Moje małe co nieco cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje małe co nieco cz. III

Post »

Olu a nie chciałaś się pokusić o przetrzymanie pelargonii? Moje są już dwuletnie.
Wiesz wiosną zawsze jest jeszcze więcej pracy, więc chciałam zrobić możliwie najwięcej teraz... Szkoda tylko, że dzień już taki krótki.
Ależ pięknie ci kwitną chryzantemy ;:173 Znasz ich odmiany?
Aż tyle śniegu miałaś? U mnie też trochę sypało, ale na szczęście nie zdążył się w ogóle zadomowić :D
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie śniegu nie było jeszcze ale na fotkach miło obejrzeć pierwsze krupy śnieżne... ;:138
Byłam dzisiaj na działce i kolorów jesiennych jeszcze można się doszukać a i wdzięcznych kolorowych modeli nie brakuje...Przymrozku nie było więc i liście jeszcze nie opadły...
Rubrum widzę już się skryła do domciu..moja też już zza szyby spogląda na świat . ;:108
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Witajcie kochani :wit
Dziś miałam wolny dzień , rano pojechałam z moją córcią kupić jej kurtkę zimową. Tą co miała do tej pory , dwuletnią , w zeszłym roku w szkole, jakiś niedobry uczeń popisał jej na tyłku długopisem. I to tak ,że była wielka plama jak z atramentu. Nawet myślałam , że na czymś usiadła. Kupiłam odplamiacz,ledwo sobie z tym plamiskiem poradziłam. Ale się udało....A za dwa dni miałam powtórkę z rozrywki. No i tu już plama została.
;:222 Dziś kupiłyśmy nową...
Po obiedzie przestało padać wyskoczyłam zrobić jeszcze porządek ze skrzynkami na murku, schowałam stół i krzesełka, wylałam wodę z beczek i teraz suszą się pod dachem altany. Musimy je wynieść do komórki.
Bo wam nie pisałam....mój eM tydzień temu to mi pomagał i tą wodę wylał jak byłam w pracy. ;:333 Ale beczki zostawił tak jak stały pod rynną ,no i mu nalało od nowa..... ;:306 Zdolny jak nie powiem co....
A teraz siedzę sobie z laptopem i ciepłą herbatką....Jeszcze mam książkę z biblioteki.... ;:108

Obrazek

Jadziu u mnie śnieg długo nie poleżał, ale nieco niektóre roślinki zmroziło. Pierwsze oznaki zimy już miałam.....Brrrr. ;:145

Obrazek

Natalio jak to jest ,wiemy , że nadchodzi pora zimowa a zawsze pierwszy śnieg to dla nas zdziwienie i zaskoczenie.
Nawet nie wyobrażasz sobie jaką miałam minę wyglądając przez okno.... ;:306

Obrazek

Małgosiu ja co roku mam swoje pelargonie. ;:333 Ale nie zostawiam wszystkich donic, bo po prostu nie mam tyle miejsca na przechowanie ich.Biorę jedną skrzynkę , obcinam je krótko i rosną sobie przez zimę na parapecie. Wiosną robię z nich pełno młodych sadzonek . I co roku mam młode pelargonie... ;:173
Chryzantemki to Pipi, Purple i Salomon Pink....Piękne. Kupowałam tu na forum u Zosi Sangwinaria. Polecam... ;:333

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Maryniu na fotkach super się ogląda nawet wielką zimę, nawet przez okno jest OK. Gorzej w rzeczywistości . ;:306 W jednym pokoju u mnie zrobił się busz. Nie tylko Rubrum tu zagościła. Znalazło się miejsce na dwie komarzyce , oleandra, zielistki, pelargonie....Gdzie się nie obrócę tam donice.... ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego wieczorku wszystkim życzę...Trzymajcie się ciepło. ;:196
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kochani chciałam wam pokazać jaki piękny dzień dziś miałam, pełen ;:3 i wesoły...
Spędziłam go na długim spacerku z moją sunią...I to jest listopad????!!!!Nic na to nie wskazuje, może to kwiecień i zaraz będziemy się cieszyć nowymi kwiatuchami.....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Oznaki wiosny już mam...... ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Życzę nam wszystkim jak najdłużej tak pięknej pogody... :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Widać Olu, że uległaś chwili ;:138 ;:138 ;:138 ...aż Cię poniosło fotograficznie! ;:oj ;:433
U mnie wczoraj był taki cudowny dzień , aż się dusza radowała !Dzisiaj było nieco mniej ;:3 a zatem nie tak cieplutko jak wczoraj i wietrznie... Na jutro zapowiada się 15 st,u mnie... :tan

