Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zaraz do ciebie lecę Beatko aby ci troszkę ulżyć na duszy :lol:
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lip 2006, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iza!! Co myśmy zrobiły???? U mnie pada już trzeci dzień i +10 stopni. A jak ta zima za kilka dni wróci ???? :(
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewo, jak do końca roku będziesz miała 200stron, to mnie znacznie "przegonisz" :lol:
Na zimy i lata z czasów naszej młodosci to już raczej nie mamy co liczyć :( Trzeba się przyzwyczając do nowego klimatu. Nie cieszą mnie wichury ani częste deszcze, ale lubię ciepło i za śniegiem nie tęsknię. Trochę na swięta w zasadzie by mi wystarczyło ;)

Marysiu, podobno nie ma osób niezastąpionych, ale dłuższa nieobecność kogoś, kto wcześniej był dość aktywny jest odczuwalna, czasem dość dotkliwie ;) No po prostu tęsknota człowieka zżera! Nie każ nam więcej za sobą tesknić, dobrze? ;:168

Wiesiu, bardzo dziękuję, ale po prawdzie to gratulacje należą się uczestnikom zlotu ;) :lol:

Beatko, wiosnę musi poprzedzać przedwiosnie i taki juz jego urok :(
Ale to nie potrwa długo! Jeszcze troszkę i wszystko sie zazieleni, zrobi sie ciepło i słonecznie :D
Widzę to już oczami duszy...

Jolciu, biegnij, biegnij! Nie wiem, czy udało mi się Beatke pocieszyc? :?

Ulko, nie panikuj! Wszystko jest ok :D Zima może próbować, ale już nie wróci (najwyżej przymrozek w nocy moze być). Jest ciepło? Jest! A bedzie jeszcze cieplej, wiec się cieszmy ;:1
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

Izuniu, po tych harcach nareszcie oaza spokoju w Twoim pięknym ogrodzie.
Aż miło zrobiło się na sercu, takie ciepło emanuje z tych zdjęć.
Pozdrawiam.
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dorotko, bardzo się cieszę, że dobrze czujesz się w moim ogródku :D
Pozdrawiam Cię serdecznie!
Awatar użytkownika
atomek
100p
100p
Od: 26 lip 2006, o 23:05

Post »

Iza gratuluję, tyle stron niesamowite już 202
Obrazek
;:85
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46

Post »

Dobry wieczór :)

Gratuacje Izo tych 202 stron :D Ależ tu się działo :) A mnie nie było :( Szkoda :( W pracy mam ksywkę "jędza" - mogłam się Wam przydać ;) :D Zwłaszcza, że tu były same miłe czarodziejki :)
U mnie przygotowania do wiosny na całego. Zakupiłam trochę nasionek i od razu mi lepiej na duszy :) Między innymi fasolnik egipski i strelicję. Patrzę sobie na nie a w międzyczasie posadziłam cebulę na szczypiorek. Żeby nie wyjść z wprawy :)

Pozdrawiam serdecznie
Mirka
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38

Post »

Izo dostałam cynk , że chłopów rozdają u Ciebie .... i spóźniłam się i na rozdawanie i na sabat ;:98
Ale pogratulować jeszcze myślę , że nie jast za późno :D
Gratuluję z całego serducha tak wielu tak ciekawych stron , oby tak dalej i oby jeszcze wiecej ;:136
ObrazekObrazekObrazek
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

Ja w tamtym roku też kupiłam fasolnik i wyszedł mi jakiś powój . Nie było ani jednego kwiatka i nawet liście były nie takie , a tak na niego chorowałam .
Nie wszyscy producenci nasion są uczciwi o czym ja się przekonałam.
Strelicję już mam 20 centymetrową :P a nasionka kupiłam na allegro.
Zyczę ci Mirko aby ci wyszły strelicje tak jak mi :lol:
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p

Post »

Dzięki Jolu za życzenia :D Niech Twoja rośnie duża i zdrowa ( a moja razem z nią) :) Szczerze mówiąc martwię się o ten fasolnik trochę, bo w ferworze zakupów Pan mi podrzucił go z innej firmy niż chciałam, ale potraktuję to jako eksperyment. Potem podzielę się uwagami :)

Pozdrawiam :)
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izuniu już zrobiłam podjazd mojemu M. Krzyża nie czuję, ale przedwiośnie w styczniu!!!! Teraz musimy się nauczyć coś o uprawie drzewek pomarańczowych, bo jak tak dalej będzie to musimy się przestawić na cytrusy :D .
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Radosiu, bardzo dziękuję ;:79

Mirko, dziękuję za gratulacje! Szkoda, ze nie byłaś na zlocie, następnym razem trzeba będzie rozpuścić wici, zeby wszyscy chętni zdążyli :D
Fajnie,. że możesz sobie poprawić nastrój zakupami nasion. Ja muszę czekać, aż będę mogła wpaść do ogródka ze szpadlem w ręce :lol: Nasion dokupować już nie mogę, bo musiałabym najpierw przysposobić dla nich jakiś kawałek ugoru, a na to nie mam czasu.
Ale nic to, przecież zamawiałyśmy wiosnę na 8 marca ;)

Basiu, na życzenia i gratulacje nigdy nie jest za późno ;) dziękuję!
Nie jesteś jedyna, która nie zdążyła na sabat. Chyba będzie trzeba to powtórzyć :D
A chłopa zawsze mozna jeszcze poszukać ;)

Jolciu, a ten fasolnik nie był przypadkiem od Legutki? :P

Beatko, widziałam podjazd ;:215
Bea pisze:...Teraz musimy się nauczyć coś o uprawie drzewek pomarańczowych, bo jak tak dalej będzie to musimy się przestawić na cytrusy Very Happy
Nie miałabym nic przeciwko temu :lol:
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p

Post »

Witam :)
Izo, więc na następny zlot - wpisuję się już na listę chętnych ;) A u mnie dzisiaj zima zawitała na całego. Zimno, wieje i pada śnieg. Przecież chyba już jakieś przedwiośnie powinno chyba być?
Pytasz Jolę o fasolnik od Legutki. Czyżbyś Ty też miała z nim złe doświadczenia? Bo ten mój jest właśnie z tej firmy :( W tamtym roku miałam większość nasion właśnie od L. i sporo z nich nie spełniło moich oczekiwań, np. poziomka, werbena. Najpierw myślałam że to moja wina, ale te, które kupiłam w Lidlu, były OK. Suchy bukiet z zatrawiana mam do dziś :) Dlatego w tym roku kupiłam z innej firmy, a ten fasolnik od L. to nieuwaga moja i sprzedawcy (?). Na wszelki wypadek dokupiłam dzisiaj fasolkę ozdobną i powój trójbarwny. Zrobię mieszankę i może coś z tego będzie ? :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”