Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3

Post »

Aga, ja chyba jestem jeszcze gorsza :;230 miejsca nie mam, ale jeszcze kupiłam hortensję 'Limelight' ;:224 ale ona tak szalenie mi się podoba ;:224
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga, :D bardzo mi się podoba twój wybór na kolejne dostawy.
Ghita, ta róża też chodzi za mną. Tylko nie mam miejsca, no ... na teraz :;230 .
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Moja szeregowka ma juz 20-scia lat i przyszedl czas na kominy :wink: Posadzilam bialasa smieciuche jak to nasza Ewcia New Dawn okresla, kopczyk zrobilam, szyszkami oblozylam - zeby optycznie jakos ten ala kreci kopiec wygladal i wiosna sie okaze :lol:
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Agu, tak - chodzi o pergolę. Oglądałam dużo iglaków u Melona, ale nic mnie nie zadowoliło. Jodłę koreańską mam. Ładne mieli świerki serbskie. Zależy mi na jednym dużym iglaku, i obsadzeniu go innymi roślinami. Mam do rozsadzenia hortensje ogrodowe, tawlinę jarzębolistną, hosty, ale myślę też o magnolii, czy ja to pomieszczę?
Zastanawiałam się nad metasekwoją, ale rozmyśliłam się. Poszukuje iglaka , który nie rozrasta się w szerz, o wąskiej podstawie.
;:108
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, w takim razie, najlepszy będzie świerk serbski (omorica)... ma dosyć wąski pokrój, piękny układ gałązek, ozdobne szyszki....
ja przy pergoli mam srebrny, kłujący i lubię go w tym miejscu, głownie za kolor :)
Majeczko, ja też uważam że dobór różyczek będzie ok... Ghitę sobie zamów, miejsce się znajdzie ;)
Jule, widziałam u Ciebie zdjęcia - napracowałaś się, ale różyczki będą dobrze zabezpieczone i przygotowane do zimy :)
Aga, nie dziwię sie - Limelight trzeba mieć! :)
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga,przywiozłam od koleżanki 2 patyki pięknej herbacianej róży i bedę próbować ukorzenić pod butelką.
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Fascynująca jest ta przestrzeń w twoim ogrodzie. Piękna połać trawnika przy brzozach przypomina mi lesna polanę :D Pięknie! Róże masz tez fantastyczne. Piszesz o oborniku... Czy stosujesz taki granulowany?
x-ag-a
---

Post »

Małgosiu, trzymam mocno kciuki żeby patyczki różane Ci się z powodzeniem ukorzeniły... róże herbaciane mają swój niepowtarzalny urok... jeśli powiedzie Ci się ten eksperyment, w przyszłym roku podążę za Tobą :)
Izuniu, dziękuję Ci za wszystkie miłe słowa ;:196 przestrzeni jest sporo i na razie staram się jej nie zaburzać ingerencją w trawnik nowych rabat... pytanie jak długo to się uda?
jeśli chodzi o obornik, to tym razem pod róże zastosowałam ziemię z obornikiem... tym granulowanym podsypię je wiosną...

dla Was dzisiejsze różyczki, widoczek na rozkwitnięte poletko marcinków oraz poobiednie znalezisko pod brzózką, wielkości dłoni ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga, bardzo mi sie podoba China Girl. Ciekawa barwa, a kwiat wydaje się duży. Okaz kozaka :;230
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Wczoraj przeglądałam ofertę R. oprócz Leonarda to własnie Heritage zwróciła moją uwagę. A na Twoim zdjęciu jest jeszcze piękniejsza! :wit
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
x-ag-a
---

Post »

Majeczko, chińska dziewczynka ma ładny kwiat, ale jako jedyna moja róża, łapie plamistość... w przyszłym roku muszę ją regularnie opryskiwać.
Kozak po pokrojeniu zajął całe półlitrowe pudełko po lodach i powędrował do zamrażalnika ;)
Su, Heritage to niezwykłej urody róża - cieszę się że zwróciłaś na nią uwagę... a w duecie z Leonardo stanowiłaby według mnie doskonałą kompozycję :)
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga, :D CH G jak choruje to już kłopot, a może w przyszłym roku jej się poprawi. Ona będzie Ci zarażać inne róże.
Ja sukcesywnie horowitych się pozbywam. Czytałam, że kupiłaś ziemię z obornikiem - dobry zakup. Ja kupiłam w wysyłkowej naturalny suszony nawóz bydlecy. Będzie czekał już do wiosny. ;:108
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Oj, chyba Aprikolę źle posadziłam. Na zdjęciu w ofercie wyglądała na pomarańczową, więc umieściłam na rabacie o słonecznych barwach. A u ciebie widzę, że jest różowa ;:24 ;:24
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”