Siedlisko z sosnami cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Siedlisko z sosnami cz.5

Post »

Zanim spadł deszcz jako takim życiem tliła się rabata pod oknem jadalni. Zakwitły lilie kupione na targu jako tzw.św.Józefa. Okazały sie oczywiście pomyłkami, ale jakże pięknymi

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kupiłam je 3, ale wyszły 2.
Obrazek

Obrazek
każda inna, jednak bardzo piękne obie.

Obrazek

Obrazek

zdjęcia robione w popołudniowym słońcu i aż światło razi
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

syn powiedział, że on tylko takie kwiaty będzie sadził w ogrodzie. Cóż, trudno mu odmówić racji tego stwierdzenia...

Tu rabata z 2ma liliami w szerszym ujęciu
Obrazek

rosną tu 2 róże ND, 3 the fairy, 1 gartentraum, kocimiętka, lawenda, czosnki, mieczyki, i galtonie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ciąg dalszy męczenia zdjęciami nastąpi, będę jednak te tortury porcjować
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Jakie tortury to sama przyjemność ;:138
Galtonie to moje wielkie chciejstwo, Twoje bajeczne ;:215
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, witam Cię serdecznie ;:196 . Z daliami w tym roku rzeczywiście dałam trochę upustu. Mam szpaler 7,5m, a potem 2 odcinki po 2,5m. Za rok chcę daliami obsadzić 15m ogrodzenia. Pomysł posadzenia dalii z kanami powstał po obejrzeniu zdjęć z ogrodu Schmidta, który zwiedzały forumowe koleżanki i pokazywały zdjęcia z tamtąd.
Galtonie mam 3. Dostałam z forumowej wymiany więcej, ale tylko te 3 wyszły i rosną. Jak nie zdobędziesz to daj znać za rok, pewnie ich już przybędzie, to chętnie się podzielę

Olu, jakby któraś dalia Ci się szczególnie spodobała, to będę je pewnie dzielić :wit , daj znać, którą mam podesłać

W wolniejszych chwilach urlopu korzystałam z towarzystwa syna i chętnie piłam jego kawę z piasku. Smaczna :wink: , szkoda tylko, że lubi eksperymenty w kuchni i czasem podaje kawę z solą :;230 .
Tu ogrodowe królestwo syna
Obrazek

Obrazek

i on sam w progu swojej willi :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale milusio :D fajny chłopak ;:108 Kawusia z piasku... super...szkoda, że moje chłopaki to już młodzieńcy...
Moje wątki, Aktualny
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, a ta rusałka w kwiatach to nie córeczka? Nie doczytałam jeszcze dokładnie Twojego wątku i stąd to moje pytanie. Mój syn to "prawdziwy" kucharz, z piasku i innych rzeczy potrafi cuda wyczarować :;230 . Twoi młodzieńcy mogą za to prawdziwą kawę Ci podawać ;:196
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Napisałam posta żeby pochwalić galtonie, które pierwszy raz na oczy widzę i mi wcięło :twisted:
Więc chwalę teraz ;:167
Gospodarstwo synka super ma co robić, a jeszcze jak tam gotuje to dopiero, masz gdzie wakacje spędzać :wink:
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zawsze marzyłam o córeczce, stąd taki awatarek, a moi mężczyźni rzeczywiście kawkę i zrobią...ale szkoda że tylko kawkę...córa to co innego, pomogłaby mamusi. Moi faceci patrzą tylko w garnki i lodówkę....i wołają..mamo jeść Ale i tak kocham tych smarkaczy ponad wszystko ;:108
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu, galtonie poznałam przypadkowo. Dostałam w białym zestawie od Benexa. Jednak moja nie przetrwała. Te pokazane na zdjęciu to z wymiany forumowej. Zastanawiam się czy wykopać czy zostawić pod kopczykiem w gruncie ;:131 . Podobno zimuje. Oj tak, w siedlisku jest sporo miejsca na wypoczynek. Zdjęć z basenu oszczędzę Wam, bo pluskałam się razem z synem. Na szczęście nie miał ich kto robić, bo M musiał szybko do pracy wracać.
Domek syna, to takie moje niespełnione marzenie w dzieciństtwa, dlatego sadzę tam też ładne kwiatki, żeby otoczenie wyglądało jak mini domek z mini ogródkiem.
Mimo, że to chłopak ma całą zastawę: filiżanki, dzbanek do kawy, śmietanki i cukierniczkę- oczywiście zabawkowe ;:306

