Mój ogród od początku...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród od początku...

Post »

Tak Andrzeju - pomalutku , pomalutku ....oby jak najszybciej ponieważ mam w domu kilka roślin które zaczynają wegetację , a powinny być na zewnątrz , ale jeszcze jest zbyt zimno ....
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Marku ciesz się z tego, co masz, bo zapowiadają... :evil: Mam podobny problem jak ty. Kupiłam kilka roślin w fazie korzenia, a po przyniesieniu do domu zaczęły na wyścigi puszczać zielone pędy. Miejmy nadzieję, że niedługo będziemy mogli posadzić je w ogrodzie.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marku moje już całkiem spore :roll: wystawiam w cieplejsze dni na zewnątrz, niech się hartują. A tu jeszcze trochę zamówionych :lol:
Myślę, ze zdcydowanie lepiej przechowywac je w donicach, nawet jeśli wyrosną, niż trzymać w kapersach ;:108
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Marku , nie martw się - KROKUS -jedynaczek na pewno wkrótce przywoła swoje liczne rodzeństwo :) Te pierwsze kwiateczki sprawiają nam chyba najwięcej radości , choć przecież są niepozorne... Niechybnie zwiastują jednak nadchodzącą wiosnę , choć ja wczoraj i dziś za oknem miałam raczej listopadową pogodę :(
Nie tracę jednak nadziei, że 21.III zaświeci ciepłe ;:3 i na świecie zrobi się wreszcie naprawdę wiosennie !
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki miłym Paniom za dobre słowa ;:167
krokuski już wyszły , muszę je tym razem wykopać i posadzić w jakimś sensownym miejscu bo są wszędzie porozrzucane .
miałem podzielić kłącza kann ponieważ coraz mocniej pną się w górę , ale strasznie mi brak czasu , może się jednak skupię i popracuję.........
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dzisiaj znalazłem malutkiego i skrytego pod liśćmi barwinka....

Obrazek
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

A dzisiaj cóz nowego znalazłeś ;:224 Bo ja białą porcję śniegu :(
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam cię Alinko ;:3 choć u nas pada śnieg.....

Jolu dzisiaj znalazłem wiele rzeczy , niestety większość mnie nie cieszy ponieważ ich nie znalazłem... ;:223

troszkę to zagmatwane , ale potwierdziły się moje przypuszczenia co do tego okresu , wyciągnąłem dalsze 10 drzewek kompletnie ogołoconych z korzeni , mam zjedzone chyba wszystkie cebulki które były luzem , oraz większość roślin które próbowały zimować , a ich kłącza były smaczne... ;:223
po prostu tragedia , miejscami było tak zryte że zapadałem się jak stanąłem w to miejsce , szok i brak mi już sił na walkę z tym dziadostwem pod ziemią.....

znalazłem malutkie iryski miniaturki , były w koszyczku , a ten starannie dookoła podkopany .....

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Witam wiosennie!
Tej podziemnej bandy to szczerze Ci współczuję! U mnie wczesną wiosną po zejściu śniegu zawsze też są wszelkiego rodzaju dziury i korytarze, ale takich strat w roślinach nie mam. Bywa nawet, że z takiej dziury wyłazi sobie tulipan :roll: U Ciebie to chyba nie nornice, ale nornik albo karczownik grasuje z rodziną.
Dziwnego przyśpieszenia dostała u Ciebie wiosna. Krokusy to rozumiem, ale iryski żyłkowane i barwinek... :shock:
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Witaj Mareczku.
Szczerze Ci współczuje tych poniesionych strat. Wiem coś o tym. Od kilku lat jesienią wsypuje do nor jakie tylko spotkam w ogrodzie NORAT i mam spokój z nornicami.
W miesięczniku "Mój Piękny Ogród"(z kwietnia) reklamują odstraszacz dzwiękowy. ma skutecznie odstraszać myszy,szczyry,nornice,mrówki,karaluchy,pchły,mole,zające,lisy,kuny,wiewiórki. Obszar działania 470m. kw. Więcej na http://www.greenmill.pl Warto spróbować.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janusz teraz sobie poprzysięgłem że będę je tepił wszelkimi dostępnymi środkami , problemem jest tutaj dzialka sąsiada której nie uprawia od kilku lat , rośnie tam wszystko co chce , nikt ich tam nie ploszy więc mają spokój do rozmnażania , a u mnie stołówkę

patkaza dzisiaj było u nas -5 stopni , ale słonko coraz mocniej grzeje , więc jest nadzieja na ciepełko
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

no to Marek trzymam kciuki za to tępienie , bo ja już dałam za wygraną .wiosna u ciebie już na dobre . a u mnie dzisiaj rano był ŚNIEGI -4TEMP.
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alinko , ale idzie ciepełko ;:3 co do gryzoni to mnie wnerwiły strasznie , więc nie odpuszczę ....

a to małe przejawy wiosny :

Żuraweczka , szachownice , wielosił i jeczsze trawka , ale nazwy nie pamiętam.....

Obrazek...Obrazek...Obrazek
Obrazek.Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”