Galeria Anitaaa.Mieczyki, gladiole kolekcjonerskie Anity.
- Anitaaa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 maja 2008, o 14:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mieczyki, gladiole kolekcjonerskie Anity.
Agapa
A ty niedobra nie przyjechałaś do mnie w sezonie
amba19 często czytam te słowa
rotos
Adamie mogę Cię tylko
Hestia
Kavalerski Povalec
Ostatnio fascynują mnie exotyki
Wyglądaj jakby je wciornastki pogryzły.
Piękna odmiana jako nowość ,zakwitła cebula zgniła .
A ty niedobra nie przyjechałaś do mnie w sezonie
amba19 często czytam te słowa
rotos
Adamie mogę Cię tylko
Hestia
Kavalerski Povalec
Ostatnio fascynują mnie exotyki
Wyglądaj jakby je wciornastki pogryzły.
Piękna odmiana jako nowość ,zakwitła cebula zgniła .
- Anitaaa
- Kontakt:
Ocieplam wątek.
[/img]
[/img]
- georginja
- 500p
- Od: 4 paź 2012, o 01:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj ciepło, ciepło . Prosimy gorąco.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 26&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
- Agnieszka02
- 10p - Początkujący
- Od: 24 mar 2011, o 12:33
Anita,
jestem pod wielkim wrażeniem po obejrzeniu Twoich mieczyków.
Ja nie wyobrażam sobie ogrodu bez tych kwiatów, tymczasem muszę zacząć hodowlę od nowa, spotkało mnie przykre doświadczenie, wszystkie cebulki musiałam wyrzucić, prawdopodobnie zostały zainfekowane. Kwiaty w ogóle nie zakwitały, tylko usychały w pąkach ... Było to szalenie przykre dla mnie, aż obawiam się czy przypadkiem historia się nie powtórzy. Pomimo wszystko odważę się zacząć wszystko od początku. Mam w związku z tym prośbę, kiedy można liczyć na najpełniejszą ofertę mieczyków w Twoim sklepie. Najchętniej kupwałabym już, ale to chyba przesada
jestem pod wielkim wrażeniem po obejrzeniu Twoich mieczyków.
Ja nie wyobrażam sobie ogrodu bez tych kwiatów, tymczasem muszę zacząć hodowlę od nowa, spotkało mnie przykre doświadczenie, wszystkie cebulki musiałam wyrzucić, prawdopodobnie zostały zainfekowane. Kwiaty w ogóle nie zakwitały, tylko usychały w pąkach ... Było to szalenie przykre dla mnie, aż obawiam się czy przypadkiem historia się nie powtórzy. Pomimo wszystko odważę się zacząć wszystko od początku. Mam w związku z tym prośbę, kiedy można liczyć na najpełniejszą ofertę mieczyków w Twoim sklepie. Najchętniej kupwałabym już, ale to chyba przesada
Pozdrawiam
Agnieszka
Agnieszka
- misia53
- Od: 3 paź 2011, o 00:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Anitko, przepiękną masz kolekcję swoich mieczyków, czekam z na wiosnę zeby wysadzić od Ciebie i cieszyć się nimi w moim ogrodzie. Jestem pełna podziwu ,wielkie gratulacje.Anitaaa pisze:Mówisz i masz
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
- Anitaaa
- Kontakt:
Agnieszka02
Witaj czy stosowałaś zbiegi ochronne moczenie przed sadzeniem,opryski w sezonie?
Kiedyś nie widziałam nawet,że istnieją wciornastki na gladiolach jak wyrządzają szkody
Sadziłam kiedyś bez zaprawiania nie pryskałam w sezonie efekt, jak u Ciebie .
Moja oferta powoli się kurczy,ubywa jest jeszcze dużo fajnych odmian ,w mix niespodzianki
misia53
Dziękuję już niedługo będziesz się ciszyć
Witaj czy stosowałaś zbiegi ochronne moczenie przed sadzeniem,opryski w sezonie?
Kiedyś nie widziałam nawet,że istnieją wciornastki na gladiolach jak wyrządzają szkody
Sadziłam kiedyś bez zaprawiania nie pryskałam w sezonie efekt, jak u Ciebie .
Moja oferta powoli się kurczy,ubywa jest jeszcze dużo fajnych odmian ,w mix niespodzianki
misia53
Dziękuję już niedługo będziesz się ciszyć
- Agnieszka02
- 10p - Początkujący
Anitaaa
Dobra, niech będzie - moja wina, nie robiłam oprysków, bo moczenie przed sadzeniem i owszem, choć też od niedawna.
Ale ja całe życie nie robiłam oprysków mieczyków, a trochę już żyję na tym świecie .
