Moja działka ROD-odskocznia od życia codziennego
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka ROD-odskocznia od życia codziennego
Gratuluję! Działka pięknieje z dnia na dzień Z wszelkimi pracami idziesz jak burza Szczerze podziwiam
Kastry budowlane dostępne są chyba we wszystkich marketach remontowo-budowlanych. Ja swoją kupiłam w Mrówce za stosunkowo śmieszne pieniądze ok. 25zł. Ceny są wszędzie podobne.
Kastry budowlane dostępne są chyba we wszystkich marketach remontowo-budowlanych. Ja swoją kupiłam w Mrówce za stosunkowo śmieszne pieniądze ok. 25zł. Ceny są wszędzie podobne.
- max1232
- 500p
- Od: 30 sty 2010, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzięki tu.ja ja póki co mam część roślin w wiadrach 15 l ale kastry też już muszę kupić
Piwonia nie zmarznie, można sadzić do gruntu, im wcześniej, tym łatwiej przyjmie się.
Pozdrawiam
Karol
Karol
- MartisM
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 14 mar 2016, o 14:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wspaniałe wiosenne kwitnienia Cudna cytryna! Ja próbowałam kilka razy uprawiać cytrynę z nasiona. Niestety z marnym efektem Marzy mi się ogród zimowy a w nim cytrusy i drzewa oliwne
Hamak pierwsza klasa!
Hamak pierwsza klasa!
Pozdrawiam Marta
Zapraszam do mojego wątku
Bananowiec i inne egzotyki w gruncie - kolorowy ogród z jagodowym zakątkiem
Zapraszam do mojego wątku
Bananowiec i inne egzotyki w gruncie - kolorowy ogród z jagodowym zakątkiem
- max1232
- 500p
Dzięki Karol w takim razie zahartuje ją i posadzę w następnym tygodniu jeśli pogoda dopisze
Marta niestety ale moją cytrynkę chyba przędziorek zaatakował więc nie taka piękna Ale dzisiaj będę walczył bo mam już środek. Miałem kiedyś drzewko oliwne ale niestety szybko mi padło i jakoś tak teraz nie bardzo jestem przekonany. Chociaż marzy mi się takie piękne drzewo oliwne jak w Hiszpanii w galeriach handlowych w donicach
Marta niestety ale moją cytrynkę chyba przędziorek zaatakował więc nie taka piękna Ale dzisiaj będę walczył bo mam już środek. Miałem kiedyś drzewko oliwne ale niestety szybko mi padło i jakoś tak teraz nie bardzo jestem przekonany. Chociaż marzy mi się takie piękne drzewo oliwne jak w Hiszpanii w galeriach handlowych w donicach
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Seba . Nowe obrzeża rabat dodają porządku i fajnie to wygląda. Dzisiaj walczyłam z poszerzeniem rabaty a w moim przypadku obrzeżem jest cegła . Nie jest to długoterminowe rozwiązania no ale cóż . Może kiedyś zainwestuję w coś trwalszego . Warzywka wyglądają smakowicie . Miejmy nadzieję, że sytuacja z koronaworusem szybko się poprawi . Zdrowia życzę i wszystkiego dobrego na Święta .
- max1232
- 500p
Dzięki Ewela ! Ja gdybym nie miał tej kostki to poszedłbym właśnie w cegłe lub ewentualnie kostkę granitową ale że rozbieram taras i jest sporo tego polbruku to jakoś trzeba wykorzystać ! Dzięki ! Ja również życzę dużo zdrowia i Wesołych i spokojnych świąt !
Po pracy na szybką kontrolę wpadłem na działke i strzeliłem kilka zdjęć
Szafirek ze zdjęcia sprzed kilku dni
Białe tulipany, nazywam je smoleńskimi bo kwitną co roku 10 kwietnia
A to jedne z moich nowych nabytków. Jesienią posadziłem 50 sztuk pełnych tulipanów i obstawiam że to właśnie one(nie pamiętam w którym miejscu dokładnie je posadziłem )
Trochę wszystkie te moje cebulowe są wyjątkowo niskie ale dzisiaj je trochę podlałem. Jutro wieczorem mam zamiar kilka wyższych ściąć do flakonu na święta
Po pracy na szybką kontrolę wpadłem na działke i strzeliłem kilka zdjęć
Szafirek ze zdjęcia sprzed kilku dni
Białe tulipany, nazywam je smoleńskimi bo kwitną co roku 10 kwietnia
A to jedne z moich nowych nabytków. Jesienią posadziłem 50 sztuk pełnych tulipanów i obstawiam że to właśnie one(nie pamiętam w którym miejscu dokładnie je posadziłem )
Trochę wszystkie te moje cebulowe są wyjątkowo niskie ale dzisiaj je trochę podlałem. Jutro wieczorem mam zamiar kilka wyższych ściąć do flakonu na święta
Tulipany wcześnie kwitnące są zwykle niskie, taka ich natura. Dopiero późniejsze, typu Triumph, Darwina czy pełne późne, są wysokie, do 60cm.
Pozdrawiam
Karol
Karol
- max1232
- 500p
To akurat wiem ale w tym roku nawet Darwiny w porównaniu do ubiegłego roku są o połowe niższe Podejrzewam że to wina suszy
Susza to raz, a codzienne przymrozki też opóźniają wzrost, liście mają jakiś przydymiony kolor. Chociaż u mnie ziemia ma jeszcze sporo wilgoci, ale między dniem a rankiem jest ponad 20 stopni różnicy.
Pozdrawiam
Karol
Karol
- max1232
- 500p
niestety ale różnica temperatur też na plus w rozwoju kwiatów nie pomaga a podobno ma być jeszcze chłodniej znowu...
- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
Hej Seba
Przejrzałam Twój wątek Super zmiany, dużo pracy, brawo! Pracowity chłopak z Ciebie
Tarasik zacnie się zapowiada, jeszcze chwila i będziesz miał gdzie odpoczywać, chociaż kilka zakątków już do tego masz
Oczka zazdroszczę, może kiedyś też sobie zrobimy
Przejrzałam Twój wątek Super zmiany, dużo pracy, brawo! Pracowity chłopak z Ciebie
Tarasik zacnie się zapowiada, jeszcze chwila i będziesz miał gdzie odpoczywać, chociaż kilka zakątków już do tego masz
Oczka zazdroszczę, może kiedyś też sobie zrobimy
- ewita44
- Od: 11 maja 2018, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Seba
Ładne Twoje wiosenne roślinki.
Tulipany masz już cudne , u mnie dopiero wychylają główki, dziś rano padał śnieg.
Ku mojemu zdziwieniu u mnie pierwsze tulipanki , które pokazują kolorek to tarafa.
Myślałam , że pierwsze będą te botaniczne.
Hamaczka trochę Ci zazdroszczę, śliczny.
Ładne Twoje wiosenne roślinki.
Tulipany masz już cudne , u mnie dopiero wychylają główki, dziś rano padał śnieg.
Ku mojemu zdziwieniu u mnie pierwsze tulipanki , które pokazują kolorek to tarafa.
Myślałam , że pierwsze będą te botaniczne.
Hamaczka trochę Ci zazdroszczę, śliczny.