Wszystko o pomidorach cz. 19
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wszystko o pomidorach cz. 19
Mocno pękał , co to za odmiana ?
Czekam na kiełkowanie Purple Heart , trochę się ociąga . Wczoraj kupiłam nasiona Megagrona , dam mu kolejną szansę . Swoje nasiona
zgubiłam , może te będą szczęśliwsze . U mnie głównym problemem było póżne jego dojrzewanie . Wszystkie koktajlowe u mnie
wcześniejsze . Dobrze wypadła Mini Aurija , smak , plenność i wczesność na przyzwoitym poziomie .
Czekam na kiełkowanie Purple Heart , trochę się ociąga . Wczoraj kupiłam nasiona Megagrona , dam mu kolejną szansę . Swoje nasiona
zgubiłam , może te będą szczęśliwsze . U mnie głównym problemem było póżne jego dojrzewanie . Wszystkie koktajlowe u mnie
wcześniejsze . Dobrze wypadła Mini Aurija , smak , plenność i wczesność na przyzwoitym poziomie .
-
- 500p
- Od: 12 lut 2023, o 18:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Badzia Purple Heart u mnie pierwszy raz. Jak się polubimy to zostanie.
Robercie dziękuję za słowa uznania dla mojej listy. Nie mam wyjścia nazbierałam nasionek Jak sroka, więc trzeba je wysiać.
Sugar Baby fajny.
Robercie dziękuję za słowa uznania dla mojej listy. Nie mam wyjścia nazbierałam nasionek Jak sroka, więc trzeba je wysiać.
Sugar Baby fajny.
Nie ma to jak porozmawiać z kimś o pomidorach;) Pozdrawiam Ewa
- Robertkicia25 +
- Od: 29 mar 2023, o 06:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj , ty mała sroczko. Najważniejsze, że sprawia Ci to przyjemność .
Pozdrawiam Robert :-)
-
- 500p
Robercie, bardzo pielęgnuję swój nałóg pomidorowy, lista chciejstw do zdobycia stale ma kilka pozycji.
-
- Od: 10 kwie 2016, o 20:40
Ania na swojej liście mam 41 krzaków, a co roku mam zamiar ograniczyć, niemniej nie myślałem jeszcze czy będę wsadzał do gruntu
Tak sobie myślę, że chyba lepiej będzie K122/ czekistę wsadzić pod daszek, a tłuste policzki do tunelu, gdyż czekista w tunelu miał SZW, a pod daszkiem będzie miał chłodniej
-
Pewnie każdy z nas czuje , że przesadza z ilością odmian . Ciekawość nowych odmian silniejsza od
zdrowego rozsądku .
Listę mam na pierwsze siewy , ale sprawdzę jak z kiełkowaniem starszych nasion .
zdrowego rozsądku .
Listę mam na pierwsze siewy , ale sprawdzę jak z kiełkowaniem starszych nasion .
- Robertkicia25 +
U mnie tylko 16/17 odmian , bo ponad 20 to za dużo. Trzeba mieć silną wolę a nie stękać , że nie idzie
koniec kropka
koniec kropka
-
- Od: 10 kwie 2016, o 20:40
Robert każdy tak mówi a później może jakiegoś microdwarfa, a to dwarfa, przydało by się bawole serce, ale one kiepsko wiążą a to aurija, bo ona ma full owoców, ale ma SZW, to może coś w typie befsztyka, a to jakiegoś egzotycznego typu zielony, zebra, indygo itd
Swoją drogą moje mieszańce są na AWN, więc warto polować
Swoją drogą moje mieszańce są na AWN, więc warto polować
- Robertkicia25 +
Kamilu też prawda .
Gdybym miał jakiegoś to bym ciągnął do ustalenia.
Chyba , że od Ciebie.
Gdybym miał jakiegoś to bym ciągnął do ustalenia.
Chyba , że od Ciebie.
Kamil, święta prawda z tym usprawiedliwianiem się, po co kolejna odmiana. Inny kolor, smak, wielkość owocu Tu nowinka, tam klasyk
U mnie najbardziej uciążliwy moment, to ganianie z sadzonkami, gdy nocą jeszcze są przymrozki. Jeśli opracuję bezpieczną ochronę, to w nosie mam ograniczenia odmian, posadzę, ile mi się zamarzy
Ewa, Aussie nie masz na liście
U mnie najbardziej uciążliwy moment, to ganianie z sadzonkami, gdy nocą jeszcze są przymrozki. Jeśli opracuję bezpieczną ochronę, to w nosie mam ograniczenia odmian, posadzę, ile mi się zamarzy
Ewa, Aussie nie masz na liście
Anna
- bioy
- Od: 7 maja 2012, o 12:04
Megagron wśród domowników to "jedyna słuszna" koktajlówka. Co roku sadzę 4-5 sztuk Megagrona, plus jedną, lub dwie nowe odmiany i co roku wszyscy jedzą tylko megagrona. Słodki, chrupiący i mega pomidorowy w smaku.
W gruncie dojrzewa zaledwie kilka dni później, niż inne koktajlowe, zazwyczaj od ostatnich dni lipca.
Dla mnie, czy zbieram go przez 80 dni w sezonie, czy przez 75 dni, nie ma znaczenia. Uprawiałbym go nawet gdyby był o miesiąc późniejszy niż inne.
Pozdrawiam, Jacek
-
- 500p
Jacku jak dobrze,że nie mam nasion Megagrona, bo po Twojej reklamie już bym kombinowała gdzie go upchnąć nawet jeśli nie lubię koktajlowek.
Aniu przy tej ilości nagromadzonych przeze mnie odmian Aussie wróci może za dwa sezony.
Aniu przy tej ilości nagromadzonych przeze mnie odmian Aussie wróci może za dwa sezony.
-
Jacek , udam się do Ciebie na lekcję uprawy Megagrona . Pierwsze koktajlowe zbieram na początku czerwca czyli u mnie
to prawie dwa miesiące różnicy . Kupiłam też nasiona megagrona brązowego -znacie takiego ?
W 2023r. uprawiałam koktajlowego Romello , najsmaczniejszy jakiego do tej pory uprawiałam i mega plenny . W tym sezonie
porównam obie odmiany . Wysieję w tym samym terminie .
Nie mam problemu z miejscem , problem u mnie to brak niewolnika do roboty .
to prawie dwa miesiące różnicy . Kupiłam też nasiona megagrona brązowego -znacie takiego ?
W 2023r. uprawiałam koktajlowego Romello , najsmaczniejszy jakiego do tej pory uprawiałam i mega plenny . W tym sezonie
porównam obie odmiany . Wysieję w tym samym terminie .
Nie mam problemu z miejscem , problem u mnie to brak niewolnika do roboty .