać pomidorki w doniczkach.
Warzywniak przy tarasie. w sumie bardzo praktyczne miejsce. Bliżej do kuchni :;230

Ewa, pamiętasz jak zimą mowiałam, że to już koniec sadzenia, że miejsca brak?
Zobacz co się porobiło. Na ten sezon mi wystarczy :D
O przyszły będę się martwiła później.
A gotówka jakoś się znajdzie :wink:

Tajeczko, wiem co to znaczy brak czasu. Powoli zaczynam ogarniać najstarsze powiadomienia.
Proso jest wieloletnie. Ma przepiękne delikatne kwiatostany i rośnie w kępce. to najważniejsze.
Grupa lubelska ma w tym kulkowym zarażeniu duże znaczenie :D
A te kulki to właśnie dla tych co miejsca nie mają

Maju, bo ja muszę coś sadzić, kupować, zmieniać. Już się martwiłam, że w tym roku to tylko porządki mnie czekają.
A tu taka niespodzianka. No i mam pomysł na kolejną rabatę, nie koniecznie jak skończę te dwie :wink:

Uwielbiam goździki. Ich zapach roznosi się po całym ogrodzie
Obrazek

A to jedyna moja kwitnąca azalia wielkokwiatowa. (oprócz nowej) Obdarzyła mnie raptem 2 kwiatkami
Obrazek

No i mój buczuś
Obrazek
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Gosiu, ładne iglaczki kupiłaś. Buczek też piękny. Rozważałam posadzenie, ale nawet nie było pokusy, bo nie natrafiłam w szkółkach.
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To i tak dobrze, że azalia ma choć tyle kwiatów. Moja jakaś zdeformowana, maleńka, może jeden kwiat rozwinie, a może nie :evil:
Czasu nie mam na nic :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Cześć Gosia ;:196 nadrobiłam zaległości u Ciebie i widzę, że się dzieje ;:138
Fajne zakupy zrobiłaś w drodze do domu, uwielbiam ksztaltowane iglaczki ;:173 Buczek pendulowaty tez słodziak - ja mam klasycznego i już spory urósł przez 2 lata ;:108 Omoshiro pięknie kwitnie, czekam na fotki Wyszyńskiego ;:65 u mnie też powojnikowe szaleństwo, ale już wymyślam kolejne, bo clemków nigdy za wiele :uszy
Gosia, jeszcze fajniej odwiedza się Twoj ogród gdy już poznałam uroczą właścicielkę ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Gosiu, buczek cudny - robi wrażenie mimo, że przecież nie jest jeszcze duży... listki cudowne no i ten kolor... żałuję, że nie kupiłam też dla siebie :)
Ok, wypiję kawę i lecę szukać nowych kwiatów... może któryś z różanych pąków pęka?
Miłego!
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Gosiu,kupiłaś ten buczek,który królował w wiekszości ogrodów w okolicach Piotrkowa.Mozna wiedzieć ile kosztował?Twoje trwki to trwiska przy moich,po tych aferach i krytykach chociaż trochę się zreflektował,bo zaczą może zdawać sobie sprawę,że traci klientów.
Tak pokusiłaś mnie tymi kulkami,że we wrześniu na agrze muszę się rozejrzeć za nimi.
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Dwa buczki Uli ( z Opoczna) mieliśmy w samochodzie podczas podróży.
Ula mogła je sprzedać w Sulejowie z zyskiem, ale nie uległa namowom :;230 .
Kupiłam trzy malutkie azalki chociaż ja do kwasolubów tak trochę z dystansem podchodzę.
Wracając do powojnika Omoshiro - różowe są trudniejsze do do zagospodarowania niż np. fioletowe.
Swojego dałam do piennej Laguny, ciekawa jestem, czy spotkają się w kwitnieniu, bo póki co, Laguna ma małe pączki.
Zebrałam sporo zwiędniętych pączków różanych z nadzieniem z robaczka (zwiot, bruzdownica),
najbardziej szkoda róż kwitnących raz, na Alchymiście raczej kwiatów nie ujrzę.
Trochę szkoda, ale są przecież inne. Rogowa Wam zazdroszczę :wink: .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

;:196 miodzio buczuś już myślę gdzieby tu uszknąć mężowego tawnika :wink:
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Buczek piękny, nawet mój mąż za takim się rozgląda :D
Azalia to chociaż w takim stopniu obdarzyła Cię Gosiu kwiatami, u mojej już drugi sezon kwiatów nie zobaczę.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Adrianno, cos mnie wzięło na te iglaczki. To oczywiście wpływ forum.Zresztą mają podstawową cechę za którą przepadam - Są małe :;230
Więcej się zmieści.
Ja do tej pory też nie trafiałam, a tak na prawdę to nie szukałam ich, bo wtedy nie wiedziałam kompletnie o co chodzi.
teraz co i rusz widzę jakieś maleństwa, ale cena za to nie jest malutka.

