Dzień bez działki, to dzień stracony cz.2
- lora
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Dzień bez działki, to dzień stracony cz.2
Krysiu czar liliowców ja poznałam dopiero na forum...
-
- Od: 13 kwie 2009, o 09:25
Krysiu- piękne liliowce, ja też je bardzo lubię i staram się co roku zdobyć nową, chociaż jedną szt. a stare takie pospolite wydaję koleżankom, co dopiero zakładają ogrody (mają nadmiar terenu, i brak funduszy) - chociaż moje (korbolowe) to nie wymienie na inne
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
EWO.....liliowce jak mają dużo pąków to można nimi się nacieszyć....każdego dnia następny kwiat ale jak ubogo na badylku w pąki to kupa zielonego. choć ten rok chyba dla nich......
MISIU....ja nie tylko liliowców...ja wiele roślin odkryłam dzięki forum....a ile jeszcze nie znam i nie mam
BEATKO....a jakie te Twoje korbolowe są....ja będę swoje dzieliła więc mogę się podzielić......
.....u mnie dzisiaj prawdziwe lato....piękna słoneczna pogoda, pojedyncze chmurki pomykają po niebie a ja zaczynam urlop
MISIU....ja nie tylko liliowców...ja wiele roślin odkryłam dzięki forum....a ile jeszcze nie znam i nie mam
BEATKO....a jakie te Twoje korbolowe są....ja będę swoje dzieliła więc mogę się podzielić......
.....u mnie dzisiaj prawdziwe lato....piękna słoneczna pogoda, pojedyncze chmurki pomykają po niebie a ja zaczynam urlop
- kasik 69
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Krysiu miłego urlopu.Ja muszę poczekać do 10 sierpnia,ale wiąże się to z maleńkim awansem
Liliowce piękne,zwłaszcza ten na pierwszej fotce.Myślę,że może na jesieni spełnią się moje ogródkowe marzenia,ostatecznie poczekam do wiosny.Walka z turkuciami nie taka prosta,dobrze,że znalazłaś sposób.
Liliowce piękne,zwłaszcza ten na pierwszej fotce.Myślę,że może na jesieni spełnią się moje ogródkowe marzenia,ostatecznie poczekam do wiosny.Walka z turkuciami nie taka prosta,dobrze,że znalazłaś sposób.
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
jak zazdroszczę urlopu,ja też już chcę mój organizm się domaga.....a urlop dopiero od 15 sierpnia
-
KASIU....10 już lada moment a jeszcze jak z awansem....czekaj cierpliwie......ponoć cierpliwość popłaca....
a ja się cieszę, że marzenia działkowe idą w dobrą stronę...chętnie pomogę w zagospodarowaniu dzieląc się czymś co duże......turkucie już mamy opanowane więc nas nie stresują......
DORCIA....ale będziesz dłużej na urlopie.....ja będę musiała zapylać a Ty będziesz się lenić.....
a ja się cieszę, że marzenia działkowe idą w dobrą stronę...chętnie pomogę w zagospodarowaniu dzieląc się czymś co duże......turkucie już mamy opanowane więc nas nie stresują......
DORCIA....ale będziesz dłużej na urlopie.....ja będę musiała zapylać a Ty będziesz się lenić.....
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Krysiu masz bardzo piękny ogród, a w nim dużo ciekawych i oryginalnych roślinek iii nie wiem co mogłabym Ci doradzić
-
HALINKO....bo to nie ten organizuję....porwałam się na starość na dom z ogrodem i teraz się miotam.....
to jest ROD który ma już swój wiek więc roślin sporo i wcale nie małe......ale myślę, ze poradzę.....bo czego my baby nie jesteśmy w stanie pokonać
to jest ROD który ma już swój wiek więc roślin sporo i wcale nie małe......ale myślę, ze poradzę.....bo czego my baby nie jesteśmy w stanie pokonać
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Krysiu no to idę do drugiego ogrodu
-
- Od: 13 gru 2009, o 15:40
Widzę ze mokra wiosna dała Ci się we znaki, ja mam raczej problem bardzo przepuszczalnej ziemi co w tym roku okazało się zbawienne.
Ale wszystko wróciło do normy.
Ale wszystko wróciło do normy.
-
ZBYSZKU....to nie tylko mokra wiosna....tak jest cały czas....wystarczy jeden obfity deszcz i wszystko pływa i na razie nie zanosi się na lepsze....
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No i to jest chyba kolejny powód, dla którego warto przenieść się z działki do ogrodu domowego?leszczyna pisze:ZBYSZKU....to nie tylko mokra wiosna....tak jest cały czas....wystarczy jeden obfity deszcz i wszystko pływa i na razie nie zanosi się na lepsze....
-
- Od: 13 gru 2009, o 15:40
To znaczy że masz bardzo gliniastą glebę. Kiedyś czytałem, że w takich przypadkach dobra jest pocieta na sieczkę słoma przekopana z taką glebą. To podobno bardzo rozluźnia glebę ale nigdy tego nie praktykowałem. Bardziej kosztownym zabiegiem jest zdrenowanie i podniesienie działki. To już jednak jest spora inwestycja.