Mój kawałek świata - rivendel, cz.2
- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Papu z gnojówki, to jak cycuś dla noworoda.rivendel pisze:Raz na nią nadepłam...Jak miała 1 cmada.kj pisze:Aguś. Nie bojaj się. Znaczy, że dobrze tą piwonię posadziłaś i ma dobre warunki u Ciebie to zakwitła. Tylko jutro nie zapomnij jej sfocić.
Poza tym to chyba papu z gnojówki takie cuda czyni
Wszystko w jednym, Aguś. :P
Zastanawiam się czy Jędrkowi do kąpieli nie dolewaćhanka55 pisze:Papu z gnojówki, to jak cycuś dla noworoda.rivendel pisze:Raz na nią nadepłam...Jak miała 1 cmada.kj pisze:Aguś. Nie bojaj się. Znaczy, że dobrze tą piwonię posadziłaś i ma dobre warunki u Ciebie to zakwitła. Tylko jutro nie zapomnij jej sfocić.
Poza tym to chyba papu z gnojówki takie cuda czyni
Wszystko w jednym, Aguś. :P
Może zapączkuje?
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Ewuniu! Witaj!Cynamon pisze:Aguś, rewelacyjne tempo i efekty ... czytam w biegu, nadążyć nie mogę ;) i jak wszyscy ... trzymam kciuki
Zapraszam jutro na foty
Agnieszko, nie mam pojęcia, co to za odmiana czereśni, ponieważ rosła już w ogrodzie, jak ja go objęłam.
W każdym razie to bardzo wczesna odmiana, więc niekoniecznie bardzo słodka, ale pyszna i aromatyczna.
Szpaki też ją lubią, ale w tym roku jest dosłownie oblepiona owocami, więc dla wszystkich starczy...
W każdym razie to bardzo wczesna odmiana, więc niekoniecznie bardzo słodka, ale pyszna i aromatyczna.
Szpaki też ją lubią, ale w tym roku jest dosłownie oblepiona owocami, więc dla wszystkich starczy...
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Aguś. Dzięki. Już wstawiłam fotki do wątku różanego "co dolega mojej róży".
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Rivendel nareszcie pokazałaś zdjęcia ;:49 Dużo fajnych roślinek ,rabaty też zapowiadają się ciekawie , no i na warzywniak się skusiłaś...Super....Kawał dobrej roboty odwaliłaś...
Co do czarnej agrowłókniny to ja mam ja pod truskawkami...Jestem zadowolona...chwastów nie plewię i truskaweczki mam czyste
Co do czarnej agrowłókniny to ja mam ja pod truskawkami...Jestem zadowolona...chwastów nie plewię i truskaweczki mam czyste
- Kocina
- 1000p
- Od: 22 lip 2008, o 22:27
Ja też się wpraszam na fotyrivendel pisze:Ewuniu! Witaj!Cynamon pisze:Aguś, rewelacyjne tempo i efekty ... czytam w biegu, nadążyć nie mogę ;) i jak wszyscy ... trzymam kciuki
Zapraszam jutro na foty
Dobrze widać roślinkom u Ciebie Aż miło popatrzeć. Moja "stara" piwonia przesadzana w zeszłym roku, teraz się na mnie wypięła Liściorów od groma, pąka ani jednego..
Jola...Pamiętam warzywnik mojej babci spod Tarnowa.jolami pisze:Rivendel nareszcie pokazałaś zdjęcia ;:49 Dużo fajnych roślinek ,rabaty też zapowiadają się ciekawie , no i na warzywniak się skusiłaś...Super....Kawał dobrej roboty odwaliłaś...
Prawie kilometr od domu, zero podlewania, plewiła jak już nie było widać nic oprócz chwastów.
Usmiałaby się z agrowłókniny
I cholera wszystko było taaaaakie bycze i zdrowe.
Nikt nie pryskał roundupem czy miedzianem, nie uzywał nawozów No chyba że sypali coś na stonkę( dziadek mówił, że to na ruskich a stonka to dla zmylenia przeciwnika)...
A może ja mam coś nie tak...
Maleństwo!
Wpraszaj się, wpraszaj! Bardzo mi miło
- ada.kj
Aguś. Nie bywasz czasem we Wrocławiu? Zapraszam do siebie na łopatkowanie. Czy wysiałaś aksamitki? Wczoraj bawiłam się w pikowanie. Mam mnóstwo. Jak byś chciała to służę, ale przesyłać pocztą to się boję.
Krysiu, we Wrocławiu bywamada.kj pisze:Aguś. Nie bywasz czasem we Wrocławiu? Zapraszam do siebie na łopatkowanie. Czy wysiałaś aksamitki? Wczoraj bawiłam się w pikowanie. Mam mnóstwo. Jak byś chciała to służę, ale przesyłać pocztą to się boję.
Aksamitki wysiałam, i niestety...wszystkie jakie miałam
Teraz od tygodnia latam z łopatką i aksamitką w rękach i z paniką w oczach szukam dla nich miejsca.
Obdzieliłam pół ogrodu.
dziękuję za zaproszenie- na pewno skorzystam
- ada.kj
Aguś - dlatego się pytałam o aksamitki, gdyż wcześnie pisałaś, że kupiłaś sadzonki, a pamiętam Twoje zakupy. Ja też ganiam po działce i myślę gdzie to wsadzić a jeszcze muszę popikować astry, cynie. To jest dobrodziejstwo inwentarza. To czekam na wizytę - daj tylko cynk.
no widzisz?? Jeszcze debil-sadzonki kupiłam... Te posiane takie małe jeszcze byly, a ja już chciałam mieć kolorowoada.kj pisze:Aguś - dlatego się pytałam o aksamitki, gdyż wcześnie pisałaś, że kupiłaś sadzonki, a pamiętam Twoje zakupy. Ja też ganiam po działce i myślę gdzie to wsadzić a jeszcze muszę popikować astry, cynie. To jest dobrodziejstwo inwentarza. To czekam na wizytę - daj tylko cynk.