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Tak, Olu - taki cieoły listopad to może być co roku. ;:172
Te kolorowe, słoneczne i ciepłe dni to nam się bardzo należą.
Fajnie, że troszkę dłużej możemy się cieszyć cudnie przebarwionym ogrodem.
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Podejrzewam że miałam podobną minę kiedy przez jakieś 30 sekund padał śnieg - tym bardziej, że jednocześnie świeciło słońce ;:224 Nieźle małżonek narobił sobie powtórnej roboty :;230 ale poniekąd na własne życzenie ;:224
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Olu,pięknie uchwyciłaś swój jesienny ogród na fotografiach . Trawki, żurawki , kwiatostany zeschłych hortensji
i nawet piesia w oddali uchwyciłaś ;:215
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Olu :wit . Jesień przybrała całkiem fajne oblicze ;:224 . Takie złote kolory są bardzo ciekawe ;:333 . Chryzantemy masz bardzo ładne, zwłaszcza ta różowa ;:108 . Śniegu u mnie jeszcze nie było a pamiętam jak w zeszłym roku spadło tak na dzień kilkanaście cm ;:oj . Potem stopniał i znowu była jesień ;:306 . Przygody z kurtką nie zazdroszczę, marny podryw sobie ktoś wymyślił ;:131 . Trawki teraz bardzo ładnie się prezentują ;:138 . Trzymam kciuki za tą, którą zimujesz . Pozdrawiam i przyjemnej lektury życzę :wit .
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widzę że puerwszy śnieg miałaś.
Ja jeszcze nie.
Ale listopad i słoneczne dni też są .To fajnie.
Człowiek inaczej funkcjonuje jak jest słoneczko.
Masz pięknie różne chryzantemy. ;:215
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oleńko , na razie swoją Rubrum postawiłam do piwnicy , a jak pojadę na kontrolę to ją ewentualnie zabiorę do miasta , chociaż nie wiem czy jej się to spodoba :;230 .Ostatnio byłam zapracowana , ale zamknęłam już ogród na zimę i mogę złapać trochę oddechu .Potrzebny mi odpoczynek , czego i Tobie życzę ;:168
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kochani dziękuję wszystkim odwiedzającym za to że zajrzeliście do mnie. ;:196
To miłe jak nie pisze się do samego siebie, że jednak ktoś zagląda i czyta ... ;:173
Miałam parę dni temu już napisać, w Biedr.... jest wyprzedaż cebulowych po 1,99. Może komuś się przyda takie info. A dziś ,aż się zdziwiłam, bo klientka kupowała róże miniaturki w doniczce, wiecie po ile.....???
0,99 za sztukę.

Maryniu jak tu nie ulec chwili w taki piękny dzień. Niestety już robi się coraz bardziej zimno i wcześnie ciemno...
Ciekawe jaka ta zima w rzeczywistości będzie? ;:131 Mam nadzieję , że jeszcze tak prędko nie przyjdzie.

Obrazek

Beatko przydałby się taki ciepły okres jeszcze do grudnia. Potem miesiąc z lekkim mrozem, ze śniegiem i w styczniu życzyłabym już sobie wiosenkę..... ;:306 Nie wiesz czy da się załatwić? ;:224

Obrazek

Natalko sobie narobił roboty!!!??????? Mnie ! Bo ja potem tą wodę wylewałam.
Powiedział mi tylko ,że mogłam te beczki wciągnąć głębiej pod dach....no tak, moja wina! ;:306

Obrazek

Mimoza55 dziękuję za dobre słowa. Pieseł wszędzie się wciśnie. Tam gdzie ja , to i ona....
Czasami robię zdjęcie i nagle mi wejdzie byle jak w kadr. I po fotce....

Obrazek

Ewelinko wyjazd ci się udał, odpoczęłyście? Muszę cię odwiedzić w twoim wątku , bo ostatnio czasu nie miałam...Masz rację, chryzantemy ładne, chciałoby się więcej ich mieć w swoim ogrodzie tym okresie.
Zobaczę czy przetrwają zimę i wtedy może na przyszły rok się skuszę na inne. Tak samo z jeżówkami odmianowymi...

Obrazek

Aniu anabuko śnieg był przez moment ale wcale nie żal mi że szybko stopniał...Niech się wstrzyma jak najdłużej. Muszę pogodę śledzić aby jak najpóźniej okopczykować róże i okryć hortensje ogrodowe. Nie chcę ich za wcześnie wsadzać w agrowłókninę , bo potem się zaparzą w tym okryciu.

Obrazek

Eluś ;:168 moja Rubrum stoi w miejscu gdzie mam ją na oku, ale trawy vertigo wyniosłam na strych i jeszcze nie byłam do nich zajrzeć. A trzeba by było podejrzeć jak się mają....Jutro muszę iść na górę.
Ja mam ogród na co dzień , więc takie ostateczne rzeczy do zrobienia na razie zostawiam. Zawsze zdążę...
Ale też już za dużo do zrobienia nie mam. Tak, kochana odpoczywajmy....Należy nam się. ;:108
Zdążymy zatęsknić za tą ogrodową dłubaniną. Byle do pierwszych torebek z nasionkami w marketach....
Wtedy zaczniemy szaleństwo od nowa.... ;:306

Skończyły się fotki....Trzeba natworzyć nowych.
Miłego wieczoru wszystkim wam życzę. :wit
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Oleńko, a pewnie, że skorzystam z podpowiedzi o wyprzedaży, bo mam dwie duże donice i tam mogę zaryzykować z wyprzedażowymi cebulkami.
Tak, mnie też by się marzyła taka zima, tylko do końca stycznia ;:172 Ale wiem, że się takie mogą nam przytrafić, nie wiem kiedy następna taka będzie, ale wiem, że będzie na pewno. Może takiej doczekamy ;:108
Śliczną masz tę zielistkę. ;:215
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”