Nasze 1500m2 - cz. 3
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Nasze 1500m2 - cz. 3
Martuś oj tak - iryski SDB to bajka, ale uprzedzam, że z tych typu "niekończąca się opowieść"
Aniu Troja no to będzie pokaz floksowy Ja też mam do nich słabość. Wszystkie mi się podobają, więc kupuję na zasadzie "takiego jeszcze nie mam" Takie małe gnojki z nornic, a tyle szkód potrafią wyrządzić
Wiolu tulipanka rozbawiłaś mnie tym "tylko" Ale rozumiem cię doskonale... Co prawda teraz rysują się przede mną nowe horyzonty, jednak jeszcze rok temu latałam po całym ogrodzie jak kot z chorym pęcherzem z powojnikiem, który dostałam jako gratis i nie miałam dla niego zaplanowanego miejsca
Stasiu ogród stroi się w coraz to nowe kształty i kolory, jak tak dalej pójdzie z przybywaniem nowych nasadzeń to niedługo dnia mi braknie, żeby pochylić się nad każdym kwiatuszkiem A przecież każdemu trzeba szepnąć na uszko, że jest piękny Guernsey Cream się bardzo stara, a co za tym idzie znów podłamała moje mocne postanowienie trzymania się z daleka od wielkokwiatowych wcześniekwitnących.
Ewelinko część moich irysków też jeszcze mało rozrośnięta, mam nadzieję, że spodoba im się u mnie i szybko nadrobią U ciebie jest super ziemia, więc zanim się obejrzysz będziesz miała kępy, że ho ho
Paulinko ja też floksy kupuję na zasadzie "takiego jeszcze nie mam" Tyle że jakoś w tym roku nie spotkałam nic nowego.
Ewuś ewarost siewki floksów wiechowatych to zawsze spora loteria i frajda z niespodzianki Czasami jabłko od jabłoni potrafi całkiem daleko spaść A jakie powojniki kupiłaś?
-- 16 maja 2019, o 22:01 --
Dzisiaj trochę różności
Zawciąg jałowcolistny
Goryczka
Fiołki rogate
Powoli zaczynają bodziszki:
Pelargonia Caliope Dark
Aniu Troja no to będzie pokaz floksowy Ja też mam do nich słabość. Wszystkie mi się podobają, więc kupuję na zasadzie "takiego jeszcze nie mam" Takie małe gnojki z nornic, a tyle szkód potrafią wyrządzić
Wiolu tulipanka rozbawiłaś mnie tym "tylko" Ale rozumiem cię doskonale... Co prawda teraz rysują się przede mną nowe horyzonty, jednak jeszcze rok temu latałam po całym ogrodzie jak kot z chorym pęcherzem z powojnikiem, który dostałam jako gratis i nie miałam dla niego zaplanowanego miejsca
Stasiu ogród stroi się w coraz to nowe kształty i kolory, jak tak dalej pójdzie z przybywaniem nowych nasadzeń to niedługo dnia mi braknie, żeby pochylić się nad każdym kwiatuszkiem A przecież każdemu trzeba szepnąć na uszko, że jest piękny Guernsey Cream się bardzo stara, a co za tym idzie znów podłamała moje mocne postanowienie trzymania się z daleka od wielkokwiatowych wcześniekwitnących.
Ewelinko część moich irysków też jeszcze mało rozrośnięta, mam nadzieję, że spodoba im się u mnie i szybko nadrobią U ciebie jest super ziemia, więc zanim się obejrzysz będziesz miała kępy, że ho ho
Paulinko ja też floksy kupuję na zasadzie "takiego jeszcze nie mam" Tyle że jakoś w tym roku nie spotkałam nic nowego.
Ewuś ewarost siewki floksów wiechowatych to zawsze spora loteria i frajda z niespodzianki Czasami jabłko od jabłoni potrafi całkiem daleko spaść A jakie powojniki kupiłaś?
-- 16 maja 2019, o 22:01 --
Dzisiaj trochę różności
Zawciąg jałowcolistny
Goryczka
Fiołki rogate
Powoli zaczynają bodziszki:
Pelargonia Caliope Dark
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Ach jak ja lubię takie różności , a twoje sa bardzo ładne .
Bodziszki, skalnice, brateczki, i cudny kolorek pelargonki
Zawciąg jałowcolistny ładnie kwitnie.
Bodziszek żałobny szaleje.I u mnie sobie kwitnie.W tamtym roku dostałam mały, w tym już podrósł i ładniejszy się zrobi.
pozdrowki zostawiam
Bodziszki, skalnice, brateczki, i cudny kolorek pelargonki
Zawciąg jałowcolistny ładnie kwitnie.
Bodziszek żałobny szaleje.I u mnie sobie kwitnie.W tamtym roku dostałam mały, w tym już podrósł i ładniejszy się zrobi.
pozdrowki zostawiam
Gosiu,
coraz bardziej kolorowo w twoim ogrodzie
Ja staram się spędzać każdą wolną chwilę na działce. Zawsze jest coś do zrobienia.
