Cebulko, Stokrotko,Asiu, Edytko,Dalu, Bożenko, Małgosiu, Alinko,Margo,Markonix,Izuś Dziękuję w imieniu suni za wszystkie komplementy , przekazałam , pomiziałam od Was za klapiatymi uszkami. Sierść psi jest rzeczywiście mocno pofalowana , zwłaszcza na włochatym torsie , za uszami i na "portkach". Po wyszczotkowaniu bardziej lśniąca i prosta, po kąpieli - jak po trwałej
Spokoj- dziękujemy ( obie ) za psi wiersz. Tak, pies to naprawdę wierny przyjaciel
Edytko - Rododendrony u mnie są w tym roku spóźnione o jakieś dwa tygodnie , dlatego dotąd wklejałam tylko nieliczne i fotki tych najwcześniejszych. Niebawem się poprawię - przeglądam właśnie zdjęcia , by wybrać , wkleić , pokazać ...
markonix pisze:Po prostu opadające kwiaty świetnie się komponują z żwirem , tworzą całość - coś co jest przelotne , nietrwałe i coś co jest twarde , proste , ale na wieki ...Ewelina pisze:A za MAGNOLIĘ,której opadające płatki tak Ci się podobają . Mnie się to wcale nie podoba! Gdyby nie te cholerne deszcze krzew jeszcze pięknie by kwitł , a tak...
"Pan poeta ...pan poeta..." Rozumiałam , o co Ci chodzi , ale ... żal ściskał serce, gdy pięknie rozwinięte kwiaty brutalnie tłukł i strącał na ziemie ulewny deszcz czy grad... Oczywiście zawsze stopniowo przekwitają i opadają , jednak tym razem - to była masakra !
To są dzwonki , ale z minionego lata ... Pokazałam zdjęcia suni z różnych lat ( ona ma swój ALBUM) , i stąd w tle jednego z nich zobaczyłaś dzwonki w pełni rozkwitu. U mnie w ogrodzie też jeszcze im daleko do kwitnięcia.100krotka pisze:I czy ja widzę pierwsze dzwoneczki brzoskwiniolistne? U mnie jeszcze czekają...
Nie, to nie orszelina lecz FOTHERGILLA MAJOR (Fotergilla większa) .Mam ją chyba z 8 lat... Tegoroczne jej zdjęcia poniżej:liska pisze:Czy to jest orszelina? Jak długo ją masz? Mozesz pokazać jak teraz wygląda? Bardzo piękna..
Może wydawać się nieco niższa niż na zdjęciu, o którym mówisz, bo miała zimą "wypadek" ( zsunęła się na nią śnieżna czapa z dachu domu i połamała kilka gałązek!), po którym wczesną wiosną przycięłam ją, korygując pokrój po zniszczeniach. To piękny krzew, który jesienią przebarwia liście na odcienie złota i czerwieni.