Witam Was serdecznie! Obiecałem odpisać, więc biorę się za to ostro

W przerwie prac domowych, aby się zrelaksować
Pogoda piękna, dopisuje niestety deszczu brak

i to mnie martwo bo najbliższy tydzień też ma być suchy. Działka ogarnięta, oczywiście miałem kilka paczek ale wszystko już posadzone

i kwiatki i trawy
Prąd już działa, ale niestety woda na ogrodzie nie puszczona. dopiero 27 będzie

nie wiem jak mój ogród przetrwa.
Jadziu[JAKUCH] ja posadziłem clemki na brzegach rabaty, mam nadzieję, że nie będą podkradać, teraz to nawet nie ma czego hehe taka susza. Fakt tulipanki przetrwały mimo moich obaw.
Marysiu[Maska] fakt przekopy były, ale udało nam się bokami żeby jak najmniej szkód było. Moje winogrona już zapączkowane, chociaż zaobserwowałem dziwną rzecz, bo przycinałem mój winogron jakoś chyba w lutym, a zaczął płakać teraz jakoś na początku kwietnia.
Alicjo[Alicja125] wiosna to taki okres, że ogród wymaga od nas czasu, ale później możemy cieszyć się z jego kwitnień. Dziękuję za pochwały.
Aniu[anabuko1] narcyz mi też się bardzo podobał, pszczółki już się wygryzają i zaczyna się robić ruch przy ulikach.
Elu[pela11] nom zawsze lepiej sprawdzić hihi, ale spokojnie zabić ich nie zabiłaś.
Julcia[julcia1] ja swoim powojnikom sypię raz teraz w kwietniu w połowie nawóz długodziałający 6 miesięcy, 3 łyżeczki na jednego clematisa. Woda to duże ułatwienie nie ma co.
Piotrek[buum] tak prąd to wygoda na maxa, już sprzęt pierwszy mam hehe aerator/wertykulator działa super! Woda z wodociągów zdatna do picia, u nas na ogrodzie niestety innej nie mamy. Tulipany mam z Lidla, kupowałem te w paczkach po 2 kg
Małgosiu[clem3] praca wre, jedynie budżet mnie ogranicza hihi, teraz działka wygląda pięknie.
Maryniu[marpa] no u nas przez te inwestycje niestety woda będzie puszczona za tydzień, no ale nic na to nie poradzimy, fakt to wygód człowiek się szybko przyzwyczaja.
Iwonka[Iwonka1] hehe już wiem, że za dużo wszystkiego zamówiłem, no ale co zrobić, człowiek ma tyle chciejstw hihi, zobaczymy jak zakwitną efekt wtedy będzie ostateczny i się okaże czy nie jest za ciasno.
hortensjomanka tak pierwsza rabata różana ukończona, posadziłem na niej: Giardina, Rosanna, Garden of Roses, Pastella, Charming Piano, Pink Piano, Souvenir de Baden Baden i dodatkowo Jalitah, Biedermaier i Pashmina ale to na rabacie obok te 3 ostatnie. Powojniki dokarmian nawozem typu Osmocote długodziałającym.
Stasiu[stasia_ogrod] tak, tak już wszystko posadzone. Nie ma za co dziękować!
Marto[MartisM] dzięki za miłe słowa, z tych kamyczkowych ścieżek jestem bardzo zadowolony.
Olu[Bufo-bufo] no u mnie zobaczymy jak to będzie z tą moją rabatą, mam nadzieję, że róże się spiszą i będą bezproblemowe hihi.
Marto[koziorozec] tak teraz czekam na efekty i powoli cieszą oko, bo rabata tulipanowa ładnie kwitnie hihi tylko deszczu brakuje
Fratetak prąd to super sprawa!
Krysiu[Krychna] dziękuję za miłe słowa i zapraszam częściej
Andrzeju[any57]i Ty już też wodę masz ehh zazdroszczę, bo moje roślinki cierpią na jej brak. Prąd to super rzecz, dużo ułatwi.
Bogusiu[bwoj54]dziękuję Ci za miłe słowa kwitnień coraz więcej i ogród coraz bardziej kolorowy.
Kochani z okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych życzę Wam dużo radości, zdrowia, szczęścia i Świąt spędzonych w rodzinnej atmosferze i mokrego Dyngusa