Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 6

Post »

Ojej, ale fajnie :tan A ja się właśnie wybieram do Rogowa, może w tym tygodniu. Chciałabym obejrzeć tam róże botaniczne. Wandziu, widziałaś może pośród tych kwitnących azalii i różaneczników jakieś róże? Strasznie jestem ciekawa ;:65 Zieleń też piękna...
Stachu 1956

Post »

Pięknie kwitnące azalie .
Zastanawia mnie ile te krzewy mają lat 30 , 40 ?
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

:wit Wandziu śliczne zdjęcia robicie . ;:180
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nadrabiam zaległości.......macie piękny ogród............ , a foty z Rogowa-powalające......pozdrawiam serdecznie ;:196
Debra
200p
200p
Od: 9 sty 2012, o 15:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wando, dzięki za te zdjęcia! Nie wiem kiedy się wybiorę do Rogowa, ale już jest na mojej liście miejsc, które muszę odwiedzić. Piękne miejsce, nie wiem czy jest coś wspanialszego od natury, przyrody, która we współpracy z człowiekiem, jego zdolnymi rękoma tworzy najwspanialsze obrazy.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Wow ;:oj ale czadowe zdjęcia...

Pozdrowionka
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Piękne fotki ;:63 Arbotreum w Rogowie jest nam znane - planowaliśmy spotkanie naszej grupy ;:138 Bardzo się cieszę Wandziu że udało nam się przez chwilkę porozmawiać w realu ;:138
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Wychodzi na to ,że po RAJU spacerowałyśmy jednocześnie ... tyle ,że Ty w Rogowie , a ja w Wojsławicach :) Do Rogowa wybieramy się ze znajomymi na spacer w następną sobotę .
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Zdjęcia niesamowite :D Zazdroszczę spaceru w takim miejscu :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

[/b]Asiu-Camellio, żadnych róż tam nie widziałam. Ani jednej. Ale może byłam tak zauroczona azaliami, że nie dostrzegałam nic poza nimi. Tak czy inaczej warto odwiedzić ten ogród, szczególnie o tej porze roku.

Stachu, też się nad tym zastanawiałam. Z pewnością mają już kilkadziesiąt lat. Ale fascynujące jest to, że nadal tak obficie kwitną. Na pewno mają tu optymalny klimat i daltego tak duże powyrastały. Ja mam w swoim ogrodzie kilkanaście małych azalii i nie wyobrażam sobie, by za mojego życia porosły takie ogromne krzewy. TRochę mnie to, szzerze mówiąc, przeraziło. No ale cóż, i tak nie dożyję :)

Dosiu, byłaś tam, a więc wiesz, że zdjęcia to mała namiastka tego, co można w tym ogrodzie na żywo zobaczyć. Gdybym miała umierać, to tylko tam - pośród kwitnących azalii ;:108

Lanceto, miło mi, że mnie odwiedziłaś, zaraz idę do ciebie ;:65

Debro, ja też mam taką listę miejsc do zwiedzenia. Rogów też się na niej znajdował od dłuższego czasu. A teraz gdy nadarzyła się okazja, od razu z niej skorzystaliśmy. Nie przypuszczałam, że będę mieć tyle wrażeń z tej wycieczki. Wybierz się tam z rodzinką jak najwcześniej, dopóki kwitną azalie, bo później będzie już chyba mniej atrakcyjnie.

jola1010, ;:196

Romciu, zdziwiłabym się, gdyby ktoś z okolic Łodzi nie był w Rogowie. Macie gdzie chodzić na spacery. Ja z moim M byliśmy tak utlenieni po tym spacerze, że musieliśmy w drodze dwa razy przystawać na kawę, żeby nie zasnąć. A wieczorem też nas zmorzyło bardzo wcześnie.
Też się cieszę, że zamieniłyśmy ze sobą choć kilka słów. Niestety na głębszą rozmowę nie było czasu. No cóż, może się jeszcze kiedyś spotkamy. :)

Ewelinko, no proszę, a więc dzieliłaś ze mną zachwyty nad kwitnącymi azaliami, chociaż w innym miejscu naszego kraju. W Wojsławicach nigdy jeszcze nie byłam, a słyszałam, że widoki am równie wspaniałe, Chyba tylko jest tam więcej rododendronów, bo w Rogowie przeważały azalie. Spacery i spotkania ze znajomymi w takich miejscach mają wartość podwójną. Jest to o wiele cenniejsze niż siedzenie przy stole, prawda?

Ewamaj, myślę, że jest więcej takich miejsc w naszym kraju, tylko po prostu o nich nie wiemy. Ja o Rogowie też dowiedziałam się dopiero niedawno. Pewnie w twoich okolicach znajdziesz coś równie pięknego. Mamy "kwitnącą" porę roku, a więc warto je teraz pozwiedzać z rodzinką lub znajomymi. :)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Miałam być w Rogowie, dokąd mam blisko i podjeżdżam minimu raz w sezonie, ale się nie udało... szkoda, ale widzę Wandziu, że byłaś w raju i nacieszyłaś oczy cudownymi widokami kwitnących różaneczników... Wybiorę się tam na pewno w czerwcu.
Do zobaczenia!
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Cieszę się, że znalazłaś tyle ciekawego w naszym łódzkim województwie, i zlot i Rogów...
Miło Cię znów widzieć, na zdjęciu, ale zawsze to twarz a nie avatar
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Sosenki4. Na zdjęciu wyszłam rozanielona i tak było w rzeczywistości. A ciebie też miło byłoby zobaczyć. Choćby... w awatarku :)

Agnieszko, w czerwcu już chyba nie będą kwitły azalie, a to głównie one przyciągają tu setki zwiedzających. Ale może później też są inne atrakcje. W każdym razie jest tu mnóstwo gatunków drzew i sporo można się o nich nauczyć. Rozmaite brzozy, dęby, krzyżowki klonów itd. No i ta wytwórnia tlenu. Niesamowite. Bierz męża i jedźcie. A ja już się rozglądam za innymi pięknymi ogrodami na terenie kraju :D
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Rozanielona, właśnie brakło mi tego słowa, żeby Cię podsumowac na zdjęciu ;-). Postaram się jak najszybciej pokazać sój ogórd i siebie też, ale muszę jeszcze co nieco ogarnąc, zeby wstydu nie było przy Waszych pięknych i zadbanych ogrodach. U mnie nic niedokończone i tak napradę nie bardzo mam czym się chwalić :oops:
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

:;230 Wandziu a co na takie kwieciste umieranie Czesław? Nie poczuje się zdradzony?
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”