Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką cz. 2

Post »

Mariusz, jaki cudowny tulipanowy raj i nie tylko, widzę nawet cesarskie korony a piwonia jaka olbrzymia. ;:oj ;:63 ;:63
Dzięki za poparcie w wiadomym miejscu. ;:196 Dużo zdrowia i radosnych, wiosennych Świąt Zmartwychwstania Pańskiego. ;:97 ;:cm
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam Was serdecznie! Obiecałem odpisać, więc biorę się za to ostro :) W przerwie prac domowych, aby się zrelaksować ;:306
Pogoda piękna, dopisuje niestety deszczu brak :( i to mnie martwo bo najbliższy tydzień też ma być suchy. Działka ogarnięta, oczywiście miałem kilka paczek ale wszystko już posadzone :) i kwiatki i trawy ;:108
Prąd już działa, ale niestety woda na ogrodzie nie puszczona. dopiero 27 będzie :( nie wiem jak mój ogród przetrwa.

Jadziu[JAKUCH] ja posadziłem clemki na brzegach rabaty, mam nadzieję, że nie będą podkradać, teraz to nawet nie ma czego hehe taka susza. Fakt tulipanki przetrwały mimo moich obaw.

Marysiu[Maska] fakt przekopy były, ale udało nam się bokami żeby jak najmniej szkód było. Moje winogrona już zapączkowane, chociaż zaobserwowałem dziwną rzecz, bo przycinałem mój winogron jakoś chyba w lutym, a zaczął płakać teraz jakoś na początku kwietnia.

Obrazek

Alicjo[Alicja125] wiosna to taki okres, że ogród wymaga od nas czasu, ale później możemy cieszyć się z jego kwitnień. Dziękuję za pochwały.

Aniu[anabuko1] narcyz mi też się bardzo podobał, pszczółki już się wygryzają i zaczyna się robić ruch przy ulikach.

Obrazek

Elu[pela11] nom zawsze lepiej sprawdzić hihi, ale spokojnie zabić ich nie zabiłaś.

Julcia[julcia1] ja swoim powojnikom sypię raz teraz w kwietniu w połowie nawóz długodziałający 6 miesięcy, 3 łyżeczki na jednego clematisa. Woda to duże ułatwienie nie ma co.

Obrazek

Piotrek[buum] tak prąd to wygoda na maxa, już sprzęt pierwszy mam hehe aerator/wertykulator działa super! Woda z wodociągów zdatna do picia, u nas na ogrodzie niestety innej nie mamy. Tulipany mam z Lidla, kupowałem te w paczkach po 2 kg :)

Małgosiu[clem3] praca wre, jedynie budżet mnie ogranicza hihi, teraz działka wygląda pięknie.

Obrazek

Maryniu[marpa] no u nas przez te inwestycje niestety woda będzie puszczona za tydzień, no ale nic na to nie poradzimy, fakt to wygód człowiek się szybko przyzwyczaja.

Iwonka[Iwonka1] hehe już wiem, że za dużo wszystkiego zamówiłem, no ale co zrobić, człowiek ma tyle chciejstw hihi, zobaczymy jak zakwitną efekt wtedy będzie ostateczny i się okaże czy nie jest za ciasno.

Obrazek

hortensjomanka tak pierwsza rabata różana ukończona, posadziłem na niej: Giardina, Rosanna, Garden of Roses, Pastella, Charming Piano, Pink Piano, Souvenir de Baden Baden i dodatkowo Jalitah, Biedermaier i Pashmina ale to na rabacie obok te 3 ostatnie. Powojniki dokarmian nawozem typu Osmocote długodziałającym.

Stasiu[stasia_ogrod] tak, tak już wszystko posadzone. Nie ma za co dziękować!

Obrazek

Marto[MartisM]
dzięki za miłe słowa, z tych kamyczkowych ścieżek jestem bardzo zadowolony.

Olu[Bufo-bufo]
no u mnie zobaczymy jak to będzie z tą moją rabatą, mam nadzieję, że róże się spiszą i będą bezproblemowe hihi.

Obrazek

Marto[koziorozec]
tak teraz czekam na efekty i powoli cieszą oko, bo rabata tulipanowa ładnie kwitnie hihi tylko deszczu brakuje

Frate
tak prąd to super sprawa!

Obrazek

Krysiu[Krychna]
dziękuję za miłe słowa i zapraszam częściej :)

Andrzeju[any57]
i Ty już też wodę masz ehh zazdroszczę, bo moje roślinki cierpią na jej brak. Prąd to super rzecz, dużo ułatwi.

