Moje zieloniutkie i nie tylko
-
- 200p
- Od: 29 lis 2008, o 18:59
Ja z tą sadzonką na poprzednim zdjęciu zrobiłam tak:Koniec sadzonki umaczałam w ukorzeniaczu,do miniszklarenki nasypałam piasku,zmoczyłam go a szczepkę położyłam na piasku i czekałam.Dopiero jak puściła korzonki to posadziłam do doniczki.Najzabawniejsze jest to,że w tej miniszklarence było kilka roślinek sucholubnych i jak przygotowywałam doniczki do ich posadzenia to pomyliłam worki z ziemią.Wszystkie są posadzone w ziemi do paprotek wymieszanej z piaskiem .Przyjęły się nad wyraz dobrze i szybko,a ja zauważyłam pomyłkę dopiero jak postawiłam obok nich roślinki w ziemi do kaktusów.
- karolaipiotr
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lut 2009, o 20:29
- anoli
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Hibeczek zapowiada się pięknie - żółciutki jak słoneczko Cena rewelacyjna. Myślę, że masz bardzo dobry sposób na epiphyllum, tylko dość długo się czeka na efekty, ale warto Bukiet przepiękny dostałaś, żeby mój się tak postarał
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- Zgredo
- -Moderator Forum-.
- Od: 1 maja 2008, o 15:42
bablinko, znalazłam w tę trzecią żyworódkę (dziwię się, że wcześniej mi umknęła...) To ta
. Nazwy pewnie nie kojarzysz? Mogła bym się uśmiechnąć po taką kiedyś...?
Edit: znalazłam w wikipedii taką fotkę
-Kalanchoe marmolata, oraz kilka innych jeszcze... i z tego, co tam piszą, wszystkie Kalanchoe wytwarzają rozmnóżki na liściach...
. Nazwy pewnie nie kojarzysz? Mogła bym się uśmiechnąć po taką kiedyś...?
Edit: znalazłam w wikipedii taką fotkę
-Kalanchoe marmolata, oraz kilka innych jeszcze... i z tego, co tam piszą, wszystkie Kalanchoe wytwarzają rozmnóżki na liściach...
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Moje... wszystko
- anoli
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
Gdyby udało Ci się ustalić nazwę tej trzeciej napisz proszę Oj chyba nie wszystkie, a przynajmniej nie te kwitnące, przynajmniej moje tego nie obią, a szkoda :P
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- Zgredo
- -Moderator Forum-.
- Od: 1 maja 2008, o 15:42
Poszukuje, ale już widzę, że to wcale nie komplet! http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%BBywor ... ka_omszona świetnie wygląda...!
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Moje... wszystko
-
- 200p
Zgredo,masz rację,że wszystkie kalanchoe wytwarzają rozmnóżki z liści,ale nie wszystkie w ten sam sposób.Kalanchoe tomentosa robi to tak
Można je porównać do gruboszy.Jak z rośliny odpadnie listek(lub jak same go urwiemy ),to wystarczy położyć go na ziemi i on sam sobie poradzi.W podobny sposób można rozmnażać np. sukulenty,które mają liście,grubosze.
Można je porównać do gruboszy.Jak z rośliny odpadnie listek(lub jak same go urwiemy ),to wystarczy położyć go na ziemi i on sam sobie poradzi.W podobny sposób można rozmnażać np. sukulenty,które mają liście,grubosze.
-
- 200p