Aniu, myślę, że i synowie pomogą mamie- muszą tylko do tego dorosnąć. Mój, mimo, że 4latek robi ze mną wszystko i póki co chętnie pomaga. Mam nadzieję, że z wiekiem mu to nie przejdzie i dalej będzie pomagał, a może i wyręczał mnie z niektórych prac w przyszłości. Cóż.... pomarzyć piękna rzecz, prawda?
Ja za to chciałam mieć brata. Los spłatał mi figla i miałam siostrę, 9 lat młodszą, którą musiałam się opiekować. Teraz już jest fajnie, ale wcześniej nie trawiłyśmy się zabardzo. Toż to lata świetle w różnicy wieku i tematy inne.

moje koraliki w donicy. Część już zjedzona ;:108

Obrazek

uff...na szczęści enie widać na zdjęciu moich odcisków od łopaty ;:306
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Marzko, śliczne dalie i galtonie, których nie znam. Gospodarstwo synka znakomicie urządzone, i Ty dobrze się bawiłaś, prawda?
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Irminko, polecam galtonie, choć wg niektórych trzeba je wykopywać. Inni twierdzż, że galtonie dają radę zimować. Swoje chyba jednak wykopię, bo szkoda ich stracić.
Oj tak, nie nudzę się nigdy ze swoim synkiem i nie narzekam na niego. Pozwala mi dużo pracować w ogrodzie, bo sam potrafi się bawić. Często pomaga mi, wozi glinę, sadzi roślinki, grabi, kopie dołki itp. Dziś jedliśmy obiado-kolację przy jego domku...Zaprosił do siebie ma włości i udawaliśmy, że jemy pizzę, choć to była kalafiorowa ;:306 .
Psy nam towarzyszyły jeden z jednej strony, drugi z drugiej strony stołu, hmm stolika dziecięcego.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Sosenki4 pisze: uff...na szczęście nie widać na zdjęciu moich odcisków od łopaty ;:306
Ja zawsze mam problem bo łapki brudne od grzebania w ziemi, odciski są jak blizny dla wojownika. Zaszczytem. :D
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu, to chyba jutro zrobię zdjęcia dłoni i pokażę publicznie swoje odcisk-trofea. Uwierzycie na sto procent, że sama wszystko robię.
Pazurki podczas urlopu malowałam na granatowo ;:306 , teraz bardzo grubo pastelami. Niektórymi rzeczami nie wypada chwalić się w pracy.
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzko, pomyślałam, że tak właśnie wyglądają Twoje zabawy z Synkiem ;:333
Co do galtonii, to niedawno moja sąsiadka wystawiła je w donicach na ganku, a ja nie wiedziałam, co to za kwiaty, pierwszy raz je widziałam. A u Ciebie wyjaśniło mi się wszystko. Zajrzałam jeszcze i tu http://ogrod.wieszjak.pl/rosliny-ogrodo ... iosne.html i mogę nadal udawać, że kwiatki znam (prawie) wszystkie :lol:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Irminko, a jakie pomysłowe menu wymyśla? Np. na deser: mięso ;:306 . Tłumaczę mu, że na deser serwuje się coś słodkiego: ciasto, owoce, lody, ciasteczka. Robi smutną minę i mówi: ale ja mam teraz tylko mięso przygotowane, mogę na deser dać mięsko? No i "jemy" mięso na deser :;230 . Może te jego zabawy kiedyś staną się rzeczywistością i będzie mi gotował takie pyszności o jakich teraz opowiada bawiąc się :?: .
Przez zabawę uczymy sie też wielu fajnych rzeczy : porządków czy angielskiego, majsterkowania i ogrodnictwa oczywiście. Dbamy też o nasze zwierzaki i te dziko żyjące, zwłaszcza zimą. Nawet nie potrafię sobie wyobrazić jak puste było moje życie bez dziecka ;:131
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzko ;:167 ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”