Hortensje - ogrodowa, bukietowa, drzewkowata cz.II
Re: Hortensje - ogrodowa, bukietowa, drzewkowata cz.II
Śliczna jest ta hortensja!
Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
affa dzięki za podpowiedzi
Znalazłam jeszcze taką hortensję:
http://www.gardenheights.com/featured_p ... uandme.jpg
odmiana :You & Me 'Romance'
Jak myślicie?
Znalazłam jeszcze taką hortensję:
http://www.gardenheights.com/featured_p ... uandme.jpg
odmiana :You & Me 'Romance'
Jak myślicie?
-
- 1000p
- Od: 1 paź 2009, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie.
Kupiłam ostatnio hortensję Anabell. No i zdenerwowałam się, bo zobaczyłam dzisiaj u sąsiadki taką ogrodową biało kwitnącą, takiej nie chciałam z różnych powodów(sąsiadka prę razy chciała mnie nią obdarować), nie mam jej i raczej nie będę miała , mimo że jest bardzo ładna.
Jaka jest różnica między tymi dwiema hortensjami? Moja jeszcze nie rozkwitła, pąki są zielone i tak samo wyglądają....liście u mojej są bardziej podłużne niż u hortensji sąsiadki, ale mój krzew jest mały, ten drugi ma ok.6 lat i jest bardzo duży.
Pocieszcie mnie, bo zaczynam już myśleć,że te ogrodowe, które widzę prawie w każdym ogródku w mojej miejscowości to Anabell.
Kupiłam ostatnio hortensję Anabell. No i zdenerwowałam się, bo zobaczyłam dzisiaj u sąsiadki taką ogrodową biało kwitnącą, takiej nie chciałam z różnych powodów(sąsiadka prę razy chciała mnie nią obdarować), nie mam jej i raczej nie będę miała , mimo że jest bardzo ładna.
Jaka jest różnica między tymi dwiema hortensjami? Moja jeszcze nie rozkwitła, pąki są zielone i tak samo wyglądają....liście u mojej są bardziej podłużne niż u hortensji sąsiadki, ale mój krzew jest mały, ten drugi ma ok.6 lat i jest bardzo duży.
Pocieszcie mnie, bo zaczynam już myśleć,że te ogrodowe, które widzę prawie w każdym ogródku w mojej miejscowości to Anabell.
Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
- janina1949
- 50p
- Od: 30 kwie 2008, o 19:19
URL=http://img816.imageshack.us/i/rrze035.jpg/][/URL]
Tak kwitnie hortensja Anabell.Jest to zdjęcie zrobione wczoraj,kwiaty są bardzo duże około 30 cm.Jest piekna.POzdrawiam Janina
Tak kwitnie hortensja Anabell.Jest to zdjęcie zrobione wczoraj,kwiaty są bardzo duże około 30 cm.Jest piekna.POzdrawiam Janina
Witam wszystkich miłośników działek i ogrodów
Mi też się podoba.
Ja mam trzy Annabelki i znalazłam już miejsce dla czwartej
Ja mam trzy Annabelki i znalazłam już miejsce dla czwartej
Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/
-
- 1000p
- Od: 1 paź 2009, o 18:56
Dzięki za zdjęcie. Właśnie taka mi się podoba najbardziej, ile ma lat?
A taka ogrodowa, ona rośnie chyba wyższa i z tego co widziałam, kwiat chyba bardziej nieregularny, nie tworzy kuli...
Janino,ile trzeba czekać na taki krzew? I jakie warunki zapewniłaś min.ziemia, stanowisko...wiem,że trzeba odpowiednio zadbać, ale nie raz widziałam rośliny, które nie miały nic- oprócz wody na początku, a rosły piekniej niż te chuchane i doglądane
A taka ogrodowa, ona rośnie chyba wyższa i z tego co widziałam, kwiat chyba bardziej nieregularny, nie tworzy kuli...
Janino,ile trzeba czekać na taki krzew? I jakie warunki zapewniłaś min.ziemia, stanowisko...wiem,że trzeba odpowiednio zadbać, ale nie raz widziałam rośliny, które nie miały nic- oprócz wody na początku, a rosły piekniej niż te chuchane i doglądane
Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
- janina1949
- 50p
- Od: 30 kwie 2008, o 19:19
ta hortensja ma 3 lata,ziemia kompostowa wymieszana z kwasnym torfem,zasilana nawozem do hortensji i codziennie w upały podlewana.Nabiegam się z konewką bo hortensji mam 11 odmian i czekam na nastepne które rozkwitną.Pozdrawiam Janina
Witam wszystkich miłośników działek i ogrodów
Ta krzewiasta co ma nieregularne kwiatostany to 'Grandiflora', może taką ma sąsiadka, która chciała cie obdarowaćAnn-ka72 pisze:
'Annabelle' tworzy śmietankowobiałe później zieleniejące regularne kule.Liście ma ciemniejsze niż jej krewniaczka i bardziej wydłużone.
Hortensje powoli pokazują swoje piękno
Libelle
Teller Blaumeise (ma najwieksze liście jakie kiedykolwiek widziałam u hortensji )
Vanille Fraise
Choco
NN - wydaje mi się, że to Selina___________________________________Ranice Nizza - jeszcze troszeczkę i zakwitnie
Libelle
Teller Blaumeise (ma najwieksze liście jakie kiedykolwiek widziałam u hortensji )
Vanille Fraise
Choco
NN - wydaje mi się, że to Selina___________________________________Ranice Nizza - jeszcze troszeczkę i zakwitnie
Pozdrawiam. Anna
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Aniu, cudne są Twoje hortensje
Dziękuję tulipanko
Czasami sama się z siebie śmieję, że planując ogród chciałam taki... bezproblemowy (czasami oprysk, czasami delikatne przycięcie i NICNIEROBIENIE ). A potem zakochałam się w hortensjach. No i teraz nic nie robię poza noszeniem tych kilkunastu wiader z wodą dziennie
W kolejce do kwitnięcia czekają: Ranice-Nizza, Selina, NN (ciemny fiolet), Le Vasterival, Limelight, Anabelle, Kyushu.
Czasami sama się z siebie śmieję, że planując ogród chciałam taki... bezproblemowy (czasami oprysk, czasami delikatne przycięcie i NICNIEROBIENIE ). A potem zakochałam się w hortensjach. No i teraz nic nie robię poza noszeniem tych kilkunastu wiader z wodą dziennie
W kolejce do kwitnięcia czekają: Ranice-Nizza, Selina, NN (ciemny fiolet), Le Vasterival, Limelight, Anabelle, Kyushu.
Pozdrawiam. Anna
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Szczerze podziwiam Twoje hortensje affo.