Seler-odmiany,uprawa, brak bulwy i inne problemy Cz.1
Re: Seler - brak bulwy- odmiany- uprawa
Te to już na rosół
Myślę , że jeżeli masz pewność , że nie będzie kilkudniowych przymrozków to można sadzić.
Myślę , że jeżeli masz pewność , że nie będzie kilkudniowych przymrozków to można sadzić.
- Wolusia
- 1000p
- Od: 12 sty 2013, o 17:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje selery już w gruncie od piątku. Nic im nie jest. Wrdług mnie już na nie pora...
- kama_80
- 1000p
- Od: 30 wrz 2013, o 09:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moje już siedzą w ziemi. Mam już nazbierane butelki 5-ki do przykrycia w razie przymrozków. Chwała że na działkę mam došć blisko więc mogę je dość szybko otulić. Jednak wierzę że sie przechowają
Pozdrawiam Jola
- pawelp1320
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 kwie 2013, o 11:42
Ja nie ryzykuję. Jestem na działce praktycznie raz na tydzień więc przez moje ryzyko mógłbym stracić cały plon.
Pozdrawiam Paweł
- kama_80
- 1000p
- Od: 30 wrz 2013, o 09:33
Pawle Twoje tereny są zdecydowanie zimniejsze i bardziej zmienne niż wlkp. Pochodzę spod Chełma i dobrze pamiętam jakie cuda działy się z dnia na dzień. Z domu rodzinnego mam info że zaczyna kwitnąć forsycja ...a u mnie kasztanowce
Pozdrawiam Jola
- pawelp1320
- Od: 1 kwie 2013, o 11:42
To prawda że u nas klimaty są chłodniejsze ale na mojej działce ku mojemu zdziwieniu panuje klimat jak w zachodniej Polsce. A co do selerów to może i ja wrzucę zdjęcie, ale już nie dzisiaj bo nie chce mi się grzebać w tym.
Pozdrawiam Paweł
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Ja nie będę ryzykować. Źle im nie jest w wielodoniczkach, to nie widzę sensu dawać w grunt, skoro jest ryzyko
wg prognoz koło 5 maja moze być blisko zera - po 5 maja wysadzam
-
- 200p
- Od: 2 cze 2013, o 10:41
Nic mnie nie przekona do wysadzenia selera wcześniej niż razem z pomidorami do gruntu, czyli że ok 20maja.
W 2012 roku też byłem taki szybki i po majowym ochłodzeniu za sprawą zimnej Zośki, oraz opadach śniegu, nie miałem ani jednej bulwy selera. Kwiatów natomiast do czorta.
W 2012 roku też byłem taki szybki i po majowym ochłodzeniu za sprawą zimnej Zośki, oraz opadach śniegu, nie miałem ani jednej bulwy selera. Kwiatów natomiast do czorta.
Rolnik ciągle żyje w strachu, nad warsztatem nie ma dachu.
- BobejGS
- Kontakt:
To nie musiałeś na następny rok kupować nasion Wszystko przez te pogodę, która jest złudna, bo wystarczy trzy dni przymrozków i już jest niezły bałagan w gruncie Ja na pewno selera, nie będę wysadzać w pierwszym tygodniu maja. Zobaczę jak się pogoda ukierunkuje w drugim tygodniu i wtedy zacznę myśleć Chociaż mam selera w nadmiarze A może wysadzić kilka na nasiona.. Hmm
- BobejGS
- Kontakt:
Wczoraj moja ciotka sadziła seler do gruntu. Specjalnie wysłała wuja po kupno rozsady, bo jak to stwierdziła, wszyscy już mają, a oni jeszcze nie
Ja jednak nie pójdę tą falą Choć z zainteresowaniem będę obserwować selery cioci
Ja jednak nie pójdę tą falą Choć z zainteresowaniem będę obserwować selery cioci
- BobejGS
- Kontakt:
Ja muszę jednak przyznać, że rozsada ładna była Wyglądała identycznie jak moja Muszę się dowiedzieć cenę forumowicz Aż się nie chce wierzyć U mnie był piękny słoneczny dzień, noc również pogodna No była tak spokojna, że rechot żab było słychać z stawów oddalonych o kilometr
-
- 500p
- Od: 24 cze 2013, o 18:06
Ja swoje selery już wysadziłem i bulwiastego i naciowego. Teraz będę kombinował jak tu zrobić by miały ciepło. Potrzebny ten przymrozek jak koszula w du.. już by mogło nas oszczędzić albo jak już musi by to jedna noc a nie trzy jak już niektórzy wróża.