Mój storczykowy wątek
Re: Mój storczykowy wątek
Dzięki za miłe słowa * podaję im na przemian 4 nawozy do storczyków, stoją w różnych miejscach, najczęściej na parapetach, wschodnio-południowych i zachodnim. Na zachodnim bez żadnej ochrony i służy im to bardzo. Muszę wykombinować konkretne rolety na południowe bo już zaczyna słonko palić mi listki.
Aaaa i dziś przy podlewaniu zauważyłam malutki pęd na Asc. Thai Peach!
Aaaa i dziś przy podlewaniu zauważyłam malutki pęd na Asc. Thai Peach!
- Frodo1
- 500p
- Od: 31 lip 2013, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja pochwalę żółtaska - piękny i ile kwiatów
Gratuluję pędzików na vandach .
Gratuluję pędzików na vandach .
Pozdrawiam serdecznie
Iwona
Iwona
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
Aniu jak zaczarowałaś vandowate?! Przechładzałaś? Dokarmiałaś? Same się obudziły? Będę wdzięczna za instruktaż moje dwie wyniosłam na balkon, bo już sama nie wiem co z nimi robić.. Jak przestawię w jaśniejsze stanowisko to parzy im listki, jak stoją dalej od okna to ani światła dużo nie mają ani amplitudy temp.. jak traktowałaś swoje?
- kahim
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 cze 2011, o 10:55
Niemal każdy twój storczyk tworzy girlandę kwiatów Wszystkie są niesamowite. Mam naprawdę problem, żeby wybrać tego który najbardziej mi się podoba...
I zaciekawił mnie weteran. To jakiś opisany/ botanik?
Piękna kolekcja
I zaciekawił mnie weteran. To jakiś opisany/ botanik?
Piękna kolekcja
- kamikami26
- 1000p
- Od: 14 maja 2013, o 11:32
Aniu jakie cuda u siebie trzymasz
A tak rzadko pokazujesz
Cudny ten weteran i słoneczkowy żółtasek
A tak rzadko pokazujesz
Cudny ten weteran i słoneczkowy żółtasek
Kasiu ten weteran jest właśnie od osoby o ktorej pisałam Tobie na pw. Jeżeli ma jakąś nazwę to nie jest mi ona znana.
Aniu co do vand to nic szczególnego nie robię z nimi. Stoją na oknie wschodnio- południowym i teraz muszę już czymś je zacieniowac ponieważ inne nie wytrzymują już tego słońca. Nawozów używam różnych na przemian, czasem bez. Caly rok stoja w tym samym miejscu bez wiekszej amplitudy.
Aniu co do vand to nic szczególnego nie robię z nimi. Stoją na oknie wschodnio- południowym i teraz muszę już czymś je zacieniowac ponieważ inne nie wytrzymują już tego słońca. Nawozów używam różnych na przemian, czasem bez. Caly rok stoja w tym samym miejscu bez wiekszej amplitudy.
Pomoc cymbidium
Aniu, a słoneczko przypadkiem nie miało w tym swojego udziału?
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Hmmm słońce dociera do niego późniejszym popołudniem. Ale w sumie ostatnio stało trochę w innym miejscu i możliwe, że było go za dużo. Przyniosę gdzie indziej i zobaczymy. Dziękuję za pomoc