Mój ogród od początku...
- markonix
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród od początku...
Tak Andrzeju - pomalutku , pomalutku ....oby jak najszybciej ponieważ mam w domu kilka roślin które zaczynają wegetację , a powinny być na zewnątrz , ale jeszcze jest zbyt zimno ....
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Marku ciesz się z tego, co masz, bo zapowiadają... Mam podobny problem jak ty. Kupiłam kilka roślin w fazie korzenia, a po przyniesieniu do domu zaczęły na wyścigi puszczać zielone pędy. Miejmy nadzieję, że niedługo będziemy mogli posadzić je w ogrodzie.
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marku moje już całkiem spore wystawiam w cieplejsze dni na zewnątrz, niech się hartują. A tu jeszcze trochę zamówionych
Myślę, ze zdcydowanie lepiej przechowywac je w donicach, nawet jeśli wyrosną, niż trzymać w kapersach
Myślę, ze zdcydowanie lepiej przechowywac je w donicach, nawet jeśli wyrosną, niż trzymać w kapersach
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Marku , nie martw się - KROKUS -jedynaczek na pewno wkrótce przywoła swoje liczne rodzeństwo Te pierwsze kwiateczki sprawiają nam chyba najwięcej radości , choć przecież są niepozorne... Niechybnie zwiastują jednak nadchodzącą wiosnę , choć ja wczoraj i dziś za oknem miałam raczej listopadową pogodę
Nie tracę jednak nadziei, że 21.III zaświeci ciepłe i na świecie zrobi się wreszcie naprawdę wiosennie !
Nie tracę jednak nadziei, że 21.III zaświeci ciepłe i na świecie zrobi się wreszcie naprawdę wiosennie !
- markonix
Dzięki miłym Paniom za dobre słowa
krokuski już wyszły , muszę je tym razem wykopać i posadzić w jakimś sensownym miejscu bo są wszędzie porozrzucane .
miałem podzielić kłącza kann ponieważ coraz mocniej pną się w górę , ale strasznie mi brak czasu , może się jednak skupię i popracuję.........
krokuski już wyszły , muszę je tym razem wykopać i posadzić w jakimś sensownym miejscu bo są wszędzie porozrzucane .
miałem podzielić kłącza kann ponieważ coraz mocniej pną się w górę , ale strasznie mi brak czasu , może się jednak skupię i popracuję.........
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
A dzisiaj cóz nowego znalazłeś Bo ja białą porcję śniegu
- markonix
Witam cię Alinko choć u nas pada śnieg.....
Jolu dzisiaj znalazłem wiele rzeczy , niestety większość mnie nie cieszy ponieważ ich nie znalazłem...
troszkę to zagmatwane , ale potwierdziły się moje przypuszczenia co do tego okresu , wyciągnąłem dalsze 10 drzewek kompletnie ogołoconych z korzeni , mam zjedzone chyba wszystkie cebulki które były luzem , oraz większość roślin które próbowały zimować , a ich kłącza były smaczne...
po prostu tragedia , miejscami było tak zryte że zapadałem się jak stanąłem w to miejsce , szok i brak mi już sił na walkę z tym dziadostwem pod ziemią.....
znalazłem malutkie iryski miniaturki , były w koszyczku , a ten starannie dookoła podkopany .....
Jolu dzisiaj znalazłem wiele rzeczy , niestety większość mnie nie cieszy ponieważ ich nie znalazłem...
troszkę to zagmatwane , ale potwierdziły się moje przypuszczenia co do tego okresu , wyciągnąłem dalsze 10 drzewek kompletnie ogołoconych z korzeni , mam zjedzone chyba wszystkie cebulki które były luzem , oraz większość roślin które próbowały zimować , a ich kłącza były smaczne...
po prostu tragedia , miejscami było tak zryte że zapadałem się jak stanąłem w to miejsce , szok i brak mi już sił na walkę z tym dziadostwem pod ziemią.....
znalazłem malutkie iryski miniaturki , były w koszyczku , a ten starannie dookoła podkopany .....
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Witam wiosennie!
Tej podziemnej bandy to szczerze Ci współczuję! U mnie wczesną wiosną po zejściu śniegu zawsze też są wszelkiego rodzaju dziury i korytarze, ale takich strat w roślinach nie mam. Bywa nawet, że z takiej dziury wyłazi sobie tulipan U Ciebie to chyba nie nornice, ale nornik albo karczownik grasuje z rodziną.
Dziwnego przyśpieszenia dostała u Ciebie wiosna. Krokusy to rozumiem, ale iryski żyłkowane i barwinek...
Tej podziemnej bandy to szczerze Ci współczuję! U mnie wczesną wiosną po zejściu śniegu zawsze też są wszelkiego rodzaju dziury i korytarze, ale takich strat w roślinach nie mam. Bywa nawet, że z takiej dziury wyłazi sobie tulipan U Ciebie to chyba nie nornice, ale nornik albo karczownik grasuje z rodziną.
Dziwnego przyśpieszenia dostała u Ciebie wiosna. Krokusy to rozumiem, ale iryski żyłkowane i barwinek...
- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Witaj Mareczku.
Szczerze Ci współczuje tych poniesionych strat. Wiem coś o tym. Od kilku lat jesienią wsypuje do nor jakie tylko spotkam w ogrodzie NORAT i mam spokój z nornicami.
W miesięczniku "Mój Piękny Ogród"(z kwietnia) reklamują odstraszacz dzwiękowy. ma skutecznie odstraszać myszy,szczyry,nornice,mrówki,karaluchy,pchły,mole,zające,lisy,kuny,wiewiórki. Obszar działania 470m. kw. Więcej na http://www.greenmill.pl Warto spróbować.
Szczerze Ci współczuje tych poniesionych strat. Wiem coś o tym. Od kilku lat jesienią wsypuje do nor jakie tylko spotkam w ogrodzie NORAT i mam spokój z nornicami.
W miesięczniku "Mój Piękny Ogród"(z kwietnia) reklamują odstraszacz dzwiękowy. ma skutecznie odstraszać myszy,szczyry,nornice,mrówki,karaluchy,pchły,mole,zające,lisy,kuny,wiewiórki. Obszar działania 470m. kw. Więcej na http://www.greenmill.pl Warto spróbować.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- markonix
Janusz teraz sobie poprzysięgłem że będę je tepił wszelkimi dostępnymi środkami , problemem jest tutaj dzialka sąsiada której nie uprawia od kilku lat , rośnie tam wszystko co chce , nikt ich tam nie ploszy więc mają spokój do rozmnażania , a u mnie stołówkę
patkaza dzisiaj było u nas -5 stopni , ale słonko coraz mocniej grzeje , więc jest nadzieja na ciepełko
patkaza dzisiaj było u nas -5 stopni , ale słonko coraz mocniej grzeje , więc jest nadzieja na ciepełko
-
- Od: 16 lut 2010, o 19:11
no to Marek trzymam kciuki za to tępienie , bo ja już dałam za wygraną .wiosna u ciebie już na dobre . a u mnie dzisiaj rano był ŚNIEGI -4TEMP.
- markonix
Alinko , ale idzie ciepełko co do gryzoni to mnie wnerwiły strasznie , więc nie odpuszczę ....
a to małe przejawy wiosny :
Żuraweczka , szachownice , wielosił i jeczsze trawka , ale nazwy nie pamiętam.....
......
.
a to małe przejawy wiosny :
Żuraweczka , szachownice , wielosił i jeczsze trawka , ale nazwy nie pamiętam.....
......
.