Dzisiaj była piękna pogoda , więc dzień na działce był pod znakiem ciężkiej pracy . Ponosiłam bardzo dużo wiader z ziemią z kompostownika i zrobiłam nową rabatkę . Jeszcze do końca jej nie obsadziłam , bo muszę pomyśleć jakie roślinki wkomponować do rosnących już tam kwiatów . Bratki w doniczkach są chwilowo .
Miiriam tak mi przykro , że zapomniałaś jak wygląda . Nas też ono w maju nie rozpieszczało , ale dzisiaj od rana też świeci . Trzeba iść na działkę trochę popielić jak się da . Ziemia jest bardzo mokra i klei się do korzonków Życzę Wam też dużo i bezdeszczowej pogody . Oby poobsychały zalane domy i ogrody
Dzielna z Ciebie dziewczynka Ewciu Bardzo mi się podoba ta rabata.Ciemiernika orientalnego posiadam ,ale korsykańskiego patrząc na liście raczej nie,czy to jest ten taki zielony? Za to zakupiłam ostatnio ciemierniki niger za 4 pln dasz wiarę i to bardzo ładne ,duże sadzonki Jak ja lubię jak coś jest ładne i tanie
Oj gdzieś mi się Ewciu zagubiłaś po drodze .
Evastyl ma rację -to tiarella nie jest ich zbyt dużo ale nie jestem w nich dobra .
Rabatka świetnie sie prezentuje-Ewuś skąd u ciebie tyle kamieni?
Agnieszko kamyczki zbierałam zamiast grzybów w lesie i przy drogach . Grzybów brakowało , kamieni nie , ale są dużo cięższe i nie wzięłam tyle co bym chciała . Tara to chyba jakiś rozchodnik , ale niestety nie wiem jak się nazywa . Myślę , że trochę się rozrośnie i zakryje tą zieloną listwę , którą dałam , żeby ziemię przytrzymywała .
Marzena ciemiernik mi się rozsiał i mam trochę siewek . Teraz są małe , ale myślę , że do jesieni trochę podrosną . Zaproszenie na moją działkę jest cały czas jest ważne , za zawciąg czeka na Ciebie .