Moje...
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje...
Niesamowite te kwiatuszki są...
Dony płatek i warżka? ...przypominają mi wyglądem kwiat sabotka
-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Sylwio nie wiem czy wiesz, ale Angraecum to jeden z moich najbardziej ulubionych storczyków. Mam w swej kolekcji 2 sztuki : scottianum i dideri. Twój także mnie zauroczył Słodziutki ! Czy to miniatura?
Sylwio, przejrzałam Twój wątek i muszę Ci powiedzieć, ze jestem pod wrażeniem! Twoje storczyki są niesamowite, masz takie nieznane gatunki. Angraecum ma ciekawe kwiatki: takie całe zielone. Można by pomyśleć, że to listek . Nowości cudne! Życzę Ci, aby kwiatki masdevallii jak najszybciej się rozwinęły.
Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
- syljed
- 200p
- Od: 17 lis 2010, o 18:12
Ewo dziękuję,watro mieć tą roślinkęewarost pisze:Sylwio dziękuję za fotkę d.farmaeri wpisałam na listę chciejstw i będę szukać ... bo póki co nigdzie niema , a twoje orchidarium tętni życiem wspaniałe widoki
Mało widoczny i ciężko zrobić mu ładne zdjęcieAmator97 pisze:Oj ten kwiatek jest tak zielony, że aż nie widoczny
Dziękuję Lucynkolucynaf pisze:Sylwia, wciąż jestem pod wrażeniem Twojej pięknej i oryginalnej kolekcji
Ten zielony kwiatuszek przeuroczy
Zdjęcia oczywiście pierwsza klasa
Justynko coś z sabotka? no może i masz racjęjustus27 pisze:Niesamowite te kwiatuszki są...
Moniczko teraz już wiem nie miałam pojęcia wcześniej Wygląda na to,że miniaturka.Zabka_Monis pisze:Sylwio nie wiem czy wiesz, ale Angraecum to jeden z moich najbardziej ulubionych storczyków. Mam w swej kolekcji 2 sztuki : scottianum i dideri. Twój także mnie zauroczył Słodziutki ! Czy to miniatura?
Kasiu dziękuję i zapraszam częściej do mojego wątkuKasia01 pisze:Sylwio, przejrzałam Twój wątek i muszę Ci powiedzieć, ze jestem pod wrażeniem! Twoje storczyki są niesamowite, masz takie nieznane gatunki. Angraecum ma ciekawe kwiatki: takie całe zielone. Można by pomyśleć, że to listek . Nowości cudne! Życzę Ci, aby kwiatki masdevallii jak najszybciej się rozwinęły.
Angraecum w pełnym rozkwicie na jednym pędzie,bo drugi jeszcze do końca nie rozwinął się
i chora bym była gdybym nie kupiła czegoś w Łańcucie
Brassavola cucullata
Oncidium hians
i masdevallie jeszcze chwila ...
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Sylwia, nie obraź się, ale chora to jesteś, bo ciągle kupujesz Nie krępuj się i przyznaj się do tego, bo tu prawie wszyscy w tym stanie
Zielone kwiatuszki już wychwaliłam
Zakupy ciekawe, to Oncidium jest w rozmiarze mini ? Niech zdrowo rosną
Czekam na rozkwit i następne piękne zdjęcia
Od oglądana twoich piękności robi mi się naprawde słabo zanim sprawdzam twoje nowości potrzebuje
naprawde silnych tabletek na uspokojenie . Twoja kolekcja jest fantastyczna czy może zastanawiałaś się może żeby zrobić " drzwi otwarte" Aby każdy mógł obejżeć twoje cuda
A tak na marginesie to strzeż się bo miłośnicy storczyków czychają i z chęcią by coś podwędzili z twojej kolekcji, ale pewnie z wybraniem okazu mieli by wielki problem, brakło by im czasu od nocy do rana
naprawde silnych tabletek na uspokojenie . Twoja kolekcja jest fantastyczna czy może zastanawiałaś się może żeby zrobić " drzwi otwarte" Aby każdy mógł obejżeć twoje cuda
A tak na marginesie to strzeż się bo miłośnicy storczyków czychają i z chęcią by coś podwędzili z twojej kolekcji, ale pewnie z wybraniem okazu mieli by wielki problem, brakło by im czasu od nocy do rana
Moje Wątki
zapraszam
zapraszam
- syljed
- 200p
Lucynko nie obrażam się,to chyba ten etap wyparcia się .Oncidium jest miniaturowe,było też rozkwitnięte miało takie malutkie kwiatki,mniejsze od zielonych.lucynaf pisze:Sylwia, nie obraź się, ale chora to jesteś, bo ciągle kupujesz Nie krępuj się i przyznaj się do tego, bo tu prawie wszyscy w tym stanie
Witam u mnie,za stan zdrowia nie odpowiadam,ale "drzwi otwarte" czemu nie chętnie można było by grilla zrobić i wymienić się relacjami a może nawet jakimiś okazami.Cieszę się,że wśród moich znajomych nie ma maniaków storczykowych,wręcz oni nie rozumieją moich upodobań,które w ogóle do siebie nie pasują nic a nic.kambodza5 pisze:Od oglądana twoich piękności robi mi się naprawde słabo zanim sprawdzam twoje nowości potrzebuje
- syljed
- 200p
Teraz pokażę Wam zdjęcia storczyków moich,które powędrowały do teściowej i pięknie zaaklimatyzowały się u Niej.Z góry przepraszam za jakość zdjęcia z telefonu
Ten posiada dwa pędy,jest naprawdę uroczy...
