W.o. Psach cz.8 (2009.09 - 2011.02)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
harpia411
200p
200p
Od: 8 paź 2009, o 16:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W.o. Psach cz.8 (2009.09 - ...)

Post »

goni@k pisze:Czy spotkaliście się z nieuzasadnioną (tak się wydaje ) agresywnością Jack Russel Terrier.
Sunia mojej siostry, która ma niespełna rok atakuje bez ostrzeżenia.
Robi to nawet w obecności gospodarzy. Agresja skierowana jest zarówno do osób dorosłych jak i do dzieci. Nawet zwyczajne pogłaskanie psa kończy się ugryzieniem.
Potrafi wystartowac z zębiskami nawet to swojej pani .
Jestem zszokowana ponieważ sama mam psy i są to duże wilki, które nigdy się tak nie zachowywały.
Nie umiemy wytłumaczyc takiego zachowania u psa :? :? :?

To jest efekt złego wychowania.Na pewno psa rozpuścili do granic możliwości,gdy był malutki kłapał zębami to ich to bawiło .Teraz gdy dorósł jest to problemem.

Terriera trzeba wychowywać od szczeniaka konsekwentnie.Przyszli posiadacze psów tej rasy powinni zdawać sobie sprawę z tego, że te małe, bystre pieski mają nadal serce i pasję teriera użytkowego. Ta rasa potrzebuje wiele uwagi, ruchu i ćwiczeń oraz zdecydowanego właściciela, który przekona swojego psa, że to nie on rządzi, chociaż tak mu się wydaje.
Osobiście polecam skontaktować się z dobrym behawiorystą,który podpowie im co robić aby pies się zmienił.

http://www.zoopsychologia.com.pl/
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=29378" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
smonika
500p
500p
Od: 29 gru 2008, o 18:51

Post »

Goni@k! Jestem najszczęśliwszą posiadaczką mieszańca teriera walijskiego i od razu Ci powiem, że nie zamieniłabym tego :twisted: na żadnego ;:170 . W domu pies idealny, na spacerach słucha się bezwzględnie poleceń do momentu aż nie namierzy na horyzoncie czegoś żywego. Tak więc psy czy koty są na cenzurowanym...Oczywiście od reguły są wyjątki - kilka piesków z którymi Bela pięknie się bawi. Co do ludzi - poza domem - każdy wróg -sama nie zaatakuje, ale kto wyciągnie rękę... Jednak kto przyjdzie do domu jest przyjacielem już do końca życia. Powód takiego zachowania mojej suni to nie wychowanie, ale pogryzienie przez duże psy za czasów szczenięcych. Teraz gdy jest większa i czuje się mocniejsza atakuje i w dodatku nadpobudliwy charakter teriera...
A tak wygląda na spacerze zimą: Obrazek
Pozdrawiam, Monika
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2006, o 13:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Beatko ( Nalewko) dzięki za sugestie, siostra bierze pod uwagę pomoc fachowca, bo sytuacja jest mocno problematyczna.
Moniko, piękny ten Twój piesio :wit
Niestety sunia siostry potrafi zaatakować gościa, którzy dłuższy czas już przebywa u nich w domu i to jest dziwne :roll: .
szarotka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 6 cze 2008, o 14:43

Post »

Obrazek

Moja zimowa Ronia :)
500p
500p

Post »

Piękna ;:63 Uwielbiam teriery!
Pozdrawiam, Monika
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

Piękne te futerka pokazujecie :)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

"Konflikt sąsiedzki w Chochołowie
W zemście chciał spalić sąsiadowi psa

Pies mógł stać się ofiarą sporu o miedzę w podhalańskim Chochołowie.
Najpierw Jan P. strzelał do pupila sąsiada z wiatrówki i rzucał w niego kamieniami.
Kiedy tak nie udało mu się zrobić krzywdy, mężczyzna oblał go łatwopalną cieczą i próbował podpalić.
Do tragedii nie doszło, bo zapałki były wilgotne."
http://dziennik.pl/wydarzenia/article45 ... i_psa.html

b/k :evil:
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Hanuś ja na takich nie mam słów.

