Moje ogródkowe zmagania cz.2
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje ogródkowe zmagania cz.2
Gaba slicznosci, lubie takie czarne koty z bialymi krawatkami i skarpekami - nawet kusymi
Musze sprobowac zrobic tez nocne foty, bardzo ciekawie wygladaja
Musze sprobowac zrobic tez nocne foty, bardzo ciekawie wygladaja
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wieczorno-nocne foty są rewelacyjne!
Widzę że kociamber został? Drugi też?
pisałam Ci o białych liatriach u siebie, że jak się zdecydujesz to Ci mogę nabyć.
Widzę że kociamber został? Drugi też?
pisałam Ci o białych liatriach u siebie, że jak się zdecydujesz to Ci mogę nabyć.
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś niby finalnie nie jest zły, ale ogólnie nie jestem zadowolona z tego lata Co ty mówisz, pięknie kwitną u ciebie powojniki. Moje to jeszcze świeżaki, mam nadzieję za rok na bujniejsze rozkwity. Koty są słodkie. Ta czarna sobie upodobała mnie co nie jest w smak moim suśkom, które mnie uwielbiają Mniejsza cały czas próbuje pożreć tą czarną
Sweety uwielbiam ogród wieczorem
Julcia chętnie zobaczę twój ogród wieczorem. Kiedyś pokazywałaś dyskotekę w oczku wodnym
Jolu te litary to chętnie, już odpisałam Oba kociaki zostały Mam małe zoo w domku: 2 psy, 2 koty, świnka morska, chomik
..a to Klementyna
Sweety uwielbiam ogród wieczorem
Julcia chętnie zobaczę twój ogród wieczorem. Kiedyś pokazywałaś dyskotekę w oczku wodnym
Jolu te litary to chętnie, już odpisałam Oba kociaki zostały Mam małe zoo w domku: 2 psy, 2 koty, świnka morska, chomik
..a to Klementyna
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Zdjęcia prawie w nocy, noktowizor masz? Zoo w domu niezłe, ja mam tylko, 2 psy, kotkę i pana i panią królików.
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Ja tez nie wiem co Ty narzekasz , slicznie wszystko u Ciebie rosnie ,...tyle rózanych , powojnikowych i innych nabytków , Floksy masz cudne ....a kociaki przesłodnie ,maja fajne znaczenia Gaba taka bródke i sliniaczek a Klementynka z ta łatka na nosku to zawsze będzie przypominała kociaczka
- lulka
Marzenko no to też masz zwierzyniec
Keetee no ja jestem z tych narzekających
Dziewczyny pisałam, że chciałabym na środku jakieś bardziej rozłożyste drzewko i tak sobie pomyślałam, że jak bym przesadziła 1 szt wierzby mandżurskiej na środek, a głóg wsadziła na jej miejsce, to pod tą wierzbą można by zrobić za rok okrągłą rabatę. Co o tym myślicie?
Ogródek by nabrał nieco na zamierzonej tajemniczości. Już nawet znalazłam fajne kute krzesełko żeby tam wpakować, oczywiście białe A na tej okrągłej rabacie były by róże okrywowe i niskie bylinki w odcieniach bieli i bladego różu z odrobinką fioletu albo akcentem amarantu-to by musiała być bylinka z bardzo delikatnymi kwiatuszkami.
Keetee no ja jestem z tych narzekających
Dziewczyny pisałam, że chciałabym na środku jakieś bardziej rozłożyste drzewko i tak sobie pomyślałam, że jak bym przesadziła 1 szt wierzby mandżurskiej na środek, a głóg wsadziła na jej miejsce, to pod tą wierzbą można by zrobić za rok okrągłą rabatę. Co o tym myślicie?
Ogródek by nabrał nieco na zamierzonej tajemniczości. Już nawet znalazłam fajne kute krzesełko żeby tam wpakować, oczywiście białe A na tej okrągłej rabacie były by róże okrywowe i niskie bylinki w odcieniach bieli i bladego różu z odrobinką fioletu albo akcentem amarantu-to by musiała być bylinka z bardzo delikatnymi kwiatuszkami.
- Sosenki4
a może katalpę posadź na środku. można na parasol prowadzić, no i te kwiaty jak u stoczyka
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie stawia sie szafy na srodku pokoju To slowa jakiejs znanej projektantki ogrodow, niestety nie pamietam jakiej. Ale drzewko z okragla rabata pod spodem - moze nie akurat po srodku, bylo by niczego sobie - jestem za
- lulka
Marzenko ja chcę rozłożyste drzewko, katalpa nie koniecznie mieści się w mojej wizji, ale faktem jest, że jest piękna
Jula nie wiem jaką wizję miała ta projektantka, mnie tam się podoba szafa na środku, da trochę cienia itp. no i dodatkową rabatę. U Wandy też jest prawie na środku tak mi się zdaje.
Moje różane plany. Czy możecie coś powiedzieć o tych różach?
Creme Caramel
Ann Handerson
Dr.Jo
Roberto Capucci
Cafe
Burgundy Iceberg
Angie
..i clematis Florida vor.Siebioldiana Seboldi
Jula nie wiem jaką wizję miała ta projektantka, mnie tam się podoba szafa na środku, da trochę cienia itp. no i dodatkową rabatę. U Wandy też jest prawie na środku tak mi się zdaje.
Moje różane plany. Czy możecie coś powiedzieć o tych różach?
Creme Caramel
Ann Handerson
Dr.Jo
Roberto Capucci
Cafe
Burgundy Iceberg
Angie
..i clematis Florida vor.Siebioldiana Seboldi
- Sosenki4
drzewko pójdzie do góry, a pod nim masz miejsce na roślinki. Wierzba, to raczej krzak od dołu, no chyba, że na pniu coś planujesz. Mnie dziewczyny i chłopaki zasypali pomysłami na rabatę, więc ja też podpowiadam co mi w duszy gra
- lulka
Marzenko, moja wierzba jest prowadzona na drzewko. Szybko rośnie, więc za 2 lata miałabym już spore drzewko i więcej cienia. Kolejnej wierzby nie wsadzę, bo już mam 2 szt. U mojej koleżanki po 4 latach jest już duża , ma ze 4 metry i ładnie się rozgałęziła, tak akurat. Moja ma drugi rok. Dzięki za propozycję
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Madzia a moze grusza wierzbolistna...ona wyglada jak oliwka , ma takie stebrno siwe listki da sie formowac i zero wymagań
Albo iglak formowany...ja choruje na jakas ładna sosne albo swierk i tak sobie bedę go w kulecke ciachać
Albo mały cudny klon wysoko szczepiony...np Carnival
Albo iglak formowany...ja choruje na jakas ładna sosne albo swierk i tak sobie bedę go w kulecke ciachać
Albo mały cudny klon wysoko szczepiony...np Carnival
- lulka
Wstawię poniżej fotkę z ogrodowiska, która mniej więcej przedstawia jaki efekt bym chciała uzyskać jeśli chodzi o rozgałęzienie drzewa, a w nogach rabata i krzesełko. O tej gruszy czytałam ostatnio w jakimś piśmie ogródkowym, też mi chodziła po głowie, ale wierzba szybko urośnie, a ja w gorącej wodzie kąpana jestem Nic kulistego w grę nie wchodzi, bo wtedy bez sensu przesadzać głóg