Żółty posiada dwa pędy,a bordowy aż trzy,tylko szkoda,że nie widać na bordowym jak ma płatki poszarpane,ale nie na wszystkich kwiatach
Fioletowy nie chciał zakwitnąć u mnie a u Niej od maja i proszę na zdjęciu widać pęd drugiego uparciuszka
I miltonia,z która źle zaczęła ale są dwa nowe przyrosty
I na końcu nie storczyk ale uroczy bananowiec
Ten posiada dwa pędy,jest naprawdę uroczy...
Żółty posiada dwa pędy,a bordowy aż trzy,tylko szkoda,że nie widać na bordowym jak ma płatki poszarpane,ale nie na wszystkich kwiatach
Fioletowy nie chciał zakwitnąć u mnie a u Niej od maja i proszę na zdjęciu widać pęd drugiego uparciuszka
I miltonia,z która źle zaczęła ale są dwa nowe przyrosty
I na końcu nie storczyk ale uroczy bananowiec
Storczyki Teściowej są świetne! Pięknie się u niej zaaklimatyzowały. Nawet miltonia, która nie jest łatwym storczykiem, wypuściła przyrosty . Czyżby Teściowa też miała hopla storczykowego?
Pozdrawiam,
Kasia =)
Kasia =)
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Widzę, że tak jak ja rozrzucasz storczyki po rodzince
Piękne wszystkie i obficie kwitną Tego z pierwszego zdjęcia na pewno bym nie oddała
Piękne wszystkie i obficie kwitną Tego z pierwszego zdjęcia na pewno bym nie oddała
- syljed
- 200p
Kasia01 pisze:Storczyki Teściowej są świetne! Pięknie się u niej zaaklimatyzowały. Nawet miltonia, która nie jest łatwym storczykiem, wypuściła przyrosty . Czyżby Teściowa też miała hopla storczykowego?
Tak,Kasiu zaraziłam teściową.
Tak,rozrzucam rodzince,przyjaciółkom.A ten pierwszy to dostała albo na dzień kobiet lub dzień matki-niepamiętamlucynaf pisze:Widzę, że tak jak ja rozrzucasz storczyki po rodzince
I na specjalne życzenie Kasi
- victorys
- 200p
- Od: 11 lut 2011, o 20:21
Powtórzę za Lucynką - nie oddała bym tego z pierwszego zdjęcia! Niektórzy długo -długo nie mogą trafić na takie malowane kwiatki Chyba musisz mieć świetne układy z teściową
Pozdrawiam, Wiktoria
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sylwio, piękne okazy sobie przywiozłaś z Łańcuta.
Angraecum w pełni rozkwitu bardzo efektowny.
Masdevallie nie próżnują. Ładnie urosły im te pędy.
Teściowej kwitnienia niesamowite. Czasami tak bywa, że roślina nie umi się u nas zaaklimatyzować a pójdzie do innego mieszkania i od razu bujnie kwitnie. Teraz możesz nadal cieszyć oczy tymi kwitnieniami.
Angraecum w pełni rozkwitu bardzo efektowny.
Masdevallie nie próżnują. Ładnie urosły im te pędy.
Teściowej kwitnienia niesamowite. Czasami tak bywa, że roślina nie umi się u nas zaaklimatyzować a pójdzie do innego mieszkania i od razu bujnie kwitnie. Teraz możesz nadal cieszyć oczy tymi kwitnieniami.