Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3
- AgaNet
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3
Aga, ja chyba jestem jeszcze gorsza miejsca nie mam, ale jeszcze kupiłam hortensję 'Limelight' ale ona tak szalenie mi się podoba
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aga, bardzo mi się podoba twój wybór na kolejne dostawy.
Ghita, ta róża też chodzi za mną. Tylko nie mam miejsca, no ... na teraz .
Ghita, ta róża też chodzi za mną. Tylko nie mam miejsca, no ... na teraz .
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Moja szeregowka ma juz 20-scia lat i przyszedl czas na kominy Posadzilam bialasa smieciuche jak to nasza Ewcia New Dawn okresla, kopczyk zrobilam, szyszkami oblozylam - zeby optycznie jakos ten ala kreci kopiec wygladal i wiosna sie okaze
- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Agu, tak - chodzi o pergolę. Oglądałam dużo iglaków u Melona, ale nic mnie nie zadowoliło. Jodłę koreańską mam. Ładne mieli świerki serbskie. Zależy mi na jednym dużym iglaku, i obsadzeniu go innymi roślinami. Mam do rozsadzenia hortensje ogrodowe, tawlinę jarzębolistną, hosty, ale myślę też o magnolii, czy ja to pomieszczę?
Zastanawiałam się nad metasekwoją, ale rozmyśliłam się. Poszukuje iglaka , który nie rozrasta się w szerz, o wąskiej podstawie.
Zastanawiałam się nad metasekwoją, ale rozmyśliłam się. Poszukuje iglaka , który nie rozrasta się w szerz, o wąskiej podstawie.
Kasiu, w takim razie, najlepszy będzie świerk serbski (omorica)... ma dosyć wąski pokrój, piękny układ gałązek, ozdobne szyszki....
ja przy pergoli mam srebrny, kłujący i lubię go w tym miejscu, głownie za kolor
Majeczko, ja też uważam że dobór różyczek będzie ok... Ghitę sobie zamów, miejsce się znajdzie ;)
Jule, widziałam u Ciebie zdjęcia - napracowałaś się, ale różyczki będą dobrze zabezpieczone i przygotowane do zimy
Aga, nie dziwię sie - Limelight trzeba mieć!
ja przy pergoli mam srebrny, kłujący i lubię go w tym miejscu, głownie za kolor
Majeczko, ja też uważam że dobór różyczek będzie ok... Ghitę sobie zamów, miejsce się znajdzie ;)
Jule, widziałam u Ciebie zdjęcia - napracowałaś się, ale różyczki będą dobrze zabezpieczone i przygotowane do zimy
Aga, nie dziwię sie - Limelight trzeba mieć!
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aga,przywiozłam od koleżanki 2 patyki pięknej herbacianej róży i bedę próbować ukorzenić pod butelką.
Fascynująca jest ta przestrzeń w twoim ogrodzie. Piękna połać trawnika przy brzozach przypomina mi lesna polanę Pięknie! Róże masz tez fantastyczne. Piszesz o oborniku... Czy stosujesz taki granulowany?
Małgosiu, trzymam mocno kciuki żeby patyczki różane Ci się z powodzeniem ukorzeniły... róże herbaciane mają swój niepowtarzalny urok... jeśli powiedzie Ci się ten eksperyment, w przyszłym roku podążę za Tobą
Izuniu, dziękuję Ci za wszystkie miłe słowa przestrzeni jest sporo i na razie staram się jej nie zaburzać ingerencją w trawnik nowych rabat... pytanie jak długo to się uda?
jeśli chodzi o obornik, to tym razem pod róże zastosowałam ziemię z obornikiem... tym granulowanym podsypię je wiosną...
dla Was dzisiejsze różyczki, widoczek na rozkwitnięte poletko marcinków oraz poobiednie znalezisko pod brzózką, wielkości dłoni ;)
Izuniu, dziękuję Ci za wszystkie miłe słowa przestrzeni jest sporo i na razie staram się jej nie zaburzać ingerencją w trawnik nowych rabat... pytanie jak długo to się uda?
jeśli chodzi o obornik, to tym razem pod róże zastosowałam ziemię z obornikiem... tym granulowanym podsypię je wiosną...
dla Was dzisiejsze różyczki, widoczek na rozkwitnięte poletko marcinków oraz poobiednie znalezisko pod brzózką, wielkości dłoni ;)
- majka411
Aga, bardzo mi sie podoba China Girl. Ciekawa barwa, a kwiat wydaje się duży. Okaz kozaka
- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Wczoraj przeglądałam ofertę R. oprócz Leonarda to własnie Heritage zwróciła moją uwagę. A na Twoim zdjęciu jest jeszcze piękniejsza!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Majeczko, chińska dziewczynka ma ładny kwiat, ale jako jedyna moja róża, łapie plamistość... w przyszłym roku muszę ją regularnie opryskiwać.
Kozak po pokrojeniu zajął całe półlitrowe pudełko po lodach i powędrował do zamrażalnika ;)
Su, Heritage to niezwykłej urody róża - cieszę się że zwróciłaś na nią uwagę... a w duecie z Leonardo stanowiłaby według mnie doskonałą kompozycję
Kozak po pokrojeniu zajął całe półlitrowe pudełko po lodach i powędrował do zamrażalnika ;)
Su, Heritage to niezwykłej urody róża - cieszę się że zwróciłaś na nią uwagę... a w duecie z Leonardo stanowiłaby według mnie doskonałą kompozycję
- majka411
Aga, CH G jak choruje to już kłopot, a może w przyszłym roku jej się poprawi. Ona będzie Ci zarażać inne róże.
Ja sukcesywnie horowitych się pozbywam. Czytałam, że kupiłaś ziemię z obornikiem - dobry zakup. Ja kupiłam w wysyłkowej naturalny suszony nawóz bydlecy. Będzie czekał już do wiosny.
Ja sukcesywnie horowitych się pozbywam. Czytałam, że kupiłaś ziemię z obornikiem - dobry zakup. Ja kupiłam w wysyłkowej naturalny suszony nawóz bydlecy. Będzie czekał już do wiosny.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Oj, chyba Aprikolę źle posadziłam. Na zdjęciu w ofercie wyglądała na pomarańczową, więc umieściłam na rabacie o słonecznych barwach. A u ciebie widzę, że jest różowa