U Violi " Za oknem " cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: U Violi " Za oknem " cz.2

Post »

Violu Kokos to mega pies,ale masz z nim zabawnie :uszy
Nieźle już działasz,kupujesz nasiona w sieci,czy w miejscowych ogrodniczych? U nas posucha jeszcze w nasionach.Kupiłam na razie tylko ostróżkę jednoroczną i lobelię niebieską ;:333
Floksy jak ładnie Ci wzeszły,masz zieloną rękę,tylko siać,a potem podziwiać ;:215
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Wiolu,kokos słodziutki ,prawdziwa rafaellka ,jak ja go lubię,podziwiam Cię za te siewy ,taka ilość nasion pobija rekordy i już powolutku pierwsze wschody,ależ sobie dokładamy roboty,mnie też wzięło w tym roku na własne pomidory i też mi pracy przybędzie ,może jakoś wyrobię albo się wyłożę ;:306 ,miłego dnia życzę ;:196
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Takie Rafaello to bym chciała :lol: Smaczna mordeczka.
Siałam kiedyś pelargonie, ale późno mi kwitły i zaniechałam. Chyba, że może za późno je wysiewałam.
Nieźle widzę nazbierałaś tych ziarenek :lol: Oj się będzie działo. I nowa różanka, i warzywnik spory szykujesz i chyba kilka hektarów kwiatami obsadzisz. Masz podgrzewaną szklarnię?
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Violuś jesteś naprawdę godną podziwu osobą i wielka pasjonatką ogrodu. Czekam niecierpliwie na Twoje wysiewy i z chęci podziwu i dla osobistych korzyści :;230 :tan ;:108 :shock: ;:oj
Kokos piękny, ale ja bym się go bała..
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Witaj,
Kolekcja nasion pokaźna, gratuluje zapału do wysiewu. Psiaki urocze :roll: Chryzantemy cudowne :) Pozdrawiam
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Ile nasion, Wiolka, normalnie szaleństwo, ale będzie pięknie w sezonie ;:138
Bardzo lubię Twoje zdjęcia roślinkowych maluszków. I Kokosa, w wersji rafaello jest taki...do schrupania :D
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
MartisM
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 14 mar 2016, o 14:47

Post »

Szykuje się u Ciebie sporo jakże przyjemnej pracy jak te siewki podrosną :) Ja w tym roku pokusiłam się też o petunię żyłkowaną z nasion. Pomimo, że tych nasion wysiałam z 30 to wykiełkowało mi 5 :D Bardzo delikatne te siewki, przy zraszaniu trzeba bardzo uważać, bo łatwo wypadają z podłoża :/ Viola w jakiej temperaturze Ci rosną te petunie? Bo myślę, że moje mają trochę za zimno (19 stopni)... i przez to jakoś wolno rosną.
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Vila miałam dzisiaj wielką przyjemność czytając i oglądając historię Twojego ogrodu ;:oj Jestem pełna podziwu i uznania zarówno dla Twojej pasji, pracy jak i dokumentacji fotograficznej ... jesteś niezmordowana ;:180
Widzę twoją wielką miłość do chryzantem i mimo, ze jestem tu pierwszy raz to mam pytanie czy znasz może nazwę tej chryzantemy i czy ona jest zimująca? Widziałam ją przed laty gdzieś na targowisku, ale wtedy nie miałam ogrodu :D i dopiero dzisiaj spotkałam ją u ciebie 8-)
Obrazek
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Nasionek jak w centrum ogrodniczym :D Będzie się działo :wink:
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Zima jest piękna, ale już mogłaby się skończyć, też tak uważacie ? Witam wszystkich serdecznie :wit Taki poranek miałam ostatnio prowadząc córkę do szkolnego autobusu ...

