.....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18
- chinanit
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 lip 2013, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: .....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18
Marysiu, u nas wczoraj było pięknie, a dzis po południu ulewa! A miałam tyle planów ogrodowych przed wyjazdem. Nie zdążę.
Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Iwonko różowa serduszka ładnie rośnie, ale biała dwa razy sadzona znikała
A jest tyle rodzajów serduszek
Krystianie nie, nie miałam problemów .... bardzo ładnie wyszła po przesadzeniu
Bogusiu w skrzyniach kiełkuje i widać co, a na grządkach jak trawa ruszyła, to różnie bywało
Dzisiaj odplewiłam swój ubiegłoroczny grobek też chcę z niego zrobić grządkę podwyższoną tylko nie wiem jak ograniczyć dopływ trawy
Marysiu u mnie śliczny dzień, co doprowadziło mnie do bólu członków a pracy jest bardzo dużo, bo zaczął się wyścig z chwastami. Pod wieczór zanosiło się na burzę i gdzieś w oddali pogrzmiało....zobaczymy co noc przyniesie. A na jak długo jedziesz?
Bardzo się cieszę, że dorobiłam się wreszcie dorodniej mahonii Basia Rabarbara robiła z niej nalewkę, może i ja się doczekam tylu owoców
Dostałam kiedyś od Ewy W taką roślinkę która miała być sadźcem purpurowym. Rosło sobie maleństwo parę lat i w tym roku go przesadziłam ....a tu niespodzianka zakwitło i okazało się być ślicznym pierwiosnkiem....takiego jeszcze nie mam. Zdjęcie wyszło trochę niewyraźne
Wykiełkował biały len z nasion i mam nadzieję, że będzie biały
I jeszcze coś będzie kwitło
A jest tyle rodzajów serduszek
Krystianie nie, nie miałam problemów .... bardzo ładnie wyszła po przesadzeniu
Bogusiu w skrzyniach kiełkuje i widać co, a na grządkach jak trawa ruszyła, to różnie bywało
Dzisiaj odplewiłam swój ubiegłoroczny grobek też chcę z niego zrobić grządkę podwyższoną tylko nie wiem jak ograniczyć dopływ trawy
Marysiu u mnie śliczny dzień, co doprowadziło mnie do bólu członków a pracy jest bardzo dużo, bo zaczął się wyścig z chwastami. Pod wieczór zanosiło się na burzę i gdzieś w oddali pogrzmiało....zobaczymy co noc przyniesie. A na jak długo jedziesz?
Bardzo się cieszę, że dorobiłam się wreszcie dorodniej mahonii Basia Rabarbara robiła z niej nalewkę, może i ja się doczekam tylu owoców
Dostałam kiedyś od Ewy W taką roślinkę która miała być sadźcem purpurowym. Rosło sobie maleństwo parę lat i w tym roku go przesadziłam ....a tu niespodzianka zakwitło i okazało się być ślicznym pierwiosnkiem....takiego jeszcze nie mam. Zdjęcie wyszło trochę niewyraźne
Wykiełkował biały len z nasion i mam nadzieję, że będzie biały
I jeszcze coś będzie kwitło
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu witaj po świętach
Serduszkę masz przecudnej urody i reszta kwiatuszków również śliczna
Dziś było u słonecznie i cieplutko, spracowałam się prze okrutnie ale jestem szczęśliwa
Miłego wieczoru życzę i słoneczka na jutro
Serduszkę masz przecudnej urody i reszta kwiatuszków również śliczna
Dziś było u słonecznie i cieplutko, spracowałam się prze okrutnie ale jestem szczęśliwa
Miłego wieczoru życzę i słoneczka na jutro
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Maryś na stronie poprzedniej na zdjęciu drugim gdzie jest psi ząb ...widać listki zielono białe co to jest ... mam też i nie wiem ...
a dzisiaj widziałam piękną mahoń w ogródku babki która o niego nie dba i mam zamiar zaczepić ją żeby mi ją sprzedała...a wiem że jest w potrzebie bo codziennie o 4rano idzie zwiedzać śmietniki... smutne
a dzisiaj widziałam piękną mahoń w ogródku babki która o niego nie dba i mam zamiar zaczepić ją żeby mi ją sprzedała...a wiem że jest w potrzebie bo codziennie o 4rano idzie zwiedzać śmietniki... smutne
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,u mnie też jest różowa serduszka ,ale jeszcze mała,Twoja dorodna,a mahonię też masz już dużą ,lubię jej liście do stroików na Boże Narodzenie ,zawilec pięknie zakwitnie ,uwielbiam te zawilce,też miałam ,ale gdzieś się podziały pogoda była piękna ,ale mój nadmiar pracy w ogrodzie wytrąca mnie z logicznej kolejności,jutro ciąg dalszy
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu u Ciebie polało a u mnie krople jakieś wiatr tylko przyniósł i w ogrodzie susza, dzisiaj też chmurzyska gdzieś dalej powędrowały tylko postraszyło dalekim grzmotem piękny pierwiosnek
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
A u mnie wcale nie jest sucho
Piękny zawilec Moje ledwo, ledwo wyszły z ziemi.
