Lobelia Cz. 1
- sylwia75
- 100p
- Od: 19 lut 2012, o 22:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Lobelia
lobuzka byłabym wdzięczna jakbyś po przepikowaniu lobelki wrzuciła jakąś fotkę.W tamtym roku moja przygoda z sianiem tych kwiatków raczej zakończyła się marnym efektem ale twarda jestem i się nie poddaję ,ja po prostu uwielbiam latem jak mi z każdego kątka spływają kwitnące roślinki,a kupowanie gotowych to nie na moją kieszeń
Pozdrawiam Sylwia
sylwia .....z ta lobelia to sie wcale tak nie boj......Ja nie mam duzego doswiadczenia w sianiu ,ale zrobilam eksperyment i teraz zawsze będę tak robic......pierwsza czesc lobelli przepikowalam jak byla bardzo mala to ta po prawej......Natrudzilam sie i naklnelam...bo naprawde jest delikatna.....Gruga czesc pikowalam po 3 tygodniach jak juz byla o wiele wieksza.....I powiem ci tak.......Ta wieksza sie pikuje lepiej...bo ona jak sie rozrosnieto tworzy taki dywan..i pozniej dzielisz ja normalnie jak kromki chleba wczoraj pikowanie tej wiekszej lobelli zajelo mi 15 minut.Teraz zawsze będę tak robic.każdy ma swoj sposob
Przepraszam,ale nie mam mozliwosci uzywania polskich liter Kasia
-
- 500p
- Od: 13 lut 2011, o 14:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czy macie może zdjęcia swoich lobelii zwisających?
- rapunzel
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
Moje pierwsze wysiane lobelie po przepikowaniu zapleśniały, więc musiałam wszystko wywalić. Te z tabletek z lidla wykiełkowały i o dziwo z jednej tabletki jedna roślinka, więc mam po dwie sztuki na małą doniczkę w multidoniczkę. Z pikowanie nie mam w związku z tym zamiaru się spieszyć.
- edi13
- 1000p
- Od: 14 maja 2007, o 13:21
Moja pierwsza lobelia
- lobuzka
- Od: 8 mar 2010, o 21:38
Dzisiaj popikowałam moją.
Sylwia75 wrzucę fotki, jak lobelka "otrząśnie się z szoku" . Bądź twarda!! Nie poddawaj się
Rapunzel pleśń to zmora w tym roku (sporo osób na forum o tym pisze)- coś z tą ziemią nie tak!!
Sylwia75 wrzucę fotki, jak lobelka "otrząśnie się z szoku" . Bądź twarda!! Nie poddawaj się
Rapunzel pleśń to zmora w tym roku (sporo osób na forum o tym pisze)- coś z tą ziemią nie tak!!
Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jest tylko woda. Albert Einstein
Pozdrawiam Aneta.
Pozdrawiam Aneta.
pewnie ze fajny i jaki ekonomiczny heheheh...w opakowaniu jest 200 szt .dziurki tylko robie od spodu.rozgrzewam srubokret na gazie i pozniej 7-10 kubkow na raz....szybko sie robi
- sylwia75
- 100p
- Od: 19 lut 2012, o 22:49
Oj cate72,wygląda to na koronkową robotę,a to zaledwie 15 minut,ale nie powiem chyba też odwalę ten pomysł z kubeczkami
Moją też siałam jakis miesiąc temu ale jest podobna jak u edi13
Od 2 dni mam okno na stałe już otwarte(uchylone),myślę że już koniec niańczenia się-czas na hartowanie
Moją też siałam jakis miesiąc temu ale jest podobna jak u edi13
Od 2 dni mam okno na stałe już otwarte(uchylone),myślę że już koniec niańczenia się-czas na hartowanie
Pozdrawiam Sylwia
pomysl z kubeczkami jest dobry bo wszystkie sa w takim samym rozmiarze pozniej wstawiam do kartonika po warzywach(biore z marketu)i jezeli ktos ma waski parapet to tym kartonem sie poszerza troche parapet..........chyba troche namacilam
- polemika_schola
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 5 lut 2012, o 12:50
moja lobelka też już przepikowana ale widze że moje przy waszych to jak mizernoty wyglądają
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
to moja! Moja mała duma
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Jak zrobi się widno to pokażę swoją lobelię