Obrazek

Marysiu , Kokos i Ślinka- Buba mają teraz ślizgawkę na całej działce i gdy biegną do płotu, hamują w połowie i suną na czterech łapkach pod samą bramę :)

Torebka ogrodniczki :) co rok mówię to samo, "Więcej nasion i roślin już nie kupuję "! ;:223 i co ?

Obrazek

Obrazek

Ciemiernika też sobie kupiłam, ale jaki piękny prawda ? :D

Obrazek

Annes77- Aniu,nasiona mam z różnych miejsc, w sklepach ogrodniczych też i przywożą mi, teraz wysiałam piękne odmiany pelargonii, petunii, ciemierniki, ostróżki z USA.

Jedna z odmian pelargonii Lavender ;:167 .... a druga z czarnymi listkami. Co będzie zobaczymy

Obrazek

Martusiu , dokładamy, dokładamy tej roboty,żebyś Ty wiedziała. Pomidory to ja co roku sieje i chcę mieć, ale zawsze mi chorują i mam już więcej tego nie robić .. a robię ;:124

Pikowałam już pierwsze roślinki, petunie, heliotropy i pelargonie wysiewane w połowie stycznia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Małgosiu, pelargonie trzeba wysiać tak w połowie stycznia i zakwitną latem :) Szklarnię mam ogrzewaną, źle zrobiłam,że zrobiłam całą instalację w dużej a nie w małej szklarence. Za drogo mi to wychodzi, mąż na drugi rok zrobi mi w małej ogrzewanie.Bo po co mi ogrzewać takie wielkie pomieszczenie przez kilka miesięcy. Rozumiesz o co mi chodzi ? ;:196

Złotokap

Obrazek

Kiedyś już miałam pięknego złotokapa, zimował w ogrodzie, ale Ślinka go zjadła jak była taka mała :wink:

Obrazek

Moniczko , dziękuję kocham wysiewy. Kokos jest grzeczny nie trzeba się bać ;:167

Pitaja zjedzona, nasiona zebrane Obrazek

Obrazek

Ewuniu, dzięki kochana. Chryzantemki wysiałam również, nie wiem czy zimujące będą ale spróbuję co wyjdzie :) Również pozdrawiam Ciebie.

Aguś, jakoś tak co roku mówię, że nie będę więcej siała a sieję jeszcze więcej. O co tu chodzi ? Obrazek

To widoczki w mojej szklarni z zeszłego roku Obrazek

Obrazek

Marta MartisM, Petunie są delikatne fakt, pikujesz je gdy mają już listki właściwe. Gdy trochę podrosną mogą być w chłodniejszym jak najbardziej. Zobacz wątek o petuniach z nasion, tam o nich piszemy więcej.

to moje petunie z zeszłego roku, pełne

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ewo witaj w moim ogrodzie ;:196 Tak, ta chryzantema jest zimująca - wszystkie mam zimujące. Ta o którą pytasz to odmiana
"Donna"

Obrazek

Mariusz, będzie pięknie i kolorowo, oraz dużo jedzenia warzywek swoich.

Dobranoc ;:167
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

U Wioli się dzieje oj dzieje ;:138 ;:138
Wole zdjecia z roślinkami niż te zimne ;:306
Psinka Balbinka cudna, mały cudny duży cudny, tylko przytulać
Wiolu już zapowiadają plusy od połowy tygodnia więc to jakiś znak :heja
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Viola ja się nie dziwię,że z roku na rok coraz więcej nasion wysiewasz:) Przecież Ty się urodziłaś właśnie po to,by pielęgnować te maleństwa.Ogrodnitwo to wspaniała pasja,daje tak wiele radości.Czasami są niepowodzenia,ale i tak po zimie nabieramy nowych sił i energii,pomysły kłębią się w naszych głowach,trzeba je realizować koniecznie ;:215
Piękny widoczek ustrzeliłaś rankiem w kadrze ;:167 Kokosa uwielbiam,jaki on jest słodki ;:215
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Viola,jak tam orzeszki ziemne ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”