Witaj Tajko, udało Ci się w końcu wybrać do ogrodu. Super fotki, a krokusy - piękne kolorowe plamy. Czy ja widziałem u Ciebie wawrzynka ? Piękny krzew !
Witaj MARCIN- dziękuję za miłe słowa.
U mnie w ogrodzie rosną 2 wawrzynki wilczełyko. Jeden jeszcze w ogóle nie zakwitł, drugi się namyśla , ale najważniejsze , że wiosna już przyszła ,a od śpiewu ptaków, aż mi w uszach dzwoni.
No widzisz, a tak się martwiłaś, że pojedziesz na działkę, a tam śnieg będzie
Masz tę swoja wiosnę, wyczekaną i nawet czarów nie musiałaś odprawiać
Pięknie zakwitły krokusy, one się tak maskują, jak słońce się chowa to one też
Wawrzynka nie mam, padł w ubiegłym roku i na razie nie będę sadzić.
Runianka i kopytnik to bardzo fajne rośliny zadarniające. Mają piękne błyszczące liście, nawet zimą
Witaj TAJKO!
Piekna wiosna zawiatała do Twojego ogrodu. Masa różnorodnych krokusów.
U Ciebie kwitnie już wawrzynek u mnie jeszcze się mu śpieszy.
Miłego dnia w ogrodzie.
ELU- wiosna przyszła niespodziewanie,bo śnieg był..., a już go nie ma, tylko trochę w cieniu zostało.
Krokusy w słońcu wyglądają efektownie- zlatują się do nich pszczoły.Runianka i kopytnik są łatwe w uprawie, pomimo że zimozielone, nie wymarzają.
HALINKO- bardzo dziękuję, jesteś mila jak zwykle.
ANULKO 1213-na tym zdjęciu to nie jest krzew,tylko bylina- parzydło leśne.
KRYSIU- wawrzynek dopiero rozkwita , a drugi także u mnie się namyśla.
Strawberry Candy jest nie do zdarcia
Widzę też mak... W tym roku też będę miał!
I jeżówkę. Jeżówka za mną od dłuższego czasu chodzi. W ub. roku kupiłem w Biedronce i nie wyszła A tyle jest pięknych odmian...
Witaj ANDRZEJU- po raz pierwszy ( myślę, że nie ostatni ), w moim ogrodzie
Dziękuję, że utwierdziłeś mnie w przekonaniu o dobrym zakupie.
Wybrałam się tylko po jarzmiankę,gdyż co roku mnie gdzieś przepada, ale nie było , a tu takie piękne kwiaty , kolejka ustawiła się po cebulę dymkę i nikt się bylinami nie interesował.
ZENKU- oczywiście, że powiem. W centrum ogrodniczym na Zemborzyckiej.Tam w tym roku jest bardzo dobre zaopatrzenie.