Rabatki Konstantego część 4
- Miiriam
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Rabatki Konstantego część 4
Ewuniu - jeżeli bardzo chcesz mieć go teraz - to w poniedziałek będę w Krakowie na Konferencji .. mamy ją blisko Wawelskiego zamku .. tuż obok - na Plantach .. zgadnij w jakim budynku
Mogłabym Ci przywieźć - ale musiałabyś sobie ode mnie odebrać
Mogłabym Ci przywieźć - ale musiałabyś sobie ode mnie odebrać
Witaj Ewuniu niedzielnie Te amfory przepiękne Kubeczek z lawendą będzie służył za doniczkę
Lubisz lawendę, bo widziałam u Ciebie na parapecie akcenty lawendowe i woreczki pięknie wyszywane lawendowe
Mam nadzieję, że tego ślicznego kwiata nikt nie zniszczy w podwórkowym. Mam na myśli czterołapne
Lubisz lawendę, bo widziałam u Ciebie na parapecie akcenty lawendowe i woreczki pięknie wyszywane lawendowe
Mam nadzieję, że tego ślicznego kwiata nikt nie zniszczy w podwórkowym. Mam na myśli czterołapne
-
- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Piękna ta filiżanka Ewa
U nas też sucho było-dzisiaj w nocy z deczka popadało. Podlewamy cały czas.
Ciekawe fotki.
Amforo-dzbanek fantastyczny
U nas też sucho było-dzisiaj w nocy z deczka popadało. Podlewamy cały czas.
Ciekawe fotki.
Amforo-dzbanek fantastyczny
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewko byłam widziałam.
Dzbanek z Wadowic z dziurą bardzo szykowny...też by mi się przydał.
Widzę, że Kostek ma sporo kolegów ..no i te trójsklepki....przepiękne.
Dzbanek z Wadowic z dziurą bardzo szykowny...też by mi się przydał.
Widzę, że Kostek ma sporo kolegów ..no i te trójsklepki....przepiękne.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
ja tez nie cierpię sms-ów i dlatego .....nie mam komórki.
I nikt mnie nie kontroluje gdzie jestem i co robię......
Miłe spotakanko było jak czytam i wycieczkowe łupy znowu wzbogaciły podwórkowy.
Ewuniu niedługo nie będziesz miała gdzie sadzić.
I nikt mnie nie kontroluje gdzie jestem i co robię......
Miłe spotakanko było jak czytam i wycieczkowe łupy znowu wzbogaciły podwórkowy.
Ewuniu niedługo nie będziesz miała gdzie sadzić.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Miiriam
A ja zaczynam się gubić .. bo to miało iść jako pw... muszę wyedytować mój jutrzejszy porządek dnia z wątku Ewuni...
Sms-ów nie lubię pisać .. komórkę mam .. bo , gdy się przeprowadzaliśmy nie było możliwości w telekomunikacji aby podłączyć nam stacjonarny .... i tak już zostało
Sms-ów nie lubię pisać .. komórkę mam .. bo , gdy się przeprowadzaliśmy nie było możliwości w telekomunikacji aby podłączyć nam stacjonarny .... i tak już zostało
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Jeszcze jeden ładny dzień.W`Polanie nadal sprawdzają kiełkowanie kosmosów i w sprzedaży nasion brak.Hortensja pnąca zakupiona w Jaworniku nadal w donicy na murku,zastanawiam się nad najlepszym miejscem dla niej.Narcyzy z Myślenic zasadzone na grzędzie narcyzowej.Orzechy laskowe zebrane i obrane.
Miiriam-pw odebrałam wszystkie,do zobaczenia niebawem poniżej zamku w zieleni Plant.Będę z wyprzedzeniem.
Elsi-wcześniej zaglądnę w miejsce przerzutu,ona jest piękna!
Kogro-fakt,ale też trafiają się nasadzenia niesprawdzone(choć rzadko,bo się długo zastanawiam czy mogę stworzyć w Podwórkowym odpowiednie warunki),no i już wydaję nadmiar roślin!
Elizabetko-jak dotrę do domu to wyślę Ci namiary na pana garncarza,tam mam jego wizytówkę.
Evluk-filiżanka zza Olzy i cena zdecydowanie przystępna(12.70),trzeba będzie tam pozaglądać do galerii plastyków przy najbliższej wizycie.Czasowo z racji stałego zaciemnienia przy remoncie rośliny mają trochę mało światła,marnieją.Część wyniosłam do podwórkowego na murek i stale sprawdzam czy nie dopadły ich małe bez domkowe ślimaczki bardzo żarłoczne.
