Doniczkowe Barbry13
- AliWas
- 500p
- Od: 24 lut 2013, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Doniczkowe Barbry13
Szkoda, że niektóre kwiatki tak krótko kwitną... Setiechinopsis mirabilis jest przepiękny i dobrze, że chociaż fotografia umożliwia nam dłuższe jego podziwianie
Alina Od sadzonki do sukcesu na...bis- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=88776
Mój ogród w obiektywie- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67068
Mój ogród w obiektywie- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67068
Dziękuję wszystkim.
Ewa, może albuka potrzebuje więcej czasu na aklimatyzację, albo z powodu chłodnych nocy weszła w spoczynek?
Byłam na wystawie kaktusów, wrażeń co niemiara . Bez zakupów oczywiście się nie obyło, bo roślinki zadbane, wychuchane i wydmuchane przez troskliwych właścicieli.
A co poza tym w moich roślinach się dzieje? Passiflora zaczęła kwitnąć
A mandarynka (siana) skończyła
Ewa, może albuka potrzebuje więcej czasu na aklimatyzację, albo z powodu chłodnych nocy weszła w spoczynek?
Byłam na wystawie kaktusów, wrażeń co niemiara . Bez zakupów oczywiście się nie obyło, bo roślinki zadbane, wychuchane i wydmuchane przez troskliwych właścicieli.
A co poza tym w moich roślinach się dzieje? Passiflora zaczęła kwitnąć
A mandarynka (siana) skończyła
- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne, młode, obiecujące roślinki zakupiłaś. Widać, że masz nie tylko dużą wiedzę o kaktusach ale też dobry gust.
Teraz wypada czekać na ich kwiatuszki które mam nadzieję szybciutko nam pokażesz. Nie będziesz długo czekać bo lubelskie rośliny wiadomo - najlepsze!
Teraz wypada czekać na ich kwiatuszki które mam nadzieję szybciutko nam pokażesz. Nie będziesz długo czekać bo lubelskie rośliny wiadomo - najlepsze!
Wspaniałe roślinki- wygrzej je aby niebawem kwitły;). Passiflora cudowny ma kwiat
-
- Od: 23 sie 2010, o 11:08
A jak się nazywa ten kaktus na zdjęciu przed passiflorą?
Widzę, że poszłaś w astraki. Mój ulubiony rodzaj to nie jest, ale miło jest mieć kilka sztuk u siebie. Na pewno wkrótce doczekamy się pięknych kwiatów
Ja pomykam na wystawę za tydzień. Strach się bać, co stamtąd przywiozę
Widzę, że poszłaś w astraki. Mój ulubiony rodzaj to nie jest, ale miło jest mieć kilka sztuk u siebie. Na pewno wkrótce doczekamy się pięknych kwiatów
Ja pomykam na wystawę za tydzień. Strach się bać, co stamtąd przywiozę
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
U Wiśni (roślinkowy mix)
Heniu, też mam taką nadzieję i wtedy przekonamy się, czy lubelskie najlepsze
Pati, już się grzeją
Moniko, tak do końca nie wiem, czy poszłam w astraki, lubię je po prostu i kupuję tylko te, które mi się podobają. Ten kaktus to Coryphantha bumamma .
A tak zapytam, na wystawę to jedziesz ze skrzynkami, czy z reklamóweczką raczej?
Pati, już się grzeją
Moniko, tak do końca nie wiem, czy poszłam w astraki, lubię je po prostu i kupuję tylko te, które mi się podobają. Ten kaktus to Coryphantha bumamma .
A tak zapytam, na wystawę to jedziesz ze skrzynkami, czy z reklamóweczką raczej?
