Mój mały kawałek raju
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój mały kawałek raju
Krysiu róże zaczynają kwitnienie, nowy nabytek będzie cieszył oczy. Azalie masz świeżutkie, moja już przekwitła. Powojnik, piwonia i pęcherznica już się szykują.
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękny czas azalii i rh.
U mnie już po kwitnieniu, obrywam teraz przekwitłe kwiatostany.
Niedługo czas na róże, u niektórych już są, ja na razie czekam
U mnie już po kwitnieniu, obrywam teraz przekwitłe kwiatostany.
Niedługo czas na róże, u niektórych już są, ja na razie czekam
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O tak , tak , chwilo trwaj ale masz ślicznego mruczusia
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Gdzie się znów podziałaś Krysiu jak tam różyczki .Skarpa cudna z kwitnącymi azaliami, a w drugiej połowie co kwitnie na skarpie
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Krysiu azalie wielkokwiatowe są piękne .Kiciuś niezadowolony ,że go pani zfociła jaką groźną minę ma .
Mój brat ma pięknego różanecznika i dzisiaj przysypał dolne gałązki ziemią żeby się ukorzeniły ,oczywiście dla mnie
Pozdrawiam
Mój brat ma pięknego różanecznika i dzisiaj przysypał dolne gałązki ziemią żeby się ukorzeniły ,oczywiście dla mnie
Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Krysiu cudowne masz azalie, to są japońskie?
Nowe nabytki też cudowne
- sweetdaisy
Krysiu, jak tam jaśminowiec Snowbelle? U mnie teraz w pełnym rozkwicie, ale nowych przyrostów znów brak.
Myślę, aby po kwitnieniu wykopać go i może przesadzić w inne miejsce, hmmm muszę się zastanowić
Myślę, aby po kwitnieniu wykopać go i może przesadzić w inne miejsce, hmmm muszę się zastanowić
- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
Ależ ten czas ostatnio szybko leci, przepraszam wszystkich,że odpowiadam z opóźnieniem
Soniu róża Novalis ma piękne pączusie,myślę,że lada dzień zakwitnie, nie mogę się już doczekać tego kolorku. Azalie bardzo długo w tym roku zdobiły rabatę, teraz już pojedyńcze kwiaty się trzymają przyjdzie czekać cały rok na powtórne kwitnienie za to następne królewny rozkwitają. Pozdrawiam
Zuziu róże już zaczynają swój pokaz, ja jestem zachwycona Pastellą, mam ją dopiero od wiosny, właśnie zakwitła, wspaniały zapach i piękny wygląd, ma sporo pączusi więc będzie czym oczy radować Co do Jaśminowca, właśnie pięknie kwitnie, chociaż upały dały mu trochę w kość, dzisiaj zaś przemoczony deszczem prawie leży, kwitnie dość obficie, chociaż wydaje mi się,że trochę słabiej niż w tamtym roku, wypuścił trzy nowe przyrosty. Stanowisko słoneczne i też nie jestem pewna czy dobrze go posadziłam, bo w czasie upału omdlewał i mszyce zaatakowały właśnie te nowe przyrosty, nie pryskałam niczym pościągałam ręcznie Pozdrawiam
Karolciu Kotek jest super, dzieciaki go uwielbiają. Przesyłam
Jadziu głupio mi ,że tak trochę zaniedbuje FO ,szkoda,że czas nie jest z gumy Na skarpie później jest już mniej kwitnąco, są tam tawułki, parzydło leśne,języczka i wypełniacze skalniakowe przy kamieniach, których nazw nie znam. Różyczki zaczynają swój pokaz, dzisiaj lało jak z cebra, więc zdjęć nie robiłam, mam wcześniejsze. Pastellą jestem zachwycona-PIĘKNA, Artemis ma mnóstwo pąków, Pąponella też zapączkowana chociaż trochę mniej, za to Chopena coś zjadło nie zauważyłam w porę,aby zadziałać, reszta róż, które już u mnie mieszkały wcześniej też dobrze się zapowiada. Pozdarwiam i przesyłam
Alu Wspaniale będziesz posiadaczką różanecznika, a takie darowane wspaniale się chowają. Pozdarwiam
Ewuniu tak są to azalie japońskie, pięknie kwitną wiosną, jestem nimi zauroczona. Pozdrawiam.
