Moje doniczkowe

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje doniczkowe

Post »

A widzisz...nie lubi przelania ta medinillia ;:oj . A ja wyczytałam, że lubi mieć wilgotno, wiec jej zraszania nie żałowałam...pewnie dlatego padła ;:224 .
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2014, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Smolka od razu na Dzień Dobry w Twoim wątku ;:cm za cudne kalatee (dzięki Tobie skorygowałam nazwę jejdnej z moich) i ukochaną "strzałkę" (beloperone...).
A jak się ma sit spiralny, jak długo go masz? Bo ja robiłam dwa podejścia i odmówił mi współpracy ;:145
Idę sobie obniżyć jakoś ciśnienie, bo po obejrzeniu Twojej mega kolekcji lekko mi podskoczyło ;:306
Pozdrawiam i zapraszam
Awatar użytkownika
hanka101
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 09:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
Fajna ta kocia kuweta z trawką :lol:
Pozdrowienia Hania
Zapraszam do mojego wątku: Cz. 1 i Część 2
Awatar użytkownika
Marcin01988
500p
500p
Od: 23 gru 2010, o 21:05

Post »

Piękne pelargonie ;:oj Takie piękne masz odmiany :D
Ja dopiero zaczynam z hojami mam dopiero 3 okazy ale multiflory nie a pięknie kwitnie. Musze ją dopisać do moich must have ;:108
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

A mi się spodobała mutliflora variegata ;) Jak miło, że Pokazałaś ją w pączkach.
Co jest rzadkością, bo większość Forumowiczów chwali się pełnym kwitnieniem...a z pączkami - mało zdjęć.

Ciekawa jestem, jak szybko ten typ hoi rośnie? Podobnie, jak popularny zielony klon, wolniej, szybciej?
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24

Post »

Witajcie :wit

Dopiero teraz ogarnęłam się po powrocie z wakacji - dużo zaległości w domu, w pracy oraz ogrodzie ;:219 I sporo zaległości w Waszych wątkach - za co bardzo przepraszam ;:196 O urlopie już zdążyła zapomnieć i musiała szybko wrócić do rzeczywistości i mnóstwa obowiązków ;:124

Maadro niestety nie znam nazwy odmianowej tych dwóch fuksji, kupiłam je jako nn. Plamka wie, że mam do niej słabość i kocham ją bezgranicznie ;:167

Katiusha dziękuję za uznanie dla multiflory ;:196 Kociaki to małe cwaniaki-rozrabiaki. Zawsze muszą dostać to co chcą! Jeden z naszych kotów zabrał z kuchni wołowinę, która notabene rozmrażała się dla niego i przyniósł nam pod nogi. Chciał nam powiedzieć, że on już dłużej czekać nie będzie i mamy się natychmiast ruszyć i mu ją pokroić :;230

Niunia1981 za pochwały smoczków, ale myślałam, że na variegacie będą trochę inne kwiaty. Twoje szczęście będzie moim szczęściem ;:306 Plamcia pozdrowiona i prosi o przekazanie podziękowań, co niniejszym czynię ;:196

Chalaputkowo to może Twoja stromanthe ma przędziorka. Zerknij na spodnią stronę liści! Stromanthe i calathee nie lubią też przelania!

Oxalis ja mam nauczkę, bo przelałam kilka roślin. Teraz wolę na początku przesuszyć niż zalać! Zalanej rośliny nie da się uratować :( Medinilli nigdy nie zraszałam, ale widzę, że lubi przebywać na tarasie, ale nie w bezpośrednim słońcu.

Ewa321 witam Ciebie serdecznie :wit Dziękuję za miłe słowa! Sit spiralny jest ze mną od zeszłego roku i ma się bardzo dobrze. Lubi wilgotne podłoże i stoi u mnie na oknie zachodnim! Ja też mam problemy z ciśnieniem, kiedy oglądam niektóre rośliny forumowiczów, a najczęściej wtedy, kiedy są to moje chciejstwa ;:124

Hanka101 taką kuwetę polecam wszystkim tym, którzy mają koty niewychodzące. Trawy nie sieję tylko pozyskuję młode kępki z ogrodu i wykładam na kilku centymetrową warstwę ziemi. Podlewam i już można się wylegiwać ;:333

Marcin01988 dziękuję :D Pelargonie mam dopiero od niedawna i już się zastanawiam nad kolejnymi odmianami ;:124 Ja też zaczynałam od kilku hoji. Zobaczysz jak to szybko pójdzie, nawet nie będziesz wiedział jak uzbierasz kilkadziesiąt! Multiflorę bardzo polecam ;:333

Justus27 multiflora jest u mnie od niedawna i byłam zaskoczona tak szybkim kwitnieniem. Zdjęcie pąków zrobiłam przed wyjazdem na wakacji i bałam się, że jak wrócę to wszystko opadnie ;:224 Rośnie wolniutko, może teraz była skoncentrowana na kwiatach :D i teraz trochę ruszy. Ale po powrocie okazało się, że kwiaty jeszcze są :tan Oto one:
Obrazek

A teraz pochwalę się hojowymi nowościami!

Golden Eye
Obrazek

Caudata
Obrazek
Obrazek

Viola
Obrazek
Obrazek

Nicholsoniae - jeszcze nie nabrała rumieńców!
Obrazek

Zakwitła pierwsza fuksja zakupiona w tym roku. To Sampsons Delight ;:167
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Iza , świetne hojowe nowości ;:138 ;:138 ;:138 Golden Eye też mam i jak na razie jestem z niej bardzo zadowolona ;:108 a Caudata to jedno z moich chciejstw ;:173
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Wspaniałe nowości u ciebie zamieszkały, a fuksja piękne ma spódniczki :wit
Awatar użytkownika
koniczynka2014
1000p
1000p
Od: 12 kwie 2014, o 08:49

Post »

Nowości cudne ! Golden Eye przepiękny ;:3
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Jeju ale śliczne hoje ;:oj a już myślałam że mi lekko przeszło hojowe szaleństwo ale jednak nie :;230
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

hoja Golden Eye jest super ;:oj
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2014, o 17:13

Post »

I tyyyle pięknych hojowych maluszków ;:167 ;:167
A co zrobisz z nimi jak urosną, masz dla nich wszystkich jeszcze miejsce?
Taka mała prowokacja ;:306
Pozdrawiam i zapraszam
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

I znowu kuszą hojami...
parapetowce