Tym sposobem moja wieloletnia kolekcja obróciła się wniwecz ..........
Właśnie zrobiłam zakupy w e-sklepie po przeczytaniu Twojego postu, mając na uwadze, że mogą mi umknąć niektóre odmiany,szkoda tylko, że te cebulki, które najbardziej mi się podobały były tylko w śladowych ilościach, ale i to wzięłam ........
Miało być na począteko mało, wyszło trochę więcej i teraz będę robiła wszystko by historia się nie powtórzyła.
Pozdrawiam gorąco
Agnieszka
Dobra, niech będzie - moja wina, nie robiłam oprysków, bo moczenie przed sadzeniem i owszem, choć też od niedawna.
Ale ja całe życie nie robiłam oprysków mieczyków, a trochę już żyję na tym świecie .
Tym sposobem moja wieloletnia kolekcja obróciła się wniwecz ..........
Właśnie zrobiłam zakupy w e-sklepie po przeczytaniu Twojego postu, mając na uwadze, że mogą mi umknąć niektóre odmiany,szkoda tylko, że te cebulki, które najbardziej mi się podobały były tylko w śladowych ilościach, ale i to wzięłam ........
Miało być na począteko mało, wyszło trochę więcej i teraz będę robiła wszystko by historia się nie powtórzyła.
Pozdrawiam gorąco
Agnieszka
Pozdrawiam
Agnieszka
Agnieszka
- Anitaaa
- Kontakt:
Agnieszka02
Gratuluje wyboru zobaczysz jakie piękne będziesz miała,znajomi pozazdroszczą.
Czekam w sezonie na fotorelację
Gratuluje wyboru zobaczysz jakie piękne będziesz miała,znajomi pozazdroszczą.
Czekam w sezonie na fotorelację
- Agnieszka02
- 10p - Początkujący
To znaczy, że muszę postarać się podwójnie.
Przynajmniej będę się starała.
Pozdawiam serdecznie
Agnieszka
Przynajmniej będę się starała.
Pozdawiam serdecznie
Agnieszka
Pozdrawiam
Agnieszka
Agnieszka
Witam,
chciałabym zapytać jeszcze o zaprawianie cebulek przed posadzeniem:
- czy można zmieszać środek przeciwgrzybiczy z tym przeciwko wciornastkowi i wymoczyć za jednym razem ? jeśli tak to jak długo muszą cebulki być w roztworze ?
Jeśli nie to najpierw przeciwko grzybom a potem przeciwko wciornastkowi , czy na odwrót ?
Jak długo należy moczyć w płynie przeciwgrzybicznym , a jak długo przeciwko wciornastkowi ?
Ile godzin ?
W jakich odstępach czasu należy wykonać te zabiegi ? Może być jeden po drugim , czy muszą cebulki wyschnąć po jednym , a dopiero wykonać drugi ?
Czy zabiegi należy zrobić bezpośrednio przed posadzeniem , czy można je wykonać np już teraz ?
Czy cebulki powinny wyschnąć przed posadzeniem , czy mogą być wilgotne ?
Niby prosty zabieg , a tyle wątpliwości. Bardzo proszę o odpowiedź , z góry dziękuję.
chciałabym zapytać jeszcze o zaprawianie cebulek przed posadzeniem:
- czy można zmieszać środek przeciwgrzybiczy z tym przeciwko wciornastkowi i wymoczyć za jednym razem ? jeśli tak to jak długo muszą cebulki być w roztworze ?
Jeśli nie to najpierw przeciwko grzybom a potem przeciwko wciornastkowi , czy na odwrót ?
Jak długo należy moczyć w płynie przeciwgrzybicznym , a jak długo przeciwko wciornastkowi ?
Ile godzin ?
W jakich odstępach czasu należy wykonać te zabiegi ? Może być jeden po drugim , czy muszą cebulki wyschnąć po jednym , a dopiero wykonać drugi ?
Czy zabiegi należy zrobić bezpośrednio przed posadzeniem , czy można je wykonać np już teraz ?
Czy cebulki powinny wyschnąć przed posadzeniem , czy mogą być wilgotne ?
Niby prosty zabieg , a tyle wątpliwości. Bardzo proszę o odpowiedź , z góry dziękuję.
- Anitaaa
- Kontakt:
Pójdę na łatwiznę podam link do blogu.
http://www.gladiole.pl/?page_id=2
Troszkę jestem zajęta przygotowaniami świątecznymi mam dużą rodzinkę
jeśli nie pomogę w ten sposób,to napisz odpowiem.
http://www.gladiole.pl/?page_id=2
Troszkę jestem zajęta przygotowaniami świątecznymi mam dużą rodzinkę
jeśli nie pomogę w ten sposób,to napisz odpowiem.