Witam
Jutro zabezpieczę w końcu drzewka owocowe - mam kupioną już maść na uszkodzenia kory. Nie wiem tylko czy mi osłonek starczy na wszystkie bo kilka pofrunęło
Mam na 13:40 do szkoły więc może się zwlekę z łóżka
Lenka Ty masz chyba takie leśne poziomki ? Robiłaś kiedyś z nich krem ? Poezja
Bardzo się cieszę, ja znajdziesz mały badylek wiązu korkowego to w wielką chęcią zaopiekuję się nim
Grażynka powinnaś być z niej zadowolona, na pewno się na niej nie zawiedziesz
Sky12 mnie też czeka dosiewanie pomidorów i papryk. Za jednym razem nie mogłem ich wszystkich wsiać . Ilości hurtowe
Piotruś przyszła w samą porę

. Mam nadzieję, że mrozy już nie wrócą .
Aguś każdy mówi, że przy rozsadach jest tyle roboty, a tak naprawdę to tylko trzeba je podlewać

No i czasami przesadzić, ale przecież tego nie robi się codziennie. Ja wcale nie odczuwam, że mam tyle roślin na głowie. Póki są w domu mam luz, potem nie będzie już tak kolorowo

Gdybym miał więcej parapetów i kogoś do pomocy na co dzień miałbym tego więcej, ale wszystko musi być z umiarem.
Może kiedyś za kilka lat będzie miał mi kto pomóc
Tunel ze żwirową ścieżką jest chyba ostatnio rok... niestety. Wszystko zrobione jest z drewna, a ja wiadomo drewno nie jest trwałe. To jest nasz pierwszy tunel, który zrobiliśmy samodzielnie nie widząc tak naprawdę nic. Chyba nie najgorzej wypadł, ale na przyszłość kilka elementów bym zmodyfikował
Mój piesek lubi korę bo już jeden worek rozwalił

Roślinki obgryza, buty kradnie

Chyba skończy w kojcu
Pomidorki siane w nocy z 4/5 marca pięknie kiełkują, hurtowo
Rano nie było żadnych oznak.

Papryki również pięknie rosną, jedna odmiana jeszcze śpi

I nieszczęsne petunie
(po podlaniu)

Wszystkie w/w roślinki są chwilowo w growboksie. Mają wyśmienite warunki do kiełkowania, ciepło i wilgotno. Za kilka dni przeniosę je na parapet.
Przed chwilą wsiałem krzyżówki od Eli151
Ciekawe co z nich wyrośnie
E-01 Albenga x Megagron
E-02 Malinowy z XIX w. x Red Pear
E-03 Kiwi x K/20 czekoladowo-wiśniowy
E-04 Malinowe Serce Rumianki x Stara Babcina Malinówka MORANGO
E-05 Red Pear x Megagron
E-06 Aurija x Megagron