Zapraszam na pokaz kwitnących
Powojnik Utopia tegoroczne wiosenne nasadzenie
Piwonie
Pastella
Urokliwe kwiaty Pęcherznicy
Bodziszki od Martusi śliczne
Naparstnica
Soniu róża Novalis ma piękne pączusie,myślę,że lada dzień zakwitnie, nie mogę się już doczekać tego kolorku. Azalie bardzo długo w tym roku zdobiły rabatę, teraz już pojedyńcze kwiaty się trzymają przyjdzie czekać cały rok na powtórne kwitnienie za to następne królewny rozkwitają. Pozdrawiam
Zuziu róże już zaczynają swój pokaz, ja jestem zachwycona Pastellą, mam ją dopiero od wiosny, właśnie zakwitła, wspaniały zapach i piękny wygląd, ma sporo pączusi więc będzie czym oczy radować Co do Jaśminowca, właśnie pięknie kwitnie, chociaż upały dały mu trochę w kość, dzisiaj zaś przemoczony deszczem prawie leży, kwitnie dość obficie, chociaż wydaje mi się,że trochę słabiej niż w tamtym roku, wypuścił trzy nowe przyrosty. Stanowisko słoneczne i też nie jestem pewna czy dobrze go posadziłam, bo w czasie upału omdlewał i mszyce zaatakowały właśnie te nowe przyrosty, nie pryskałam niczym pościągałam ręcznie Pozdrawiam
Karolciu Kotek jest super, dzieciaki go uwielbiają. Przesyłam
Jadziu głupio mi ,że tak trochę zaniedbuje FO ,szkoda,że czas nie jest z gumy Na skarpie później jest już mniej kwitnąco, są tam tawułki, parzydło leśne,języczka i wypełniacze skalniakowe przy kamieniach, których nazw nie znam. Różyczki zaczynają swój pokaz, dzisiaj lało jak z cebra, więc zdjęć nie robiłam, mam wcześniejsze. Pastellą jestem zachwycona-PIĘKNA, Artemis ma mnóstwo pąków, Pąponella też zapączkowana chociaż trochę mniej, za to Chopena coś zjadło nie zauważyłam w porę,aby zadziałać, reszta róż, które już u mnie mieszkały wcześniej też dobrze się zapowiada. Pozdarwiam i przesyłam
Alu Wspaniale będziesz posiadaczką różanecznika, a takie darowane wspaniale się chowają. Pozdarwiam
Ewuniu tak są to azalie japońskie, pięknie kwitną wiosną, jestem nimi zauroczona. Pozdrawiam.
Zapraszam na pokaz kwitnących
Powojnik Utopia tegoroczne wiosenne nasadzenie
Piwonie
Pastella
Urokliwe kwiaty Pęcherznicy
Bodziszki od Martusi śliczne
Naparstnica
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Krysiu Pastella rzeczywiście piękna, ten układ płatków. U ciebie jeszcze piwonie cieszą, powojnik bardzo mi się podoba, taki subtelny. Krzewuszki wyjątkowo obsypane kwiatami, ja ze swoją Variegata definitywnie się rozstaję, nie chce kwitnąć. U ciebie ogród podlany, a u nas dalej sucho.
- sweetdaisy
No Krysiu, mój Snowbelle taki sam jak Twój wielkościowo I też upały zniszczyły trochę kwiatów, aż poprzypalały się ciut od tego lejącego się żaru z nieba.
W necie piszą że lubi stanowisko słoneczne lub półcieniste. A tniesz go jakoś po kwitnieniu czy nic?
W necie piszą że lubi stanowisko słoneczne lub półcieniste. A tniesz go jakoś po kwitnieniu czy nic?
- Krychna
Zuza zwykle przycinam tylko przekwitłe kwiatostany, nie skracam za dużo, a Ty?
- sweetdaisy
No ja też. Przycinam tylko tak, żeby te zaschłe kwiatostany nie szpeciły. Jak bym przycinała więcej to z roku na rok by malał zamiast rosnąć
A wszędzie piszą, że one lubią cięcie...
A wszędzie piszą, że one lubią cięcie...
- Krychna
właśnie do takiego samego wniosku i ja doszłam,dlatego przycinam mało