Moje ogródkowe zmagania cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje ogródkowe zmagania cz.2

Post »

Gaba slicznosci, lubie takie czarne koty z bialymi krawatkami i skarpekami - nawet kusymi :wink:
Musze sprobowac zrobic tez nocne foty, bardzo ciekawie wygladaja ;:108
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wieczorno-nocne foty są rewelacyjne!
Widzę że kociamber został? Drugi też?

pisałam Ci o białych liatriach u siebie, że jak się zdecydujesz to Ci mogę nabyć.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś niby finalnie nie jest zły, ale ogólnie nie jestem zadowolona z tego lata ;:222 Co ty mówisz, pięknie kwitną u ciebie powojniki. Moje to jeszcze świeżaki, mam nadzieję za rok na bujniejsze rozkwity. Koty są słodkie. Ta czarna sobie upodobała mnie co nie jest w smak moim suśkom, które mnie uwielbiają :;230 Mniejsza cały czas próbuje pożreć tą czarną
Sweety uwielbiam ogród wieczorem
Julcia chętnie zobaczę twój ogród wieczorem. Kiedyś pokazywałaś dyskotekę w oczku wodnym :;230
Jolu te litary to chętnie, już odpisałam :D Oba kociaki zostały :;230 Mam małe zoo w domku: 2 psy, 2 koty, świnka morska, chomik ;:224

..a to Klementyna

Obrazek
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Zdjęcia prawie w nocy, noktowizor masz? Zoo w domu niezłe, ja mam tylko, 2 psy, kotkę i pana i panią królików.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Ja tez nie wiem co Ty narzekasz , slicznie wszystko u Ciebie rosnie ,...tyle rózanych , powojnikowych i innych nabytków , Floksy masz cudne ....a kociaki przesłodnie ,maja fajne znaczenia Gaba taka bródke i sliniaczek a Klementynka z ta łatka na nosku to zawsze będzie przypominała kociaczka ;:167
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko no to też masz zwierzyniec :;230
Keetee no ja jestem z tych narzekających :;230

Dziewczyny pisałam, że chciałabym na środku jakieś bardziej rozłożyste drzewko i tak sobie pomyślałam, że jak bym przesadziła 1 szt wierzby mandżurskiej na środek, a głóg wsadziła na jej miejsce, to pod tą wierzbą można by zrobić za rok okrągłą rabatę. Co o tym myślicie?
Ogródek by nabrał nieco na zamierzonej tajemniczości. Już nawet znalazłam fajne kute krzesełko żeby tam wpakować, oczywiście białe ;:224 A na tej okrągłej rabacie były by róże okrywowe i niskie bylinki w odcieniach bieli i bladego różu z odrobinką fioletu ;:224 albo akcentem amarantu-to by musiała być bylinka z bardzo delikatnymi kwiatuszkami.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

a może katalpę posadź na środku. można na parasol prowadzić, no i te kwiaty jak u stoczyka ;:224
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie stawia sie szafy na srodku pokoju :wink: To slowa jakiejs znanej projektantki ogrodow, niestety nie pamietam jakiej. Ale drzewko z okragla rabata pod spodem - moze nie akurat po srodku, bylo by niczego sobie - jestem za ;:108
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko ja chcę rozłożyste drzewko, katalpa nie koniecznie mieści się w mojej wizji, ale faktem jest, że jest piękna
Jula nie wiem jaką wizję miała ta projektantka, mnie tam się podoba szafa na środku, da trochę cienia itp. no i dodatkową rabatę. U Wandy też jest prawie na środku tak mi się zdaje.

Moje różane plany. Czy możecie coś powiedzieć o tych różach?
Creme Caramel
Ann Handerson
Dr.Jo
Roberto Capucci
Cafe
Burgundy Iceberg
Angie
..i clematis Florida vor.Siebioldiana Seboldi
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

drzewko pójdzie do góry, a pod nim masz miejsce na roślinki. Wierzba, to raczej krzak od dołu, no chyba, że na pniu coś planujesz. Mnie dziewczyny i chłopaki zasypali pomysłami na rabatę, więc ja też podpowiadam co mi w duszy gra
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko, moja wierzba jest prowadzona na drzewko. Szybko rośnie, więc za 2 lata miałabym już spore drzewko i więcej cienia. Kolejnej wierzby nie wsadzę, bo już mam 2 szt. U mojej koleżanki po 4 latach jest już duża , ma ze 4 metry i ładnie się rozgałęziła, tak akurat. Moja ma drugi rok. Dzięki za propozycję :D
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Madzia a moze grusza wierzbolistna...ona wyglada jak oliwka , ma takie stebrno siwe listki da sie formowac i zero wymagań :?:
Albo iglak formowany...ja choruje na jakas ładna sosne albo swierk i tak sobie bedę go w kulecke ciachać :uszy
Albo mały cudny klon wysoko szczepiony...np Carnival ;:167
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wstawię poniżej fotkę z ogrodowiska, która mniej więcej przedstawia jaki efekt bym chciała uzyskać jeśli chodzi o rozgałęzienie drzewa, a w nogach rabata i krzesełko. O tej gruszy czytałam ostatnio w jakimś piśmie ogródkowym, też mi chodziła po głowie, ale wierzba szybko urośnie, a ja w gorącej wodzie kąpana jestem ;:223 Nic kulistego w grę nie wchodzi, bo wtedy bez sensu przesadzać głóg

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”