Siedlisko z sosnami cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Siedlisko z sosnami cz.5

Post »

Do czyszczenia rak po robocie zafundowałam sobie peeeling do ... stóp! Skuteczny!
Odciski smarować kremem dla niemowląt!
Ja ręce mam jak robotnik drogowy. Peeling doprowadza je do porządku. Paznokci nie maluję, szkoda czasu! ;:306

Fajny plac zabaw ma synek. Moje miały piaskownicę 0,8x0,8 ;:306
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Odrobina kwasku cytrynowego zamiast mydła - rozjasnia i czysci a jednoczesnie zmiekcza skóre.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Miłko, pokazałam dalie :wit , a Ty mi tu o pazurach prawisz... Spróbuję Twojej metody, choć przyznam się, że czasem używam rękawiczek w ogrodzie i pazurów aż tak wtedy nie utyram. Wczoraj jednak prawie po ciemku sadziłam rośliny z przesyłki od Przemka. Zamiast łapatki zgadnij czego używałam? Pazurów oczywiście ;:306 . Dziś dalej piękne z lakierem i to nie zadrapanym ;:oj .

Aniu, sposób z kwaskiem znam. Jeszcze z czasów jak zarobkowo zbierałam jagody w lesie. Tego to już za nic w świecie nic nie ruszało, a kwasek idealnie czyścił. W końcu jednak wymiękłam i kupiłam fioletowy (prawie czarny) lakier, kolejny był całkiem czarny i pazurów już nie czyściłam w ogóle :;230

Zdjęcia wkrótce, tymczasem miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obiecane zdjęcia

Zakwitła budleja, którą wiosną uważałam za wymarzniętą. Prezent od Kasi-Robaczka
Obrazek

Obrazek

Kasia ofiarowała odmianę variegata Harlequin, ale jak widać mam 2 odmiany.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Póki co zakwitła odmiana z zielonymi liśćmi, variegata się zbiera
Obrazek

Dzięi forumowym prezentom siedlisko wzbogaciło sie również o floksy. Pomyśleć, że rok temu wmawiałam Wam, że mydlnica ,którą znalazłam to floks :;230 . Tymczasem, mam już floksy :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tego ostatniego zniszczyły/ połamały totalnie ostatnie ulewne deszcze z niedzieli.
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Oo to będziesz miała sporo motyli. Tylko zdjęcia pstrykaj.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Floksy kocham, ale motyle je także kochają :D Dziś na nich u mnie szalał fruczak gołąbek ;:138 Ale i bez tego są warte tego, by znalazły się w każdym szanowanym ogrodzie.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, kocham motyle, więc chętnie będę je oglądać. CO prawda kłosek budlei miałam tylko jeden, a drugi dopiero się szykuje, a z floksami to początek, ale od czegoś trzeba zacząć prawda?
Widziałam Twój mur, rewelacja ;:138 ;:138 ;:138 . Oj, żebym miała więcej czasu ;:224 i dachówki takie ładne jak Twoje...

Aniu, floksy mam dzięki FO, pierwsze dostałam od Eli/ElleBelle, potem Bogusia/bwoj, i kolejne forumowe koleżanki, a ostatnio Ewa/ewa-mewa białemi dała. Jakby Twoje się nadmiernie rozrosły, to bardzo chętnie je przyjmę ;:196
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Marzenko z dużym opóźnieniem :oops: ale jutro wysyłam szykuj miejsce...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Budlejki- bajka ;:215 a i floksy niczego sobie, motyle Cię odwiedzą na pewno, nie na darmo potocznie się mówi na budleje motyli krzew
Pozdrawiam i życzę miłego dnia :wit
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marzenko, witam piątkowo!
Ogród Ci się rozrasta - czy Ty to widzisz ile masz już roślin? :)

Podoba mi się ogromnie 'gospodarstwo' Twojego synka - ma prawdziwy domek i ile się dzieje wokół niego! Świetnie miejsce do zabawy.

Czy pisałaś może już o azaliach japońskich? Przeglądam, ale znaleźć nie mogę.

Pozdrowienia!
A
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Ojej! Po co krzyczysz! Mnie naszła refleksja o pazurach więc szybko napisałam, a dalie obejrzałam - są śliczne! ta czerwono-biała bardzo ładna. Pokaż ją jak mocniej rozkwitnie! Ta fioletową mam od Ciebie? Miałam taki młyn z wysyłaniem i otrzymywaniem karp, że sama już nie wiem :-) Wyglada na to, że to Thomas A. Edison!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam piątkowo, jak miło rozpocząć ostatni dzięń bardzo pracowitego tygodnia, mając tylu miłych gości ;:167

Misiu, nie martw się opóźnieniem. Cieszę się, że powoli wszystko Ci się prostuje i najbliźsi zdrowieją. Będziesz mieć więcej czasu dla siebie. Miejsce już czeka.

Aniu, pytałam nawet nie tak dawno Agunię, czy opinia o budlei nie jest przereklamowana? Rzeczywiście to "motyli krzew". miałam co prawda tylko jeden kłos, ale motyle uwijały się licznie przy nim. Teraz czekam aż drugi kłos się rozwinie.

Agnieszko, miło Cię widzieć, ostatnio jakoś mniej Ciebie na FO. Jednak jak widzę nad blogiem intensywnie i bardzo profesjonalnie pracujesz. Jest świetny.
O azaliach nie pisałam ostanio, ale muszę przejrzeć wątek, bo chyba zaraz po kupnie pisałam co kupiłam. Sprawdzę i dam znać. Wczoraj nie miałam jak podejrzeć karteczek, bo siostra przywiozła nam królika na czas wyjazdu i nasi synowie nie dali nam chwili wolnej. Mimo, że świetnie się bawią, to trzeba mieć ich jednak na oku.

Miłko, no dobra, temat pazurów dla kobiet też ważny. Tak, tą fioletową masz ode mnie. Czytałam, że Twoi goście podchodzą do niej i głaszczą ją sprawdzając czy jest prawdziwa ;:306 . Jesteś bardzo dociekliwa jak widzę i już ją rozszyfrowałaś ;:180 . Podoba Ci się ta czerwowno-biała? Posyłam więc kawałek jesienią, bo wiesz ja ciągle przechowywania się boję.
x-ag-a
---

Post »

Marzenko, bez pośpiechu z tymi azaliami, ale jak napiszesz, daj cynk - z ciekawością przeczytam o odmianach.
Pracy nad blogiem jest sporo - same techniczne zawiłości zajmują czas, a tu jeszcze wypada coś stworzyć, pogłówkować, poszperać w zdjęciach :) Miło mi, że zaglądasz!
Opinia o budlei nie jest przereklamowana, należy natomiast właściwie z nimi postępować (kopiec na zimę, przycięcie wiosną etc.).
Twoja od Kasi jest super!
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko dziękuję za podpowiedź z pielęgnacją budlei. Swoją od Kasi właśnie, bardoz starannie opatuliłam na zimę. WIosną myślałam, że przemarzła, bo bardzo długo nie wychodziła. CHyba dopiero w czerwcu dojrzałam, że coś wychodzi spod ziemi. Teraz w porze suszy podlewałam ją intensywnie i odwdzięczyła się. Mnie też się podoba. Może uda mi się ją rozmnożyć? A mogę wiosną o Twoje obcięte patyczki poprosić jak będziesz swój szpaler za hortensjami przycinać?
Oczywiście o azaliach dam znać, jak znajdę, jakie mam.
x-ag-a
---

Post »

Jasne, będę pamiętać!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”