Moja działka-danutab cz.4
Re: Moja działka-danutab cz.4
Jadziu i ja mam nadzieję że w tym roku mnie odwiedzicie
Tosiu już jest prawie dobrze jeszcze męczy mnie trochę kaszel ale po za tym jest OK.
Izuniu dobrze że sobie przypomniałaś i to ważne.
Aniu i Lidziu dzięki już wracam
Nelu już mi gardłem wychodzi to siedzenie w domu no ale cóż trzeba to wytrzymać.
Aniu już jest prawie dobrze ,co do dr.Jamaine to już go wykreśliłam z listy to 2 róża którą wykreślam w tym roku jak tak dalej pójdzie to na jesień nie będzie co kupować.
Krysiu z jednej strony taki teren daje trochę możliwości ale z drugiej jest i kłopotliwy jednak nie wszyscy mogą mieć płaskie tereny.
Maju zrobiłam przez ostatnie lata kilka rewolucji, zachciało mi się powiększyć kolekcję moich kilku róż więc musiałam zrobić nowe rabaty które w zasadzie jeszcze nie są skończone. Największą rabatę gdzie posadzonych jest 43 róż mam nadzieje w tym roku skończyć, pozostałe dwie są w powijakach
Pokażę jak powstawała moja największa rabata różana
rok 2008
rok 2009
Tosiu już jest prawie dobrze jeszcze męczy mnie trochę kaszel ale po za tym jest OK.
Izuniu dobrze że sobie przypomniałaś i to ważne.
Aniu i Lidziu dzięki już wracam
Nelu już mi gardłem wychodzi to siedzenie w domu no ale cóż trzeba to wytrzymać.
Aniu już jest prawie dobrze ,co do dr.Jamaine to już go wykreśliłam z listy to 2 róża którą wykreślam w tym roku jak tak dalej pójdzie to na jesień nie będzie co kupować.
Krysiu z jednej strony taki teren daje trochę możliwości ale z drugiej jest i kłopotliwy jednak nie wszyscy mogą mieć płaskie tereny.
Maju zrobiłam przez ostatnie lata kilka rewolucji, zachciało mi się powiększyć kolekcję moich kilku róż więc musiałam zrobić nowe rabaty które w zasadzie jeszcze nie są skończone. Największą rabatę gdzie posadzonych jest 43 róż mam nadzieje w tym roku skończyć, pozostałe dwie są w powijakach
Pokażę jak powstawała moja największa rabata różana
rok 2008
rok 2009
- slila1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Danusiu ależ ogrom pracy został przy powstawaniu tej rabaty wykonany. Podziwiam Twoją wytrwałość w kolekcjonowaniu pięknych róż.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
DANUSIU w krótkim czasie zrobiłaś piekną oazę z tego kawałka Podziwiam Twoja pracowitość
- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danuś...barwo wspaniała metamorfoza tej rabatki Życzę jej szybkiego ukończenia choć i teraz wygląda pięknie:)
Zdrówka życzę bo doczytałam ze troszkę chorowałaś.. U mnie zimnica..ale jakoś się jeszcze trzymam:)Pozdrawiam.
Zdrówka życzę bo doczytałam ze troszkę chorowałaś.. U mnie zimnica..ale jakoś się jeszcze trzymam:)Pozdrawiam.
- JAKUCH
No ,żeby u mnie było jeszcze tyle miejsca byłoby gdzie wsadzać róże . Na pewno wszystkie róże przeżyją i będa cieszyc oko w nowym sezonie
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Taki przegląd dopiero daje wyobrażenie ile pracy kosztuje utworzenie rabaty. 43 róże to bardzo duzo. Na zdjęciach rabata wydaje sie mniejsza. Miałam jednak szczęście oglądać w naturze, ale i tak trudno mi sobie wyobrazić, ze może tyle pomieścić Mam nadzieję, ze mimo tych strasznych mrozów nasze róże przezyją.
W końcu po to je kopczykujemy, żeby je przed zimnem ochronić. Najwyżej będą startowały od zera, ale najważniejsze, zeby zyły
W końcu po to je kopczykujemy, żeby je przed zimnem ochronić. Najwyżej będą startowały od zera, ale najważniejsze, zeby zyły
- JAKUCH
Dzisiaj znowu byłam pozaglądać na ogródku . Nie widzę ,zeby jakaś miała wypaść no oprócz tej School girl ,ale tego na pewno nie wiem . Nawet Westerland od Basi żyje. Przezorna wsadziłam drugi koniec również do ziemi ciekawe, czy sie ukorzeni ma z czego czerpac soki
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Świetnie ogląda się taką relację a przy okazji temperuję swą niecierpliwość bo często chciałbym uzyskać określony efekt już w pierwszym sezonie ... a tak się nie da.
Wspaniały przykład pokazałaś - pozdrawiam i dziękuje.
Wspaniały przykład pokazałaś - pozdrawiam i dziękuje.
-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Witaj Danusiu.Jakiś czas temu pisałam u siebie w wątku o kłopotach z milinem.Kogra odesłała mnie po radę do Ciebie Zdążyłam przed nowym sezonem Zanim znalazłam milin,zatrzymywałam się na każdej rabacie,delektując się urodą kwiatów i krzewów,ale i pięknym rozmieszczeniem.W ogóle u Ciebie wszystko tak pięknie zaaranżowane .I glicynię masz Ale zacznijmy od milinu.Czy Twój milin też atakuje robactwo,nie dopuszczając niemalże do kwitnienia?U mnie trąba rozwija się z rana,a w południe zostaje jedynie...ustnik Ze zdjęć znam ten krzew zlany czerwienią(mam akurat flamenco) ale u mnie jedynie czerwone plamki.Napisz,proszę,czy przycinasz go,kiedy i jak.W katalogach są rady,ale czasami w praktyce wychodzi inaczej.Czekam na cenne spostrzeżenia
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jestem zaskoczona, że trójkątna rabata może tak ciekawie się prezentować.
- JAKUCH
DANUSIU tyle róż na pozornie małym trójkącie . No to będzie co podziwiać jak zajedziemy z wizytą do Ciebie