Ewa, witaj w klubie. Ja tylko wpiszę odpowiedzi i pędzę na spotkanie. Może zajrzę jeszcze w nocy,
Ja do tej pory też do azali miałam dystans i raczej mi nie wychodziły. weszystko się zmieniło kiedy ujrzałam ogród Adrianny. zapragnęłam mieć choć namiastkę.

Kasiu, masz rację, że zupełnie inaczej zwiedza się ogródki kiedy już się kogoś zna osobiście. Jestem bardzo, ale to bardzo zadowolona, że poznałam Ciebie ;:196
Mój buczek to niestety maleństwo. Mam nadzieję, że urośnie w miarę szybko, bo co jak co, ale on powinien być duży.
Pod nóżkami Omoshiro rośnie Eden. Niestety jak na razie powojnik kwitnie, a róża ma tylko pąki. Ciekawe, czy Omoshiro zakwitnie ponownie, bo w zeszłym roku nie kwitł, a niby powinien, no, ale był pierwszy rok u mnie.

Aguniu, żałuj. :;230
Miałaś okazję. Może następnym razem się skusisz. Chociaż pod Sulejowem ceny są dużo niższe. Ula Lawenda kupiła swojego wielkościowy takiego samego jak Ty kupiłaś Joli za 38 zł. Normalnie taniocha.
U mnie kwiatek różany już jest. Za chwilę go pokażę.

Małgosiu, własnie widziałam, że moje trawki to kolosy w porównaniu do Twoich. Miałam po prostu szczęście.
A za kulkami się rozglądaj. One są fajne bo wszędzie można je wcisnąc :D

Elu, no właśnie podziwiałam te buczki. Od razu przypomniała mi się akcja z buczkami kupowanymi u Szmita. U niego buczek wielkości 50 cm kosztuje 54 zł. Aguniada wynalazła dużo większego, takiego jak Uli i udało jej się kupić za 54 zł, a normalnie kosztuje 130. Ma dziewczyna szczęście :D
No, ale Waszej ceny nikt nie przebije.
Ja posadziłam swojego Omoshiro w Edenką. Na razie też nie kwitną razem. Edenka ma duży pąk, ale jeszcze chyba trochę poczekam aż się rozwinie.
Ja też co i raz chodzę i obcinam zaatakowane pędy. Jeśli to dotyka róże kwitnące raz to bardzo wielka szkoda, ale jak róże kwitnące kilka razy to bruzdownica robi za nas przedłużenie sezonu. Niektórzy specjalnie obcinają rozwijające się pędy, żeby przedłużyć kwitnienie.
A ja Rogowem jestem zawiedziona. Za mało rh i często bardzo zaniedbane. Wiele osób z forum ma ładniejsze ogrody z kwasolubami. Ja od dziewczyn zaraziłam się nimi. Mam nadzieję, że kilka będzie kwitło u mnie. U Ciebie też powinny się przyjąć. Wystarczy tylko odpowoednio zakwasić glebę, a wielkokwiatowe są łatwiesze w utrzymaniu niż rodusie

Aniu, taki buczek najładniej dla mnie wygląda solo. Dlatego też tak go posadziłam.

Aniu, mój też jakoś na niego nie protestował. Ciekawe co powie jak zobaczy jak wygląda już taki duży.
Nie wiem dlaczego azalie Ci nie kwitną. Kupowałaś kwitnące? Może były jeszcze za małe?

No i teraz hit soboty.
Uważam sezon różany za otwarty :tan
Grussanan Aachen

Obrazek
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Witaj Margo ,ja też mam takiego buczusia,śliczny co?
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Gosiu, wszystko będzie 'następną razą' :)
Chciałabym tylko sprostować, że buczka kupiłam Joli za 40zł - alem negocjator, hę? :D
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42

Post »

Gosia czy buczek będzie prostowany czy raczej niska Pendula bo swojego jak widziałaś ciągnę na maksa w górę, ma teraz 2,5 ale u Kapiasa widziałem chyba z 10m to był widok ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”