Datura - dyskusje,prezentacje kwitnień Cz.1(0.6.2006 - 12.2007)

Rośliny doniczkowe
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwika
500p
500p
Od: 17 paź 2006, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Mszyca pisze:Ludzie!!!!!
Jakie cuda, nigdy nie widziałam takich pięknych datur o różnych kolorach kwiatów. Prześliczne.

Te kolorowe cudeńka trzeba zimą przechowywać w pomieszczeniach?
Czy może są już takie odmiany które wytrzymują naszą zimę?
Jeśli ogrodnicy nie postarali się wyhodować zimotrwałej wieloletniej datury, to mnie nie pozostaje nic innego jak tylko zazdrosnym okiem podziwiać Wasze cudeńka.
KaRo ma racje!!!

Niestety jeszcze nie wychodowano takiej odmiany wieloletniej zimnotrwałej. :wink:
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
HANECZKA28
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 29 wrz 2008, o 07:59

Post »

Witam Ciebie bardzo goraco :D ;:114 . Datura z reguły nie lubi miejsc nasłonecznionych w cieniu czuje sie doskonale ja mam swoje datury tylko w cieniu gdyz na słońcu po pierwsze potrzebuja bardzo duzo wody a po drugie słońce spala ich liscie .Jezeli tylko bedziesz regularniem ja zasilac i podlewac na pewno odwdzieczy sie Tobie pieknymi kwiatami :) ,jaka masz odmiane datury wklej zdjecia pozdrawiam gorąco

HANECZKA
lukasz4511
100p
100p
Od: 5 mar 2009, o 17:54

DATURY

Post »

Mam pytanie związane z daturami. Czy lepiej rosną na pełnym słońcu czy też w cieniu.
Awatar użytkownika
iwika
500p
500p
Od: 17 paź 2006, o 14:08
Kontakt:

Post »

Ja to już miałam we wszystkich miejscach :evil: , no i musze powiedzieć tak że wkopane do ziemi b. dobrze rosną w słońcu ale kwiaty w upały szybko przekwitają :(
Znowu w całkowitym cieniu późno zakwitły.
Najlepiej mi rosły te co drzeka je przed słońcem osłaniały między 11-14 godz.
Przy nich trzeba zachować umiar. A i ważne zależy od wielkośći donicy jak jest za mała to szybko wysycha i trzeba często podlewać z lenistwa przelewamy i potem faczeją liście bo korzenie nie oddychają. Za duża powoduje że roślina rośnie a nie kwitnie.
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Zablokowany

Wróć do „Rośliny DONICZKOWE, balkonowe, egzotyczne, tarasowe. Diagnostyka, identyfikacja, porady”