Uprawa melonów cz. 2
Re: Uprawa melonów cz. 2
Slimakowy! Myślałam, że taka odmiana melona jest, ale ten wzorek wszystko wyjaśnia.
- dorota514
- 200p
- Od: 23 lut 2014, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przecież po bokach są gniazda z nasionami.
Warzywnik na pustkowiu, giganty i inne dorota514 <---klik
Ogród i inne hobby dorota514 <---- klik
Pozdrawiam
Ogród i inne hobby dorota514 <---- klik
Pozdrawiam
- Aquaforta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 cze 2012, o 16:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Powiększyłam zdjęcie i są, znalazły się
W moich melonach zajmują dużo więcej miejsca. Albo inaczej kroję, wzdłuż i inaczej je widać
W moich melonach zajmują dużo więcej miejsca. Albo inaczej kroję, wzdłuż i inaczej je widać
Pozdrawiam
Jak zauważyła Dorota nasiona są w moich melonach, jest ich po prostu dużo mniej, niż w innych odmianach
- Aquaforta
- Od: 26 cze 2012, o 16:28
- Kontakt:
A jak ze smakowitością? Słodkie są? Może bardziej szlachetne i się cenią, stąd mało nasion
Pozdrawiam
To melon w starym stylu, te się kocha albo nienawidzi Nie jest tak słodki jak melony ze sklepów, ma wyrazisty melonowy zapach i smak, który nie wszystkim odpowiada Mnie i mojej rodzinie bardzo smakuje
Dzisiaj zjadłam pierwszego melona - Juniory dojrzewają. Jeszcze mam Seledyna ale zielony, dojrzały ma być żółty .
Aria - jak się nazywa odmiana Twojego ślimakowego melona ? Zawsze jest taki pusty w środku?
Aria - jak się nazywa odmiana Twojego ślimakowego melona ? Zawsze jest taki pusty w środku?
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Lyanna, zerknij na str. 30 tam wszystko napisałam i są też inne zdjęcia. Ten uszkodzony przez ślimaka melon był za wcześnie zerwany
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
W tym roku doszłam do wniosku , że za póżno zbierałam melony . Jak zaczyna pachnieć to moim zdaniem
przejrzewa . Znacznie smaczniejsze i bardziej jędrne są przed zapachem .A może się mylę ? Ja się w tym
roku melonami przejadłam , aż mi samej trudno w to uwierzyć .
przejrzewa . Znacznie smaczniejsze i bardziej jędrne są przed zapachem .A może się mylę ? Ja się w tym
roku melonami przejadłam , aż mi samej trudno w to uwierzyć .
Ja w przyszłym roku posadzę więcej melonów, bo ślimaki mocno dały mi się we znaki, najpierw skasowały połowę grządki, potem zabrały się za owoce, nie chciałam stosować chemii...
Myślę, że trzeba jeść melony takie, jakie nam smakują. Każdy ma swój gust i tym się trzeba kierować
Myślę, że trzeba jeść melony takie, jakie nam smakują. Każdy ma swój gust i tym się trzeba kierować