Rośliny ozdobne w uprawie producenckiej cz.II (2018-2020)
Re: Rośliny ozdobne w uprawie producenckiej 2018
Jak cenowo wychodzi alonet? za worek 250l? ja rozdrabniam traktorkiem ziemię. do łyzki wchodzą mi 4 worki zawożę na miejsce rocinam i łyżka ugniatam i podgarniam 11 palet w 3 godziny jestem w stanie w 2 rozdrobnić
-
- 100p
- Od: 26 sty 2018, o 10:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Forestit:Zadzwoń najlepiej i zapytaj , znam cenę sprzed dwóch lat , z transportem do Łodzi. Trudno porównać bo część mają w 250l. , część 200l. Kontakt dobry można się dogadać , towar też mają na miejscu można rozcinać worki i sprawdzić czy odpowiada.
Według mnie zależy jaka odmiana. Jak dobrze zimująca to spokojnie możesz. Jak gorzej to lepiej by sie miała na ziemi..tyle że jak teraz ja zerwiesz i dasz na ziemię to nie będzie dobrze zakorzeniona. Lepiej zostaw na stołach tak jak stoi tylko dobrze okryj i pamiętaj aby miała mokro przed zimowaniem.
- drakka
- 500p
- Od: 4 lip 2016, o 23:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dichondra z nasion, robił ktoś?
Znasion rośnie długo i sama cena nasion jest powalająca. Lubi ciepło i bardzo się plącze.
- drakka
- 500p
Czyli wysiew w styczniu ? plątanie mi nie straszne.. jakoś ogarnęłam sanwitalię i uczep
Forestit niektórzy nie są takimi "molochami" jak Ty i nie mają dostępu do sadzonek.
Forestit niektórzy nie są takimi "molochami" jak Ty i nie mają dostępu do sadzonek.
Sadzonka to też kosmos biorąc pod uwagę że nie da się praktycznie wcale tego ukorzenić. Nie możesz porównać tego do sanvitali ani uczepy. raczej jak thumbergia. Niby miękkie a kruche Wysiew raczej luty w okolicy połowy. Na początku rośnie mizernie ale jak dnia przybywa to szybko nabiera masy.
-
- 200p
- Od: 8 lut 2017, o 17:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam wszystkich. Dawno mnie nie było.
Jestem bardzo zły, miałem zamówienie online w vitraflorze i nie sfinalizowalem o czasie, kilka dni temu wchodze zeby potwierdzic a tu bym nie ma sadzonek, zagapiłem się kurka czwórka. Jak tam u Was? Moze ktoś ma jakieś nowości które poleca? Kilka traw ozdobnych poszukuje, najlepiej wieloletnich.
Jestem bardzo zły, miałem zamówienie online w vitraflorze i nie sfinalizowalem o czasie, kilka dni temu wchodze zeby potwierdzic a tu bym nie ma sadzonek, zagapiłem się kurka czwórka. Jak tam u Was? Moze ktoś ma jakieś nowości które poleca? Kilka traw ozdobnych poszukuje, najlepiej wieloletnich.
- Zibi_41
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 maja 2010, o 21:23
Zadzwoń do Vitro, na pewno coś wymyślą. Zawsze starają się pomóc
Pozdrawiam Euzebiusz , Od ugoru do ... cz.1, Część 2,
Moje wątki, Sprzedam sadzonki chryzantem drobnokwiatowych 2024r
Moje wątki, Sprzedam sadzonki chryzantem drobnokwiatowych 2024r
- drakka
- 500p
Łukasz, jeżeli o trawy to polecam Foszczkę w Rzgowie. Byłam u nich i mają ogromny wybór traw.
Z tego co się orientuje Vitroflora wprowadza 40-otworowe tacki do szybkiej produkcji- głównie jeżówki.
Z tego co się orientuje Vitroflora wprowadza 40-otworowe tacki do szybkiej produkcji- głównie jeżówki.
-
- 200p
- Od: 26 gru 2011, o 16:36
Owszem wybór duży, porównując jakość sadzonki z innymi dostawcami wychodzi gorzej. Polecam Volmary i Vitro, tam z kolei nie jest tanio. Sporo zamawiam bezpośrednio w Holandii, trzeba niestety pojechać po odbiór osobiście, ale się opłaci.
Jak mija koniec roku? Jest tutaj ktoś co uprawia wrzos od Pana Krzyżanowskiego miałbym parę pytań.