Dzisiaj posadziłam własne sadzonki pomidorów. Ciekawe, czy ten sezon będzie dla nich łaskawy?
Oczywiście nastąpiła zmiana planów. Tam, gdzie planowałam wsadzić ukorzeniony bukszpan, znalazły się pomidory. Trochę przesadziłam z ilością sadzonek, a em był przeciwny, by komuś wydać, bo lubi pomidory i tyle
Masz też u siebie warzywnik?
coraz bardziej kolorowo w twoim ogrodzie
Ja staram się spędzać każdą wolną chwilę na działce. Zawsze jest coś do zrobienia.
Dzisiaj posadziłam własne sadzonki pomidorów. Ciekawe, czy ten sezon będzie dla nich łaskawy?
Oczywiście nastąpiła zmiana planów. Tam, gdzie planowałam wsadzić ukorzeniony bukszpan, znalazły się pomidory. Trochę przesadziłam z ilością sadzonek, a em był przeciwny, by komuś wydać, bo lubi pomidory i tyle
Masz też u siebie warzywnik?
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Małgosiu super na tych fotkach, aż mi się cieplej zrobiło ... Czy twoja Comasia rozrasta się sama http://i66.tinypic.com/t7kemh.jpg czy trzeba dosadzać bo moja jakby stoi w miejscu i nie przyrasta.
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Małgosiu piękna wiosna, może teraz trochę dużo deszczu, ale działka pięknie kwitnie
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Gosieńko bodziszki pięknie rozkwitają. U mnie te od ciebie takie kępy zrobiły! Nie widziałam że one tak szybko przyrastają. Coraz bardziej je lubię....
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Śliczne ta maleńkie iryski Takie mają urocze falbanki i Mam kilka, ale kwitnie tylko jeden. Pozostałe są liche i nie wiem co im może nie odpowiadać?
A te poduchy floksów? Goryczki, które zawsze chciałam mieć, a które nigdy nie chciały ze mną zamieszkać? I kukliki urocze, Czemu ja ich nie mam?
Miłego weekendu
A te poduchy floksów? Goryczki, które zawsze chciałam mieć, a które nigdy nie chciały ze mną zamieszkać? I kukliki urocze, Czemu ja ich nie mam?
Miłego weekendu
-
Aniu anabuko z czasem tych różności przybywa i przybywa Ale ja też tak lubię, bo wtedy nigdy nie brakuje kolorów na rabatach...
Paulinko ja też lubię przebywać teraz w ogrodzie, po pierwsze maj to był mój ulubiony miesiąc od zawsze, a do tego teraz dzięki częstym deszczom wszystko jest takie soczyście zielone Mój em też posadził kilka pomidorów, zobaczymy co z nich wyjdzie. Warzywnik oczywiście mam, ale moja ulubiona część to ta z truskawkami i rządkami słoneczników A że w tym roku w warzywnik postanowił się zabawić em, to z przyjemnością oddałam mu to zadanie
Ewuś ewarost no właśnie moja też jakoś nie skora do rozrostu, w sumie to od lat zakwita tyloma samymi pędami, ale przynajmniej jej nie ubywa
Mariusz deszczu w tym roku pod dostatkiem, ale przynajmniej teraz wszystko jest pięknie zielone, wystarczy że w lato muszę patrzeć na podsuszone trawniki...
Olu bodziszki nie wszędzie tak szybko przyrastają, widocznie tak im u ciebie dobrze
Iwonko iryski to raczej mało wymagające istotki, więc nie wiem czemu u ciebie słabo kwitną. Tym bardziej, że przecież wszystko inne masz przepiękne. Gdy kupiłam goryczkę robiłam objazd po kolejnych szkółkach. W innej pan pomagał mi ładować roślinki do bagażnika, zobaczył goryczkę i powiedział, że on już ich nie sprzedaje, bo nie przeżywały zimy... Wsadziłam więc ją byle gdzie z mocnym postanowieniem nie przywiązywania się do niej A ona bidula już kilka lat jest ze mną, pewnie na przekór tamtemu panu Kukliki mam zaledwie dwa, ale już chcę więcej
Znów trochę spóźniona, ale jeszcze kwitną
Alene?s Other Love
Annie Oakley
Ballet Lesson
Experiment
Overcast
Plamka
Porte Benhour
Under Ice
Cherry Garden
Classic Sunrise
Cocoa Pink
I piękne bezimienne
bródkowe
Cozy Calico
Pożegnanie ?poduszkowych? floksów
Uwielbiam czas, gdy kwitną bzy i to jak z daleka wabią mnie swoim zapachem
Czyż może być coś słodszego? Niestety nie mam ich na co dzień, ale zawsze mogę odwiedzić i się pozachwycać
Paulinko ja też lubię przebywać teraz w ogrodzie, po pierwsze maj to był mój ulubiony miesiąc od zawsze, a do tego teraz dzięki częstym deszczom wszystko jest takie soczyście zielone Mój em też posadził kilka pomidorów, zobaczymy co z nich wyjdzie. Warzywnik oczywiście mam, ale moja ulubiona część to ta z truskawkami i rządkami słoneczników A że w tym roku w warzywnik postanowił się zabawić em, to z przyjemnością oddałam mu to zadanie
Ewuś ewarost no właśnie moja też jakoś nie skora do rozrostu, w sumie to od lat zakwita tyloma samymi pędami, ale przynajmniej jej nie ubywa
Mariusz deszczu w tym roku pod dostatkiem, ale przynajmniej teraz wszystko jest pięknie zielone, wystarczy że w lato muszę patrzeć na podsuszone trawniki...
