U Violi " Za oknem " cz.2
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: U Violi " Za oknem " cz.2
Violu Kokos to mega pies,ale masz z nim zabawnie
Nieźle już działasz,kupujesz nasiona w sieci,czy w miejscowych ogrodniczych? U nas posucha jeszcze w nasionach.Kupiłam na razie tylko ostróżkę jednoroczną i lobelię niebieską
Floksy jak ładnie Ci wzeszły,masz zieloną rękę,tylko siać,a potem podziwiać
Nieźle już działasz,kupujesz nasiona w sieci,czy w miejscowych ogrodniczych? U nas posucha jeszcze w nasionach.Kupiłam na razie tylko ostróżkę jednoroczną i lobelię niebieską
Floksy jak ładnie Ci wzeszły,masz zieloną rękę,tylko siać,a potem podziwiać
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Wiolu,kokos słodziutki ,prawdziwa rafaellka ,jak ja go lubię,podziwiam Cię za te siewy ,taka ilość nasion pobija rekordy i już powolutku pierwsze wschody,ależ sobie dokładamy roboty,mnie też wzięło w tym roku na własne pomidory i też mi pracy przybędzie ,może jakoś wyrobię albo się wyłożę ,miłego dnia życzę
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Takie Rafaello to bym chciała Smaczna mordeczka.
Siałam kiedyś pelargonie, ale późno mi kwitły i zaniechałam. Chyba, że może za późno je wysiewałam.
Nieźle widzę nazbierałaś tych ziarenek Oj się będzie działo. I nowa różanka, i warzywnik spory szykujesz i chyba kilka hektarów kwiatami obsadzisz. Masz podgrzewaną szklarnię?
Siałam kiedyś pelargonie, ale późno mi kwitły i zaniechałam. Chyba, że może za późno je wysiewałam.
Nieźle widzę nazbierałaś tych ziarenek Oj się będzie działo. I nowa różanka, i warzywnik spory szykujesz i chyba kilka hektarów kwiatami obsadzisz. Masz podgrzewaną szklarnię?
- Shire
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Violuś jesteś naprawdę godną podziwu osobą i wielka pasjonatką ogrodu. Czekam niecierpliwie na Twoje wysiewy i z chęci podziwu i dla osobistych korzyści
Kokos piękny, ale ja bym się go bała..
Kokos piękny, ale ja bym się go bała..
- garden11
- 1000p
- Od: 3 gru 2014, o 10:16
Witaj,
Kolekcja nasion pokaźna, gratuluje zapału do wysiewu. Psiaki urocze Chryzantemy cudowne Pozdrawiam
Kolekcja nasion pokaźna, gratuluje zapału do wysiewu. Psiaki urocze Chryzantemy cudowne Pozdrawiam
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Ile nasion, Wiolka, normalnie szaleństwo, ale będzie pięknie w sezonie
Bardzo lubię Twoje zdjęcia roślinkowych maluszków. I Kokosa, w wersji rafaello jest taki...do schrupania
Bardzo lubię Twoje zdjęcia roślinkowych maluszków. I Kokosa, w wersji rafaello jest taki...do schrupania
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
- MartisM
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 14 mar 2016, o 14:47
Szykuje się u Ciebie sporo jakże przyjemnej pracy jak te siewki podrosną Ja w tym roku pokusiłam się też o petunię żyłkowaną z nasion. Pomimo, że tych nasion wysiałam z 30 to wykiełkowało mi 5 Bardzo delikatne te siewki, przy zraszaniu trzeba bardzo uważać, bo łatwo wypadają z podłoża :/ Viola w jakiej temperaturze Ci rosną te petunie? Bo myślę, że moje mają trochę za zimno (19 stopni)... i przez to jakoś wolno rosną.
