Mój pas startowy, czyli wąska działka :) - cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój pas startowy, czyli wąska działka :) - cz. 3

Post »

Róża boska, Abraham czy nie.
Ale masz warzywka ;:63 Moje buraki po miesiącu osiągnęły centymetr wysokości i zniknęły, dlaczego nie wiem, ale rozpacz buraczkową mam. Dosiałam, może coś jeszcze urośnie.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Oliwko - Astrid to hit nad hity - nie dość, że ruszyła ostro mimo wiosennego (wcale nie wczesnego) sadzenia, to jeszcze kwiat przecudnej urody, zapach taki, że chce się tam siedzieć i ją bez przerwy wąchać :wink:

Jakbyś podeszła do grządki, to by ci ochota przeszła, przynajmniej dziś :;230 :;230 Nie wiem co o mnie myślą okoliczni spacerowicze - fetorek na pewno dociera na drogę, skoro na całej działce było go czuć ;:224 Sąsiedzi poinformowani o moich fanaberiach - sąsiad sam kosił mi pokrzywy :uszy

Monia - z warzywnikiem sporo roboty, ale teraz widzę, że regularne pielenie co tydzień, nawet częściej, się opłaciło - w tej chwili chwasty już aż tak nie atakują. W przyszłym roku mam go zamiar trochę powiększyć, no i wysiać poplon, przekopać, dodać skoszonej trawy przed zimą - muszę poprawić tę glebę, bo jest beznadziejna. Za to sałata najwyraźniej zadowolona - u mojej sąsiadki piękne buraki, za to sałata marna - u mnie odwrotnie.

Aniu - buraczki mi bardzo ładnie wzeszły, po czym po osiągnięciu kilku cm stanęły, przyrosty nędzne, czerwone liście i zero rozwoju. Ale terapia najwyraźniej pomaga ;:108 Może coś z nich będzie :uszy
magdala
1000p
1000p
Od: 15 kwie 2009, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

dominikams pisze: z warzywnikiem sporo roboty, ale teraz widzę, że regularne pielenie co tydzień, nawet częściej, się opłaciło - w tej chwili chwasty już aż tak nie atakują
O, to,to,to !
Właśnie -częste pielenie to jest to czego niestety nie mogę zapewnić mojej działce...I efekty widać-pola chwastów !
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Nie widzę wszystkich zdjęć, ale widzę Abrahama (to on ;:108 ) i widzę Astrid, jest cudna, co?
Nieustannie się nią zachwycam ;:63
Ja mam dwie ale obie wciąż w powijakach :roll:
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Dominika bo Ty umiesz przesadzać :) hahahaha
przesadzisz ją jeszcze kilka razy .. prawda?
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Madziu - no właśnie, żebym ja miała tak czas i zacięcie, żeby pielić wszędzie... ale nie mam :roll:

Aniu - aż brak mi słów, żeby opisać mój zachwyt Astrid - ten kolor, budowa kwiatu, aksamitne płatki, no i jeszcze mocny, zniewalający zapach... cud nie róża ;:108

Izuś - :lol: Przyznam się, że to przypadek, lub naprawdę siła w drzewku - bo przy przesadzaniu ziemia prawie odpadła z korzeni (tam, gdzie rosła był piach), w dodatku dwa razy ją wyciągałam i poprawiałam, bo a to za płytko, a to krzywo :;230 Nie myślałam, że się przyjmie, albo że będzie co najmniej jeden sezon biedować, a tu proszę :shock: Widocznie to pierwsze przesadzanie spowodowało, że wytworzyły się nowe korzenie, miała więc łatwiej. Musiałam ją przesadzić - nie było wyjścia, ale planuję ją zostawić na tej rabacie. No ale ja zawsze tak mówię, a potem wiadomo co... szpadel w dłoń i heja :;230 :;230
Awatar użytkownika
riane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lut 2008, o 12:02

Post »

A ta cudna Astrid jak wysoko rośnie?
Agata
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Ech... kontempalcja Twoich ostów nie może się równać z niczym ;:170
Prawie jak Twój zapał do przesadzania :;230
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

dominikams pisze:
Jakbyś podeszła do grządki, to by ci ochota przeszła, przynajmniej dziś :;230 :;230 Nie wiem co o mnie myślą okoliczni spacerowicze - fetorek na pewno dociera na drogę, skoro na całej działce było go czuć ;:224 Sąsiedzi poinformowani o moich fanaberiach - sąsiad sam kosił mi pokrzywy :uszy
Co się przejmujesz miastowymi :;230

Mam coraz większą ochotę na Astrid. Muszę doprawdy coś z tym zrobić.

Przesadzanko? Ja sobie już zalożyłam plik Excela na przesadzanko jesienne, aby o niczym nie zapomnieć. Na dzień dzisiejszy liczy osiem pozycji :;230
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2007, o 21:57

Post »

Witaj Dominiko :wit

Zazdroszczę pięknego trawniczka, pracy - nie.... U mnie odwracanie gleby nic nie daje- trawsko sobie radzi i zaraz wyłazi z powrotem. Musiałabym tez kawałek po kawałeczku...ale to za jakiś czas.

Z gnojówka to miałam ostatnio przygodę, wlałam troszkę do wiadra, potem ze szlaucha chciałam wodę- i woda z takim impetem się wlewała, że miałam opryskaną całą twarz gnojówką...a tu kuzyn się zbliża przywitać...mało tego, woda okazała się gorąca ( M samochody szorował ), więc nalałam tylko połowę wiadra i pędem do domu prze cały duży pokój do kuchni po zimną...zapomniałam, że wiadro jest dziurawe ;:223
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Dominiko, strasznie długo mnie u Ciebie nie było.
A tu takie róże :shock:
Szczególnie zachwycił mnie krzaczek Abrahama. Bardzo lubię te różę. Moja stara niestety nie przetrwała zimy. Musiałam kupić nową. Ma tylko 3 gałązki. Twoja wygląda bosko. Tyle pędów, pąków.
Trawnik rewelacyjny ;:180
Będę chyba musiała zastosować Twoją metodę i przekopać swój trawnik po kawałeczku.
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Bardzo pragnę Abrahama! Po tak zachęcających zdjęciach po prostu muszę go mieć.... a miałam już nic nie kupować....
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

DOMINIŚ jak, czy i kiedy przycinac pędy z zawiązanymi gronami takie pytanie zadał mi mój brat i prosił o odpowiedż .Może miałam to pytanie wystosowac raczej do winogronowego, ale i tak jesteś szefem ;:180 . Moje ogóreczki podrastają i bardzo się z tego cieszę .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”