Bogumiłko-z racji schyłku lata pewno w nowym nabytku będzie lawenda suszona.Lubię zapach lawendy.Mam woreczki z suszonym kwieciem z Chorwacji i z Krymu,no i naturalnie naszej też,woreczki wyszywane i ten z literką E i ten z gałązką lawendy kupiłam,właśnie pod koniec lata pojawia się na Starym Kleparzu(to nasz plac handlowy) pani,która sprzedaje swoje wyroby "lawendowe".
Miiriam-pw odebrałam wszystkie,do zobaczenia niebawem poniżej zamku w zieleni Plant.Będę z wyprzedzeniem.
Elsi-wcześniej zaglądnę w miejsce przerzutu,ona jest piękna!
Kogro-fakt,ale też trafiają się nasadzenia niesprawdzone(choć rzadko,bo się długo zastanawiam czy mogę stworzyć w Podwórkowym odpowiednie warunki),no i już wydaję nadmiar roślin!
Elizabetko-jak dotrę do domu to wyślę Ci namiary na pana garncarza,tam mam jego wizytówkę.
Evluk-filiżanka zza Olzy i cena zdecydowanie przystępna(12.70),trzeba będzie tam pozaglądać do galerii plastyków przy najbliższej wizycie.Czasowo z racji stałego zaciemnienia przy remoncie rośliny mają trochę mało światła,marnieją.Część wyniosłam do podwórkowego na murek i stale sprawdzam czy nie dopadły ich małe bez domkowe ślimaczki bardzo żarłoczne.
Bogumiłko-z racji schyłku lata pewno w nowym nabytku będzie lawenda suszona.Lubię zapach lawendy.Mam woreczki z suszonym kwieciem z Chorwacji i z Krymu,no i naturalnie naszej też,woreczki wyszywane i ten z literką E i ten z gałązką lawendy kupiłam,właśnie pod koniec lata pojawia się na Starym Kleparzu(to nasz plac handlowy) pani,która sprzedaje swoje wyroby "lawendowe".
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
Na jaki etapie suszy się lawendę?
Mam już przekwitnięte kwiatostany, do tego dojdą części gałazek. Czy to można suszyć?
Mam już przekwitnięte kwiatostany, do tego dojdą części gałazek. Czy to można suszyć?
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- teresat
- Od: 2 lip 2008, o 22:02
Ale się żółciutko zrobiło w Podwórkowym
Szylkrecia śliczna, widać ,że jej wygodnie u Ciebie, choćby na kamieniu.
U mnie też powtórnie kwitną pierwiosnki.
Wczoraj złapałam oddech, było tylko 14 st.C, dzisiaj już 26 i wieje, da się wytrzymać.
Szylkrecia śliczna, widać ,że jej wygodnie u Ciebie, choćby na kamieniu.
U mnie też powtórnie kwitną pierwiosnki.
Wczoraj złapałam oddech, było tylko 14 st.C, dzisiaj już 26 i wieje, da się wytrzymać.
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Dzień sadzenia-na skalniaku,a potem wilczomlecza mirtowatego od Miiriam i szkarłatki z gigantycznym korzeniem(i obwód rekordowy i niemała długość) i kępy rudbekii,która ma być wysokiego wzrostu(od Elsi)i pokrzywek do misy z pokrzywkami,każda jedna inna niż mam! Potem podlewanie.
To część nasadzeń sprzed budynku gdzie umówiłyśmy się z Bernatką.Niebrzydka kompozycja.
Niespodzianka już przesypana do koszyka.Dochodzi w słońcu.Bardzo zdrowa.
Teresat-u nas w niedzielę było ciut chłodniej i przyjemny wiatr(postrącał orzechy z leszczyny),dziś znowu upalnie.Podwórzowe gołębie dały mi do zrozumienia,że trzeba im wymienić wodę.Kotom stawiam w dziecięcych wiaderkach na murku.
Bishop-już czas!
Konstanty potwierdza,też lubi lawendę.A nie ma jak sen na prawdziwym runie i z poduszeczką lawendową.
To część nasadzeń sprzed budynku gdzie umówiłyśmy się z Bernatką.Niebrzydka kompozycja.
Niespodzianka już przesypana do koszyka.Dochodzi w słońcu.Bardzo zdrowa.
Teresat-u nas w niedzielę było ciut chłodniej i przyjemny wiatr(postrącał orzechy z leszczyny),dziś znowu upalnie.Podwórzowe gołębie dały mi do zrozumienia,że trzeba im wymienić wodę.Kotom stawiam w dziecięcych wiaderkach na murku.
Bishop-już czas!
Konstanty potwierdza,też lubi lawendę.A nie ma jak sen na prawdziwym runie i z poduszeczką lawendową.
- Miiriam
Jejku - jak niespodzianka ..jak smakuje ? - bo nigdy nie jadłam
Futerko Konstantego już w nornicowych dziurach
Futerko Konstantego już w nornicowych dziurach