Pozdrawiam Marta
Zapraszam do mojego wątku
Bananowiec i inne egzotyki w gruncie - kolorowy ogród z jagodowym zakątkiem
Zapraszam do mojego wątku
Bananowiec i inne egzotyki w gruncie - kolorowy ogród z jagodowym zakątkiem
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Vila miałam dzisiaj wielką przyjemność czytając i oglądając historię Twojego ogrodu Jestem pełna podziwu i uznania zarówno dla Twojej pasji, pracy jak i dokumentacji fotograficznej ... jesteś niezmordowana
Widzę twoją wielką miłość do chryzantem i mimo, ze jestem tu pierwszy raz to mam pytanie czy znasz może nazwę tej chryzantemy i czy ona jest zimująca? Widziałam ją przed laty gdzieś na targowisku, ale wtedy nie miałam ogrodu i dopiero dzisiaj spotkałam ją u ciebie
Widzę twoją wielką miłość do chryzantem i mimo, ze jestem tu pierwszy raz to mam pytanie czy znasz może nazwę tej chryzantemy i czy ona jest zimująca? Widziałam ją przed laty gdzieś na targowisku, ale wtedy nie miałam ogrodu i dopiero dzisiaj spotkałam ją u ciebie
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Nasionek jak w centrum ogrodniczym Będzie się działo
- Viola K
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Zima jest piękna, ale już mogłaby się skończyć, też tak uważacie ? Witam wszystkich serdecznie Taki poranek miałam ostatnio prowadząc córkę do szkolnego autobusu ...
Marysiu , Kokos i Ślinka- Buba mają teraz ślizgawkę na całej działce i gdy biegną do płotu, hamują w połowie i suną na czterech łapkach pod samą bramę
Torebka ogrodniczki co rok mówię to samo, "Więcej nasion i roślin już nie kupuję "! i co ?
Ciemiernika też sobie kupiłam, ale jaki piękny prawda ?
Annes77- Aniu,nasiona mam z różnych miejsc, w sklepach ogrodniczych też i przywożą mi, teraz wysiałam piękne odmiany pelargonii, petunii, ciemierniki, ostróżki z USA.
Jedna z odmian pelargonii Lavender .... a druga z czarnymi listkami. Co będzie zobaczymy
Martusiu , dokładamy, dokładamy tej roboty,żebyś Ty wiedziała. Pomidory to ja co roku sieje i chcę mieć, ale zawsze mi chorują i mam już więcej tego nie robić .. a robię
Pikowałam już pierwsze roślinki, petunie, heliotropy i pelargonie wysiewane w połowie stycznia
Małgosiu, pelargonie trzeba wysiać tak w połowie stycznia i zakwitną latem Szklarnię mam ogrzewaną, źle zrobiłam,że zrobiłam całą instalację w dużej a nie w małej szklarence. Za drogo mi to wychodzi, mąż na drugi rok zrobi mi w małej ogrzewanie.Bo po co mi ogrzewać takie wielkie pomieszczenie przez kilka miesięcy. Rozumiesz o co mi chodzi ?
Złotokap
Kiedyś już miałam pięknego złotokapa, zimował w ogrodzie, ale Ślinka go zjadła jak była taka mała
Moniczko , dziękuję kocham wysiewy. Kokos jest grzeczny nie trzeba się bać
Pitaja zjedzona, nasiona zebrane
Ewuniu, dzięki kochana. Chryzantemki wysiałam również, nie wiem czy zimujące będą ale spróbuję co wyjdzie Również pozdrawiam Ciebie.
Aguś, jakoś tak co roku mówię, że nie będę więcej siała a sieję jeszcze więcej. O co tu chodzi ?
To widoczki w mojej szklarni z zeszłego roku
Marta MartisM, Petunie są delikatne fakt, pikujesz je gdy mają już listki właściwe. Gdy trochę podrosną mogą być w chłodniejszym jak najbardziej. Zobacz wątek o petuniach z nasion, tam o nich piszemy więcej.
to moje petunie z zeszłego roku, pełne
Ewo witaj w moim ogrodzie Tak, ta chryzantema jest zimująca - wszystkie mam zimujące. Ta o którą pytasz to odmiana
"Donna"
Mariusz, będzie pięknie i kolorowo, oraz dużo jedzenia warzywek swoich.
