PODRÓŻE do ciekawych miejsc.
- nyskadu
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: PODRÓŻE do ciekawych miejsc.
Ależ widoki aż dech zapiera....
Szok ! Jak wiele jest tych pięknych widoków
Za oknem śnieg, nie wiesz co ze sobą zrobić ? ogrody zimowe są Twoim zajęciem na ponure zimowe dni
Na zimowe wieczory, na szczęście coraz to krótsze, jeszcze jeden filmik. Tym razem odmienne, ubogie w roślinność krajobrazy z Jordanii. Petra czyli starożytne miasto Nabatejczyków (III w. p.n.e - I w.n.e) to jeden z nowych siedmiu cudów świata. Na zdjęciach między innymi wędrówka wąwozem, szczeliną As-Sik do Skarbca Faraona, grobowce królewskie, Pałac Córki Faraona, teatr, wspinaczka do Klasztoru i po otaczających go wzgórzach. Druga, krótsza część filmu to Wadi Rum czyli wyprawa jeepami śladami Lawrence'a z Arabii.
http://picasaweb.google.com/10439718257 ... 3423018978
A to kilka zdjęć z tego filmu.
A tu dalszy ciąg jordańskiej przygody (AQABA, AMMAN, JERASH, NEBO, MADABA, zamki krzyżowców: KARAK, ASH SHOWBAK)
https://picasaweb.google.com/1004024951 ... 5805923890
http://picasaweb.google.com/10439718257 ... 3423018978
A to kilka zdjęć z tego filmu.
A tu dalszy ciąg jordańskiej przygody (AQABA, AMMAN, JERASH, NEBO, MADABA, zamki krzyżowców: KARAK, ASH SHOWBAK)
https://picasaweb.google.com/1004024951 ... 5805923890
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Lata wcześniejsze
- kasik 69
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale ci zazdroszczę takich widoków
-
- 100p
- Od: 9 maja 2009, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przy okazji pięknych podróży - może ktoś z forumowiczów wie: które biuro podróży organizuje wyprawy wiosną do ogrodów Keukenhof?
Np. Rainbows Tour i kilka innych. Wrzuć w google wycieczka Keukenhof i pokażą się między innymi linki do innych biur podróży organizujących takie wycieczki.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Lata wcześniejsze
- tadeo
- Od: 1 mar 2009, o 11:28
Jolu.Są biura organizujące wyjazdy ale większości do krajów beneluksu,wtedy wizyta w keukenhof jest tylko na połowę dnia.Prawdopodobnie nasi forumowicze pojadą to można razem cos zorganizować.Ja w tym roku jadę do niemiec i dwa wypady. do ogrodów na paradę.po powrocie w ubiegłym roku zgadałem się że kilkunastu znajomych było w tym czasie na paradzie
Moi drodzy wchodziłem kiedy otwarto kasy w keukenhof i wychodziłem kiedy je zamykano o 18.
Jolu zobacz pw.
Moi drodzy wchodziłem kiedy otwarto kasy w keukenhof i wychodziłem kiedy je zamykano o 18.
Jolu zobacz pw.
Uśmiechnij się jutro będzie lepiej. Tadeo
Mój Ogród-moje miejsce wypoczynku ! Mój Ogród-moje miejsce wypoczynku cz.2
Mój ogród- zdjęcia1 -zdjęcia 2 Zajrzyj koniecznie
-
- 100p
Dziękuję za info, ale faktycznie nieściśle się wyraziłam, bo chodzi mi o wycieczki 1-2 dniowe. Wpisanie w google na niewiele się zdało, oprócz super tłumaczonej strony samego ogrodu, która dla wersji polskiej zaczyna się tak: " jeśli kiedykolwiek marzyć wydatków dzień otoczony wspaniałą kwiaty, a następnie Ogrody Keukenhof w Holandii nie będzie cię rozczarować." i dalej: " Można łatwo znaleźć się zagubiony w różnych kolorach, które wybuchają z tulipanów sam". No nic tylko Kali kochać i Kali uciąć. Po tym tłumaczeniu zdecydowałam jadę żarówki oglądać. Podaję stronę-http://pl.thecircumference.org/keukenhof-netherlands
-
- 100p
Dopowiadam jeszcze o wycieczce do parku - nie chcę być niegrzeczna, ale po raz kolejny sprawdziłam oferty wycieczek, w tym BP Rainbow Tours, bo wprawdzie kraje Beneluksu są, ale kto by tam ogrody oglądał. Owszem jedno biuro ma w programie mój cel i to zwiedzanie przez pół dnia, ale jest to 7 dniowy rejs statkiem za t y l k o 8495zł + 590 zł samolot i 133 USD na wstępy. No darmocha. W tej cenie to można obejrzeć atrakcyjniejsze zakątki świata...
- tadeo
Jolu.no to jest tak jak napisałem.W ubiegłym roku znalazlem wycieczkę chyba z Koszalina z jakiegoś biura małego,było to tylko do keukenhof,dlatego warto zorganizować coś samemu lub i z innymi znajomymi.Za te kwoty kwoty co podałaś to będziesz na seszelach.
-
- 100p
Dziękuję za błyskawiczną odpowiedź. A czy mógłbyś jeszcze podpowiedzieć o paradzie kwiatów, bo nie wiem czy dobrze doczytałam: Parada Kwiatowa odbywa się w 3 sobotę kwietnia i wyrusza z Noordwijk i dociera do Haarlem. Przejeżdża przez miejscowości, w których uprawiane są rośliny cebulowe, tzw. okręg cebulowy (Voorhout, Sassenheim, Lisse, Hillegom)? Z góry dziękuję.
- tadeo
Jolu tak poczatek parady jest w Noordwijk,wg.mnie tam warto pojechać ale wczesnie rano warto tam być okolo osmej bo będzie problem aby blisko zaparkować.rozpoczyna się nad morzem i staraj się dojechać tam jak najbliżej,jak znajde mapki i foldery z roku 2010 to wkleje.