Te tulipany, to posiana drobnica, ale niewykopywane tulipany mają już bardzo duże liście, sadzone jesienią, dopiero wychylają nosy.
Może ogródek ocaleje, przecież nie będą budować tuż pod Twoim domem. Masz jeszcze jakieś miejsce przy ulicy, a w najgorszym wypadku będziesz uprawiać roślinki w donicach

Dużo radości ogrodowych

Dorotko, wzdychaj, wzdychaj

Pszczoły oszalały, na siłę wpychały się w zamknięte krokusy

Zdrojówka, to niepozorna roślinka, ale kwitnie wczesną wiosną, kiedy każdy kwiatek bardzo cieszy

Kiciuś "pomaga" jak może, a do kompletu będę miała jeszcze trzylatkę, to robota w ogrodzie będzie szła aż miło

Soniu,

Krokusy i inne cebulowe, sadzę do doniczek w miejscach świeżo odzyskanych z murawy, w której jest więcej chwastów niż trawy, bo łatwiej wyjąć doniczkę i wypielić, niż wybierać małe cebulki z zachwaszczonej gleby.
Kwitną zawilce rosnące w gąszczu innych roślin pod kołderką z liści, a podejrzewam też, że to jakieś wcześniejsze, bo reszta gajowych jeszcze czeka.
Zdrojówka podobno rośnie u nas w lasach, chociaż ja jej jeszcze nie spotkałam w okolicy w naturze.
Noce z przymrozkami i w dzień chłodniej, ale słońce ciepłe i w ogrodzie miło, ale mam nadzieję na cieplejsze dni

Lidziu, witaj oficjalnie w moim buszu i zapraszam do spacerków zawsze, kiedy tylko masz ochotę

Bardzo dziękuję za miłą ocenę mojego ogrodu

Pszczółki oblegają kwiatki w ogromnych ilościach, chyba będę musiała dosadzić jesienią krokusów, bo nie wszystkie się mieszczą w kwitnących

Irysy Danforda często znikają, te na zdjęciu sadziłam jesienią, chociaż widzę pojedyncze żółte pąki w innych miejscach, to na tyle, ile cebulek wsadziłam przez lata, to słabiutko

Zdjęcia zaległe, ale kwitnienia aktualne

Pięknego, słonecznego weekendu