Piękny zawilec Moje ledwo, ledwo wyszły z ziemi.
- Maska
- Kontakt:
Witaj Aniu jak nam niewiele do szczęścia trzeba.....sprawcować się i jesteśmy happy
A do końca tej pracy jeszcze tak daleko, ale każdy wyrwany chwast to szczęście dla naszych podopiecznych
Serduszka rośnie chyba w dobrym miejscu bo rozrasta się ładnie (3 roślinki)
Misiu to gajowiec, poprzednicy sadzili go wszędzie
Mahonię długo próbowałam przekonać do siebie, aż wreszcie dostałam od kogoś właściwą sadzonkę i mam ...a właściwie mam dwie, bo druga rosła tutaj i ją przesadzałam, długo nie chciała róść ale się pogodziła. Poprzednio rosła tam gdzie jest miejsce psa i ją za bardzo nawoził, potem budowano wolierę i przesadziłam ją. Czasem ktoś odwiedza śmietniki wcale nie z biedy
Oj Martusiu znam Ci ja tą logiczną kolejność, a wystarczy że gdzie pójdę po coś i kolejność się zmienia
Zawilca o ile dobrze pamiętam dostałam chyba od Lidzi i jeszcze chyba będą inne mam nadzieję, że zostanie ze mną na dłużej
Dzisiaj nam nie podlało
Marysiu to tak jak u mnie a już tak się dobrze zapowiadało. że wieczorem lunie Prawda że śliczne maleństwo i z takim rodowodem
Aniu moja glina bardzo szybko wysycha jeszcze czekam na następne
A do końca tej pracy jeszcze tak daleko, ale każdy wyrwany chwast to szczęście dla naszych podopiecznych
Serduszka rośnie chyba w dobrym miejscu bo rozrasta się ładnie (3 roślinki)
Misiu to gajowiec, poprzednicy sadzili go wszędzie
Mahonię długo próbowałam przekonać do siebie, aż wreszcie dostałam od kogoś właściwą sadzonkę i mam ...a właściwie mam dwie, bo druga rosła tutaj i ją przesadzałam, długo nie chciała róść ale się pogodziła. Poprzednio rosła tam gdzie jest miejsce psa i ją za bardzo nawoził, potem budowano wolierę i przesadziłam ją. Czasem ktoś odwiedza śmietniki wcale nie z biedy
Oj Martusiu znam Ci ja tą logiczną kolejność, a wystarczy że gdzie pójdę po coś i kolejność się zmienia
Zawilca o ile dobrze pamiętam dostałam chyba od Lidzi i jeszcze chyba będą inne mam nadzieję, że zostanie ze mną na dłużej
Dzisiaj nam nie podlało
Marysiu to tak jak u mnie a już tak się dobrze zapowiadało. że wieczorem lunie Prawda że śliczne maleństwo i z takim rodowodem
Aniu moja glina bardzo szybko wysycha jeszcze czekam na następne
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
U mnie też nie podlało,zaczęło kropić ,burza była wielka gdzieś koło Myślenic ,tam było bardzo czarno i grzmiało,ale nas obeszła bokiem
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Marysiu, mam nadzieję, że będzie biały.
W ubiegłym roku dostałam nasionka od Marysi, posiałam. Wyrósł biały. Wnioskuje, że powinien powtarzać cechy mateczne.
U mnie też bardzo ładnie sieweczki.
W ubiegłym roku dostałam nasionka od Marysi, posiałam. Wyrósł biały. Wnioskuje, że powinien powtarzać cechy mateczne.
U mnie też bardzo ładnie sieweczki.
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
- Maska
- Kontakt:
Justynko a te są wcześniejsze z akcji ..... te od Ciebie dopiero posiane
- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
U mnie z deszczu nici. Trochę pokropiło i tyle.
Cudny ten chabrowy jedynaczek .
Cudny ten chabrowy jedynaczek .
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- Maska
- Kontakt:
Marysiu może będzie miał rodzeństwo?
W prognozie mam deszcz w nocy....zobaczymy
W prognozie mam deszcz w nocy....zobaczymy