Z każdym dniem więcej dowiaduje się o moim Reksie, wiem na pewno boi się przepaści, schodów i tak

- wczoraj chcieliśmy iść pasażem handlowym schodami w dół, na widok schodów położył się i dygotał, patrzył błagalnie w oczy, ok w tył zwrot,

- do sklepu dla zwierząt chodziło o zakup akcesorii dla niego były tam trzy schodki dramat, wejście i zamknięcie drzwi
to trząsł się jak galareta w rekordowym tempie przymiarka i wypad ze sklepu,

na spacerze, po ulicach nic go nie obchodzi, spokojny, no może trochę jeszcze ciągnie, drogę do domu zna.

W domu bardzo spokojny, nie zna zabawy wczoraj wnuczka rzucała małą piłeczką wyrażnie się bał ale po chwili poczuł, że to zabawa, dziś już na powitanie przyniósł piłeczkę.

Dziś był spacer nad morze i tu ponownie schody aby zejść na plażę - zaparł się łapami i patrzył wiernie a moze błagalnie w oczy, M jednak głaskał, nie bój sie, no idziemy powoli, powolutki, dobry pies itp.itp. schodził początkowo nawet piszczał pod koniec już zszedł bez oporu, na plaży zachowywał się spokojnie, turlał się w śniegu, mewy i kaczki mu nie przeszkadzały, nie zwraca uwagi, ale powrót był już inna droga bez schodów.

Przed wejściem na plaży postawiony jest duży nie wiem z czego z metalu czy brązu duży mors jak go zobaczył skulił ogon i w tył, nie było sensu go stresować, trudno poszliśmy inną drogą.

Z miski metalowej nie je boi się, w ogóle to muszę dać mu ręki żeby zachęcić aby nie bał się z miski jeść, to dla niego, to taki uraz pewnie schoniskowy.

M to jest jego pan, to widać a ja owszem od spraw organizacyjnych, czyli jak na razie wzajemnie się jeszcze poznajemy, uznaliśmy, że bardzo nam a szczególnie M ufa skoro zszedł z tych schodów, chcemy powoli przełamywać jego strach, nie wiem czy to dobrze.

Po powrocie z morza zaliczyliśmy lecznicę krótka wizyta zapoznawcza, w piątek wizyta niech się pochwali jaki jest zdrowy albo się poskarży swojemu panu doktorowi.

Nie reaguje na dzwonek, telefon, ale skacze na drzwi jak słyszy, że przyszedł M otwiera drzwi a tak to spokojny, nie broi. Reaguje natomiast na szczekanie psów, choć nie jest agresywny, przyjazny do innych psów.

jak Reks czeka na swojego pana

Obrazek
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
szarotka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 6 cze 2008, o 14:43

Post »

Reks aż podniósł ucho, żeby lepiej słyszeć kiedy Pan przyjdzie :) Widać, że mu u Was jest bardzo dobrze. Nie wiadomo, co biedaczek w swoim życiu już musiał przejść. Ale za to teraz będzie bardzo wdzięcznym psem.
Pozdrawiam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Dawno tu nie zaglądałam, więc dzisiaj nadrobiłam zaległości. Powiem, ze wszystkie psiaczki macie przecudne - i te małe i te duże!

A tutaj moja mała bestia :)

Kudłatek przed wizytą u fryzjera...

Obrazek

Obrazek

Wczoraj w kąpieli...

Obrazek

I dzisiaj...

Obrazek

Obrazek

Zdjęcia nie są najlepsze, bo to niełatwy cel do uchwycenia :twisted:
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Moniko - piesek cudowny.
Tara - jak niewiele potrzeba człowiekowi do szczęścia, tylko psa :) Fajnie, że tak dobrze żyje się Wam z Reksem.
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p
Od: 1 kwie 2009, o 14:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Kochani! Ten wątek ma takie tempo, ze ja nie nadążam.... pozdrowienia od Cezarka i ode mnie!

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
smonika
500p
500p

Post »

Zima nie odpuszcza, temperatura jeszcze spada, więc może przypomnijmy nasze wakacje...
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam, Monika
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”