-
Z dwoma koszyczkami
Zresztą też zamierzam sobie kupić m.in. astraka, parę lat temu umarł mi asterias. W zeszłym roku tak wsiąknęłam w małe gymno, że zapomniałam popatrzeć na astrofyta
Zresztą też zamierzam sobie kupić m.in. astraka, parę lat temu umarł mi asterias. W zeszłym roku tak wsiąknęłam w małe gymno, że zapomniałam popatrzeć na astrofyta
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
U Wiśni (roślinkowy mix)
- maryjan13
- Od: 27 cze 2010, o 22:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widzę że ciekawe kaktusy zakupiłaś Basiu.
Teraz niech zdrowo rosną i wcześnie kwitną.
http://www.cactuspedia.info/schede/CORY ... umamma.htm
Teraz niech zdrowo rosną i wcześnie kwitną.
Wygląda mi to Moniko na Coryphantha bumamma.wisnia897 pisze:A jak się nazywa ten kaktus na zdjęciu przed passiflorą?
http://www.cactuspedia.info/schede/CORY ... umamma.htm
Moniko, o tak , można się zapomnieć w takich miejscach, byleby gotówki starczyło. Świnka już rozbita?
Marianie, masz rację, niech wcześnie kwitną, bo czas jakby coraz szybciej leci.
Marianie, masz rację, niech wcześnie kwitną, bo czas jakby coraz szybciej leci.
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Astraki! Moja nieodwzajemniona miłość! Cudownie je pokazałaś, ale passiflora też zachwyca
-
Jak ta coryphanta zakwitnie to się pochwal - to nie moja bajka, ale na kwiatka chętnie zerknę
Świnki jeszcze nie rozbiłam - w końcu do soboty jeszcze daleko, a pokusy czyhają na każdym kroku Ale koszyczki już czekają
Świnki jeszcze nie rozbiłam - w końcu do soboty jeszcze daleko, a pokusy czyhają na każdym kroku Ale koszyczki już czekają
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
U Wiśni (roślinkowy mix)
Żanetko, a co się dzieje u Ciebie z astrakami, bo chyba jakoś nie doczytałam, albo...zapomniałam .
Moniko, pewnie, że pokażę koryfantę, tylko żeby zechciała zakwitnąć.
Na razie zakwitło mi po raz pierwszy w tym roku takie hippeastrum
Kolory 'minerwowate', ale to nie to. Płatki zawinięte do środka, różnica widoczna jest nawet w pąkach , a sam kwiat taki jakby... pognieciony. Coś mi słabo idzie identyfikacja tych roślin. Ktoś ma jakiś pomysł? O, może właśnie ktoś?
Przy okazji zielonolistna odmiana oliwki europejskiej - już staruszka.
A do tego biuściasta
I jeszcze 'Adik golasek', jak go nazwała pewna forumka, Adenium obesum pokazywane już w innym wątku
Moniko, pewnie, że pokażę koryfantę, tylko żeby zechciała zakwitnąć.
Na razie zakwitło mi po raz pierwszy w tym roku takie hippeastrum
Kolory 'minerwowate', ale to nie to. Płatki zawinięte do środka, różnica widoczna jest nawet w pąkach , a sam kwiat taki jakby... pognieciony. Coś mi słabo idzie identyfikacja tych roślin. Ktoś ma jakiś pomysł? O, może właśnie ktoś?
Przy okazji zielonolistna odmiana oliwki europejskiej - już staruszka.
A do tego biuściasta
I jeszcze 'Adik golasek', jak go nazwała pewna forumka, Adenium obesum pokazywane już w innym wątku
-
Hippeastrum pięknie kwitnie, a i trochę egzotyków Ci się nazbierało
Ja tam z tej oliwki wypatrzyłam takiego ufochłopka, który przysiadł na omszonym kamieniu - znaczy, że to co Ty mówisz biust, to mnie się skojarzyły oczy
Jak widać, każdemu się widzi co innego
Ja tam z tej oliwki wypatrzyłam takiego ufochłopka, który przysiadł na omszonym kamieniu - znaczy, że to co Ty mówisz biust, to mnie się skojarzyły oczy
Jak widać, każdemu się widzi co innego
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
U Wiśni (roślinkowy mix)