Obrazek

Bogusiu[bwoj54]dziękuję Ci za miłe słowa kwitnień coraz więcej i ogród coraz bardziej kolorowy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kochani z okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych życzę Wam dużo radości, zdrowia, szczęścia i Świąt spędzonych w rodzinnej atmosferze i mokrego Dyngusa :)

Obrazek
Awatar użytkownika
anna1946
200p
200p
Od: 9 wrz 2017, o 08:33

Post »

Mariusz - spokojnych w rodzinnym gronie ŚWIAT WIELKANOCNYCH. Niech Ci się murarki rozmnażają a kwiaty kwitną obficie i długo .
Obrazek
https://images90.fotosik.pl/165/fd27ae6bcaa9fd81.gif
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Jak drzewa kwitną to już jest cudnie ;:108 ;:108
Piękna wiosna.
Dziękuję za życzenia i Tobię też życzę zdrowych, pogodnych, rodzinnych Świąt Wielkanocnych :D
Awatar użytkownika
ed04
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 mar 2017, o 14:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kwitnące drzewa owocowe to miód dla moich oczu. :D Brawa dla domek dla murarek i innych pszczół. ;:63
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Kurcze przekichane ,że dopiero 27 wodę Was puszczą....
Ale mi się marzy woda zdatna do picia na działce :) niestety u nas tylko do podlewania.
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Mariuszu :wit , no kiepsko jak wodę późno puszczają, u nas już jest, więc leję wodę, bo roslinki potrzebują, zimą nie było śniegu, więc i ziemia nie napita, ale u Ciebie wszystko już pięknie się prezentuje ;:215 i domek dla owadów gotowy ;:215 no to czekamy na dalsze i nowe kwitnienia, radosnych Świąt ;:196
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Hej Mario. No to z niecierpliwością teraz będę czekać na kwitnienia u Ciebie. Clematisów to się rozumie samo przez się, ale tym razem jestem ciekawa bardzo kwitnień Twoich nowych nasadzeń.

Na szczęście u nas wodę już mamy, bo sucho okropniaście. Zastanawiam się, dlaczego tak późno u Was ją uruchamiają.

Zdrowych, spokojnych Świąt Wielkanocnych w gronie najbliższych życzę i serdecznie pozdrawiam :wit
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Fajnie wygląda tulipanowy szpaler. Pięknie zakwitły i jak widzę, to chyba wszystkie posadzone, bo dziur nie widać ;:ojSzkoda, że ciągle wody nie macie, bo wiosna bardzo gna do przodu, klemki puściły się intensywnie.
Tobie również życzę zdrowych i spokojnych Świąt ;:196
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Mariuszu, tak bardzo się bałeś o te swoje tulipany - a one jak w musztrze pięknie się prezentują, i to jeden w jeden - śliczne.
Ja też korzystam z tych długodziałających nawozów, są bardzo wygodne i skuteczne.
Wszystkiego dobrego! ;:3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Mariuszu roślinki szaleją i kwitną na potęgę .Tobie również radosnych Świąt i murarkowego potomstwa
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Mariuszku szpaler tulipanowych piękności ślicznie wygląda ,u mnie ich nie ma bo myszy wszystko mi zjadają ,więc oglądam je w zaprzyjaźnionych ogrodach,piwonia taka już u Ciebie duża ,to majowa? Albo masz po prostu cieplej ,jak wchodzisz do swojego ogrodu to chyba uśmiech sam ci wchodzi na twarz jak widzisz takie piękne kwiaty,pozdrawiam i miłych świat życzę :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Mariuszu cudowny wiosenny ogród! Szpaler tulipanów zachwyca na pewno niejednego przechodnia ;:333 Drzewa owocowe kwitnące to dopiero ozdoba ogrodów o tej porze i widzę szczepienia się przyjęły (to jabłonie?).
W dodatku można urzędować dłużej, bo jak jest prąd to jest oświetlenie i wrzątek na kawkę czy herbatkę :D
Jeszcze miłego świętowania i wody przede wszystkim z nieba Obrazek
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mariuszu śliczne zdjęcia i wiosna u Ciebie również piękna. U mnie już pokropiło nie dużo ale zawsze cos może będzie cos więcej. Pozdrawiam życzę miłego tygodnia.
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Tulipany ;:173 I cała reszta piękna ;:108
U mnie też już susza zwłaszcza w części z mniej urodzajną glebą... Boję się powtórki z poprzedniego roku.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”