Olu bodziszki nie wszędzie tak szybko przyrastają, widocznie tak im u ciebie dobrze
Iwonko iryski to raczej mało wymagające istotki, więc nie wiem czemu u ciebie słabo kwitną. Tym bardziej, że przecież wszystko inne masz przepiękne. Gdy kupiłam goryczkę robiłam objazd po kolejnych szkółkach. W innej pan pomagał mi ładować roślinki do bagażnika, zobaczył goryczkę i powiedział, że on już ich nie sprzedaje, bo nie przeżywały zimy... Wsadziłam więc ją byle gdzie z mocnym postanowieniem nie przywiązywania się do niej A ona bidula już kilka lat jest ze mną, pewnie na przekór tamtemu panu Kukliki mam zaledwie dwa, ale już chcę więcej
Znów trochę spóźniona, ale jeszcze kwitną
Alene?s Other Love
Annie Oakley
Ballet Lesson
Experiment
Overcast
Plamka
Porte Benhour
Under Ice
Cherry Garden
Classic Sunrise
Cocoa Pink
I piękne bezimienne
bródkowe
Cozy Calico
Pożegnanie ?poduszkowych? floksów
Uwielbiam czas, gdy kwitną bzy i to jak z daleka wabią mnie swoim zapachem
Czyż może być coś słodszego? Niestety nie mam ich na co dzień, ale zawsze mogę odwiedzić i się pozachwycać
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- anida
- Od: 26 sie 2015, o 21:28
Przepiękne irysy i floksy.
Pozdrawiam Anida
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Piękne te poduszkowe floksów .I ja je uwielbiam.Moje juz przekwitły.
Masz bardzo ładne i sporo iryski.
Ni i ten bez fioletowy, ciemny.Cudny.Na takiego choruje.Mam obiecany korzonek.
Masz bardzo ładne i sporo iryski.
Ni i ten bez fioletowy, ciemny.Cudny.Na takiego choruje.Mam obiecany korzonek.
-
anida dziękuję
Aniu anabuko moje floksy też już się pożegnały, jeszcze tylko kanadyjskie kwitną. Iryski nie wszystkie jeszcze zakwitły, część pewnie dopiero w przyszłym roku da kwiaty.
Irysków część dalsza:
Orliki
Trochę pachnidełek
Wiciokrzew Graham Thomas
Liliowiec Middendorfa zawsze pierwszy
Lubię gdy ogród jest tak majowo zielony
Mój ulubiony zakątek pod brzozami
Na nowej rabatce zaczyna być coś widać
Aniu anabuko moje floksy też już się pożegnały, jeszcze tylko kanadyjskie kwitną. Iryski nie wszystkie jeszcze zakwitły, część pewnie dopiero w przyszłym roku da kwiaty.
Irysków część dalsza:
Orliki
Trochę pachnidełek
Wiciokrzew Graham Thomas
Liliowiec Middendorfa zawsze pierwszy
Lubię gdy ogród jest tak majowo zielony
Mój ulubiony zakątek pod brzozami
Na nowej rabatce zaczyna być coś widać
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Witaj Gosiu roślinki to masz wypasione w ogrodzie.Iryski cudne.Zastanawiałam się co posadzić pod brzozami.Słyszałam ze wciągaja dużo wody i zabierają innym roślinką ,a u Ciebie ładnie dają rade funkie ,serduszkę widzę ,bodziszek i co ta jeszcze masz? Czy jakoś szczególnie podlewasz to miejsce?
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Fajne kociaczki, u nas maluszki coś pożarło a kocia mama kilka dni po nich płakała, aż żal było patrzeć.
Gosieńko, Ty to jesteś królową irysków, przeogromną kolekcję ich zgromadziłaś.
Czas orlików nastał, zadarły spódniczki i tańczą na wietrze, żeby znów krzyżówkami się rozsiać od nowa.
Gosieńko, Ty to jesteś królową irysków, przeogromną kolekcję ich zgromadziłaś.
Czas orlików nastał, zadarły spódniczki i tańczą na wietrze, żeby znów krzyżówkami się rozsiać od nowa.