Dobranoc
Marysiu , Kokos i Ślinka- Buba mają teraz ślizgawkę na całej działce i gdy biegną do płotu, hamują w połowie i suną na czterech łapkach pod samą bramę
Torebka ogrodniczki co rok mówię to samo, "Więcej nasion i roślin już nie kupuję "! i co ?
Ciemiernika też sobie kupiłam, ale jaki piękny prawda ?
Annes77- Aniu,nasiona mam z różnych miejsc, w sklepach ogrodniczych też i przywożą mi, teraz wysiałam piękne odmiany pelargonii, petunii, ciemierniki, ostróżki z USA.
Jedna z odmian pelargonii Lavender .... a druga z czarnymi listkami. Co będzie zobaczymy
Martusiu , dokładamy, dokładamy tej roboty,żebyś Ty wiedziała. Pomidory to ja co roku sieje i chcę mieć, ale zawsze mi chorują i mam już więcej tego nie robić .. a robię
Pikowałam już pierwsze roślinki, petunie, heliotropy i pelargonie wysiewane w połowie stycznia
Małgosiu, pelargonie trzeba wysiać tak w połowie stycznia i zakwitną latem Szklarnię mam ogrzewaną, źle zrobiłam,że zrobiłam całą instalację w dużej a nie w małej szklarence. Za drogo mi to wychodzi, mąż na drugi rok zrobi mi w małej ogrzewanie.Bo po co mi ogrzewać takie wielkie pomieszczenie przez kilka miesięcy. Rozumiesz o co mi chodzi ?
Złotokap
Kiedyś już miałam pięknego złotokapa, zimował w ogrodzie, ale Ślinka go zjadła jak była taka mała
Moniczko , dziękuję kocham wysiewy. Kokos jest grzeczny nie trzeba się bać
Pitaja zjedzona, nasiona zebrane
Ewuniu, dzięki kochana. Chryzantemki wysiałam również, nie wiem czy zimujące będą ale spróbuję co wyjdzie Również pozdrawiam Ciebie.
Aguś, jakoś tak co roku mówię, że nie będę więcej siała a sieję jeszcze więcej. O co tu chodzi ?
To widoczki w mojej szklarni z zeszłego roku
Marta MartisM, Petunie są delikatne fakt, pikujesz je gdy mają już listki właściwe. Gdy trochę podrosną mogą być w chłodniejszym jak najbardziej. Zobacz wątek o petuniach z nasion, tam o nich piszemy więcej.
to moje petunie z zeszłego roku, pełne
Ewo witaj w moim ogrodzie Tak, ta chryzantema jest zimująca - wszystkie mam zimujące. Ta o którą pytasz to odmiana
"Donna"
Mariusz, będzie pięknie i kolorowo, oraz dużo jedzenia warzywek swoich.
Dobranoc
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
U Wioli się dzieje oj dzieje
Wole zdjecia z roślinkami niż te zimne
Psinka Balbinka cudna, mały cudny duży cudny, tylko przytulać
Wiolu już zapowiadają plusy od połowy tygodnia więc to jakiś znak
Wole zdjecia z roślinkami niż te zimne
Psinka Balbinka cudna, mały cudny duży cudny, tylko przytulać
Wiolu już zapowiadają plusy od połowy tygodnia więc to jakiś znak
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Viola ja się nie dziwię,że z roku na rok coraz więcej nasion wysiewasz:) Przecież Ty się urodziłaś właśnie po to,by pielęgnować te maleństwa.Ogrodnitwo to wspaniała pasja,daje tak wiele radości.Czasami są niepowodzenia,ale i tak po zimie nabieramy nowych sił i energii,pomysły kłębią się w naszych głowach,trzeba je realizować koniecznie
Piękny widoczek ustrzeliłaś rankiem w kadrze Kokosa uwielbiam,jaki on jest słodki
Piękny widoczek ustrzeliłaś rankiem w kadrze Kokosa uwielbiam,jaki on jest słodki
Viola,jak tam orzeszki ziemne ?