Skromny ogród Joli część 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Grzegorz B

Re: Skromny ogród Joli część 7

Post »

Jolu ukazałaś nam widoki złotem malowane, sam raz na letnią, ale już rześką noc. Bardzo rustykalnie, bardzo swojsko ... pięknie ... Staw w sam raz na letnie upały, kąpiel bez chloru to powrót do natury, do tego co dla nas najodpowiedniejsze. A kociaki w sam raz do reklamy :) Czy zaprezentowany wiciokrzew to Lonicera acuminata ?
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Eluś ;:196 tak języczka kwitnie gdzieś od tygodnia, dwa dni temu też druga zakwitła.....

Obrazek

Danusiu ;:196 tak masz racje ten nasyp to trakcja kolejowy....ja już przyzwyczaiłam się do tych pociągów....ale jak przyjdzie ktoś do nas to przeważnie się pyta czy mi te pociągi nie przeszkadzają......szczerze to nawet weselej jest z nimi ;:109 ta języczka to chyba taka zwyczajna jest z drugiej strony ma zielone liście....... :roll:

Obrazek

Witaj Grzesiu ;:196 dziękuje Ci bardzo i tak masz rację nie ma to jak swojska woda hheheh :wink: a co do tego wiciokrzewu to nie wiem jak się nazywa może tak jak mówisz......w każdym razie jest piękny i teraz powtórnie zakwitł :lol:

Obrazek

Kilka dni temu wspominałam że przy obcinaniu tego właśnie wiciokrzewu odkryłam gniazdko i ptaszka siedzącego na jajeczkach....dziś patrze ptaszki się wykluły ;:109

Obrazek
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Grzegorz B

Post »

Ech ja już z dwa lata nie miałem okazji podziwiać ptasich piskląt ... Jolu pytałem o wiciokrzew, bo mam taki sam i jestem z niego zadowolony ;:108
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 21:07

Post »

Witaj Jola ,oj długo mnie tutaj nie było,jak zwykle kwitnąco u Ciebie,pozdrawiam
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie ten wiciokrzew tak sie rozrósł, że wspina się na brzozę. Wygląda to nawet fajnie i daje dużo cienia ;:108
A jak jest pora kwitnienia, to oblegany jest przez pszczółki i słychać je aż u mnie w kuchni. :heja
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Joluś :wit

Jaki śliczny przychówek...'tygrysek' jak mama...małe kociaczki są przesłodkie :wink:
Przepiękna ta pomarańczowa różyczka ;:215
Widzę słoneczniczek szorstki....wysiałam go z nasion i w tym roku mi pierwszy raz zakwitł ;:172

Jolu będziesz nam zdawała relację z postępów w ptasiej rodzince ?
Kiedyś i ja podglądałam kosy, ale od kiedy mam kota, to jakoś ptaki nie chcą się gnieździć nisko :(
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

jak przyjdzie ktoś do nas to przeważnie się pyta czy mi te pociągi nie przeszkadzają......szczerze to nawet weselej jest z nimi
Jolu, tryskasz optymizmem i patrzeniem na dobrą stronę medalu jak mało kto ;:63
Kociak super! Wczoraj u rodziców taki malec przełaził ciągle przez płot sąsiadów do nas, bo chciał się bawić, a nie miał z kim. No to pomagał mi przy sadzeniu :;230
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Wszystkich gorąco ;:196

Obrazek

Grzesiu ;:196 ja również bardzo lubię swój wiciokrzew :lol: może ciut bardziej niż pozostałe ze względu na kolor.....

Obrazek i czekam cierpliwie :roll: aż to wszystko urośnie.....

Tomku dziękuje ;:196 no właśnie a dlaczego dawno Cie nie było :wink:

Obrazek kupiłam wczoraj Misanta, roślinka dość dorodna na zdjęciu nie bardzo widać......ale tak sobie pomyślałam że obsadzę sobie w kolo cały staw rożnymi ogromnymi trawkami.....no ceny są niemałe :roll: ale z czasem może się uda....

Witaj Bogusiu ;:196 u mnie niestety nie bardzo ma już gdzie się piąć, więc swój wiciokrzew podcinam regularnie.....ale widoczek u Ciebie musi być rewelacyjny :lol:

Obrazek wczorajszy zakup jaśminowca " Philadelphus coronarius "

Witaj Eluniu ;:196 na pewno w miarę możliwości będę zdawała relacje z ptasiej rodzinki :lol: lubię te słoneczniczki szorstkie dość długo kwitną...to zdolniacha z Ciebie jak dochowałaś się ich z nasionek....

Obrazek te mają chyba ponad 3 m.....ale olbrzymy

Jacku ;:196 to fajnie hahha a może chcesz takiego pomocnika na stałe :heja

Zobacz jaki " pikny "
:lol:

Obrazek
Awatar użytkownika
dzieci2
200p
200p
Od: 20 lip 2011, o 19:52

Post »

Nareszcie zdjęcia z perspektywy. Super masz te rabaty i "słodziaka" na ostatniej fotce
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Gratuluję ptasiego przychówku ;:138 (nie masz dorosłego kota? ...)
To, na co cierpliwie czekasz, urosnie szybciej niż sie spodziewasz :D Tak jak na tym pierwszym zdjęciu :D
Piękny, kojący widok ...
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuniu dziękuje ;:196 mam mam i to dwa dorosłe koty....a za płotem u sąsiada chyba z 10 dorosłych i też często się kręcą u mnie.....
Też jestem pełna podziwu że nie wywąchały tej ptasiej rodzinki ......mam nadzieję ze tak zostanie

Obrazek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Oby tak zostało! Moje koty skutecznie wypłoszyły wszystkie ptaszki z krzewów :(
Prześliczna krzewuszka! ;:138
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

no proszę nie zawiodłam się - są słoneczniki i to jakie, u mnie zaplątał się jeden ale czy zakwitnie?
nie ważne wszystkiego nie można mieć, wolę wpaść do Ciebie nakarmić swoje oczęta, stworzyłaś i pewnie ciągle bedziesz tworzyć swój raj na ziemi, naprawdę wspaniałe widoki nawet ten nasyp kolejowy wkomponowany w całość, nowi domownicy zadowoleni, gratulacje ;:138
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”